„Finala aceasta a fost o bătălie între un om și un bombardier, iar fata noastră a învins”

Home » Opinii » „Finala aceasta a fost o bătălie între un om și un bombardier, iar fata noastră a învins”

By admin on iulie 14, 2019. 1 Comment

Steaua României

Atunci când pe cer sunt puține stele, strălucirea lor este mult mai evidentă. Iar când steaua aceasta aparține poporului tău, strălucirea ei este unică. Străinii pot s-o admire și sunt obligați să facă acest lucru, doar este stea. Noi, românii, nu prea știm să admirăm sau să respectăm, dar știm să iubim nebunește ce este al nostru, mai ales că steaua noastră s-a impus în ciuda tuturor calculelor. Dezavantajată de statură, de iarba care este o suprafață rapidă, de valoarea adversarei sale, de cotele la pariuri, SIMONA HALEP s-a transformat în uraganul care a măturat totul în cale. Dar nu uraganul care distruge, ci cel care face ordine și curățenie într-o lume a tenisului feminin, destul de bulversată de ceva timp. O formă fizică extraordinară, clasă, orgoliu, ambiție, încăpățânare ( în sensul bun ) și fata noastră a zburdat pe iarba de la Wimbledon, parcă plutea fără să calce iarba celebrei arene. Fără să vreau mi-am reamintit finala pierdută de Ilie Năstase pe aceeași arenă în fața lui Stan Smith. Romanticul și fermecătorul jucător român a pierdut un meci pe care l-a avut în mână în fața unei mașini care nu greșea, dar nici nu strălucea. Peste ani, Simona l-a răzbunat parcă pe Ilie, dar a făcut-o autoritar, fără să lase șanse adversarelor și Serenei. Finala aceasta a fost o bătălie între un om și un bombardier, iar fata noastră a învins mașina, și nu oricum, ci într-o manieră categorică. Simona și-a zdrobit adversara, dar nu a umilit-o, comportamentul ei din timpul meciului și de după demonstrând educație, caracter și eleganță. Fata aceasta este steaua României, iar strălucirea ei în trei culori ne-a adus multă bucurie și ne-a făcut să ne simțim mult mai mândri și mai demni. Mulțumim, Simona!

(Sursa foto: www.wtatennis.com)

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

Facebooktwitterlinkedin

Un Comentariu la „Finala aceasta a fost o bătălie între un om și un bombardier, iar fata noastră a învins”

  1. cora.   iulie 14, 2019 at 9:59 am

    Felicitari SIMONA!!! Exemplul TAU ar trebui luat de MAI IPJ NEAMT si DNA Unitatea Centrala de lupta impotriva Mafiei Balastierelor!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.