Cine o menține în funcție pe incompatibila de la Protecția Copilului

8
757

Reprezentanții Consiliului Județean Neamț ar trebui sancționați drastic pentru faptul că nu respectă sentințele judecătorești definitive. Ce ar putea învăța cetățenii din asta, decât să facă și ei fix același lucru, să ocolească legea. În cel puțin două cazuri, Consiliul Județean nu pune în aplicare sentințele judecătorești referitoare la două persoane cu probleme de compatibilitate. Despre situația lui Vasile Baciu, consilierul județean PSD care a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI) încă de anul trecut, dar care votează în continuare în legislativul județean, publicația atacul.ro a relatat pe larg. Cazul face obiectul unei anchete interne, cei de la ANI sesizându-se în urma articolelor publicate. Baciu se bucură de un tratament preferențial din partea responsabililor din CJ, iar asta se datorează majorității fragile pe care PSD-ALDE o are acum în legislativ, 17 consilieri față de 16 PNL-PMP. Numai că situația lui Baciu nu este singulară, Cristina Păvăluță (foto), directoarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protectia Copilului (DGASPC) Neamț, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț, fiind în continuare șefă, deși a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Fiind declarată incompatibilă printr-o sentință definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, din data de 28 februarie 2019, Păvăluță nu ar mai trebui să fie directoarea DGASPC la această oră. Numai că lucrurile nu stau deloc așa, incompatibila Păvăluță fiind menținută în fruntea DGASPC Neamț. Pentru a obține o explicație oficială, am încercat să-l contactăm pe Bogdan Bosovici, secretarul Consiliului Județean Neamț, cel care ar trebui să-și dea silința pentru ca hotărârea Înaltei Curți, în cazul lui Păvăluță, să fie pusă în aplicare. Nu era la birou, așa a spus centralista instituției.

Situația de la Protecția Copilului a fost adusă, în cursul zilei de 5 iulie, la cunoștința Agenției Naționale de Integritate și de reprezentanții Asociației Demnitate Pro Integritate, care au atras atenția privind faptul că sentința nu a fost pusă în executare. Pe 17 iulie, reprezentanții ANI au comunicat că au solicitat oficial, în două rânduri (19 aprilie și 4 iunie), Consiliului Județean Neamț să declanșeze procedura disciplinară împotriva Cristinei Păvăluță. Mai mult decât atât, în ziua de 15 iulie un inspector ANI l-a contactat telefonic pe secretarul județului, Bogdan Bosovici, căruia i s-a solicitat urgentarea soluționării solicitărilor Agenției Naționale de Integritate în cazul Cristina Păvăluță. Până în acest moment, nu avem nicio informație că dorința celor de la ANI a fost îndeplinită. Cum există voci care afirmă că Cristina Păvăluță nu poate fi înlăturată de la șefia DGASPC Neamț până când instanța nu va redacta motivarea hotărârii, am contactat un jurist care a precizat că lucrurile nu stau deloc așa. Hotărârea ÎCCJ în cazul șefei DGASPC Neamț poate fi pusă în executare după redactarea ei sau mai repede, după ce se eliberează la cerere un certificat de soluții cu mențiunea „definitivă”. Documentul ar putea fi cerut de către reprezetanții ANI sau cei ai CJ-ului. Cum ANI, prin reprezentanții săi, au solicitat imperativ celor de la Consiliul Județean Neamț să declanșeze procedura disciplinară față de Păvăluță, înseamnă că, foarte probabil, a înaintat instituției conduse de către inculpatul Ionel Arsene și un certificat de soluție de la instanță.

Deși nu și-a oficializat relația, Cristina Păvăluță este partenera de viață a lui Dan Vasile Constantin, unul dintre consilierii personali ai inculpatului Arsene și membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Neamț. Constantin a rămas fără mandatul de consilier județean în noiembrie 2017, după ce a pierdut procesul cu ANI care îl declarase incompatibil în anul 2014. În ceea ce o privește pe Cristina Păvăluță, starea de incompatibilitate i s-a tras de la o afacere pe care firma lui Laurențiu Dulamă, actualul vice al CJ Nemț, a făcut-o cu DGASPC Neamț. Păvăluță era membru în Consiliul de Administrație al firmei Parking SA, condusă la acea vreme de către Dulamă, așa că afacerea cu termopanele vândute de firma lui Dulamă celor de la DGASPC a plasat-o în stare de incompatibilitate.

Daniel MURARU

Citeste si:

Șefa DGASPC a pierdut definitiv procesul cu ANI. I s-a tras de la termopane

Șefa DGASPC Neamț, probleme penale de la termopanele lui Dulamă

Agenția Națională de Integritate, pe urmele atacul.ro. Anchetează cazul consilierului Vasile Baciu

Decizie a judecătorilor călcată în picioare! Prefectul și secretarul județului se fac că plouă

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Doina State 29 iulie, 2019 at 17:08 Răspunde

    Inca un exemplu ca PSD (PCR) nu respecta legea. Oamenii astia si-au pus in varful politiei si Justitiei servitori credinciosi. Uitati-va la acest Dan Constantin, de multiple ori incompatibil. Il doare la basca. Il muta Soseta dintr-un loc in altul mai bine platit. Ce a produs pentru aceasta societate un astfel de individ, care s-a ingrasat mereu si mereu din bani publici? Dar Puscasu? Dar Soseta?

  2. janel iosub 29 iulie, 2019 at 17:40 Răspunde

    Pai daca procurorii sunt corupti si nu baga la puscarie asemenea specimene, este logic ca toti vor proceda asa!!! Pavaluta, marea dragoste a lui DCV sunt doua exemple negative de cum sa te pricopsesti numai din banii publici!! Niste (***) care prin (***), (***) si linguseala, au reusit numai sa suga banul public! Daca mai votati PSD, logic votati, hoti, banditi, curve si analfabeti functionali!

  3. Maria Sfetcu 29 iulie, 2019 at 18:38 Răspunde

    Alo, mama Justiție (prin instituțiile ei), alo tanti Miliția,
    Alo, nenea Procuror, dumneavoastră ce păziți??? Dacă subsemnata strigă ” Hoții, huo PSD” în fața Consiliului Județean mă gazați, mă bateți și ma săltați în clipa doi, cică am încălcat legea. Dar cei doi, oare ce naiba fac? Oare nu avem și chestia aia de se cheamă abuz în serviciu sau neglijență în serviciu?
    Mă gândeam că vinovată este societatea civila sau presa (aia aservită politicului, ha, ha, ha!) care nu depune plângeri penale la instituțiile abilitate.
    O seară frumoasa tuturor

  4. Baldovin 29 iulie, 2019 at 20:25 Răspunde

    Nu va e clar? Nu numai ca DVC nu-I la pușcărie pentru ororile făcute sub PCR dar conduce si spitalul si Trotineta si tot ce misca in administratie.
    Soseta! Mai (***), auzi?

  5. NEMTEAN 2 august, 2019 at 18:49 Răspunde

    Curvetele, INCOMPETENTII si interlopii conduc judetul, sunt 2 profesii care nu vor muri niciodata, cel putin nu in NT/MOLDOVA!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.