Scandalul Cheile Bicazului: 6 din 10 nemțeni consideră tandemul Arsene-Soroceanu vinovat de „trădarea intereselor județului Neamț”

4
544

Ecourile scandalului provocat de pierderea, în instanță, de către județul Neamț a zonei Cheile Bicazului în favoarea județului Harghita, sunt departe de a se fi stins. Reprezentanții instituțiilor nemțene, care au fost parte în acest proces, respectiv Daniela Soroceanu, prefectul județului Neamț, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei, sunt considerați principalii vinovați ai acestei situații, principala acuzație care li se aduce fiind aceea de lipsă de implicare. Primii doi au fost aspru criticați și de George Lazăr, fost prefect de Neamț, care a somat Prefectura Neamț și Consiliul Județean să vină în fața opiniei publice cu explicații.

  1. Ce demersuri au întreprins, în ultimii 3 ani, pentru a apăra corect interesele patrimoniale ale județului Neamț în dosarul Cheile Bicazului?
  2. La câte termene de judecată au trimis juriștii instituțiilor să facă acte de aparare calificată la Tribunalul Prahova?
  3. Ce acte de procedură au exercitat în apărare?
  4. Ce formă de ajutor au oferit comunei Bicaz Chei, parte în dosar, pentru susținerea apărărilor în dosar?
  5. Cu ce soluții vin, de la acest moment, pentru viitor, în faza de apel pentru a ne recâștiga drepturile noastre patrimoniale în dosarul Cheile Bicazului?

Nimeni nu s-a obosit să ofere răspunsuri la întrebările adresate de avocatul Lazăr. Probabil, nu ar fi avut ce să spună, pentru că, de exemplu, sursele noastre afirmă că, în ultimii trei ani, Consiliului Județean Neamț nu a avut niciun reprezentant trimis în instanță, în acest proces. Din septembrie 2016 și până în iunie 2019, procesul de la Tribunalul Prahova a avut 27 de termene si la nici unul dintre ele nu s-a prezentat niciun jurist de la Consiliului Județean Neamț si nici de la Prefectură.

Într-un sondaj realizat de avocatul George Lazăr pe o rețea de socializare, cei mai mulți dintre nemțeni, 63%, consideră că Ionel Arsene și Daniela Soroceanu (foto) se fac vinovați de trădarea intereselor județului Neamț, iar 37% sunt de părere că Gheorghe Oniga, primarul comunei Bicaz Chei, este vinovat de „incompetență crasă”.

(Foto: Facebook/George Lazar)

„63% dintre voi ați arătat că cei care s-au ocupat de proces, cei responsabili sunt: președintele PSD Neamt în calitate de președinte al Consiliului Județean Neamț, prefectul Neamțului susținut de Guvernul PSD, primarul PSD al comunei Bicaz Chei, care se fac vinovați de trădarea intereselor județului Neamț în procesul cu Cheile Bicazului. Asta combinat cu incompetența crasă! Da, cei vinovați ar trebui să ofere răspunsuri concrete, scuzele nu ne ajută cu nimic, mai ales acum când nemțenii riscă să piardă una din bijuteriile verzi ale județului Neamț, de care ne mândrim”, a precizat George Lazăr pe contul său de pe  o rețea de socializare.

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Cretu Dan 9 iulie, 2019 at 12:01 Răspunde

    Stimati Nemteni, problema cu Cheile Bicazului nu este de azi sau de ieri. Este cunoscuta la nivel de Prefectura si CJ dar nimeni nu a facut nimic…nu ies bani de aici si de asta interesul este scazut. Oamenii sunt pragmatici si lucreaza pe termen scurt…pe principiul dai lovitura si fugi. Madam (***) a fost interesata sa faca bani de la CAS Neamt, sa isi puna sotul director si copii la umbra unor functii bune. Asta este ceea ce avem in Neamt. O clasa politica varza, jndiferent de culoare politica…doar bani, multi bani viseaza…

  2. Cretu Dan 9 iulie, 2019 at 12:08 Răspunde

    Sa ii felicitam pe cei din Harghita ca au stiut sa isi urmareasca scopul in toti acesti ani, indiferent de cine a fost vremelnic la conducere. Este un model pe care noi ar trebui sa il urmam dar nu, noi suntem orbi, surzi si muti la probleme de natura sociala si nu numai. Ne intereseaza numai ceea ce noua, ca indivizi, ne face bine. Nu ne gandim la ziua de maine. AZI si ACUM si CAT MAI MULT, asta intereseaza. Scuzati, dar m-a luat valul.
    Daca ea (***) bine, si se vede ca da, daca ai ei au banul gros si functii si casa nu ii intereseaza de altii care isi pierd proprietatile.

  3. Apostol 9 iulie, 2019 at 17:45 Răspunde

    Un cuplu administrativ de (***). Unul pus pe capatuiala, care vrea sa faca milioane chiar daca va sta vreo 3 ani ascuns, una care toata viata si-a urmarit cu parsivenie interesul, cu barbat si consilier absolventi de puscarie. Este cea mai nociva administratie pe care a avut-o vreodata judetul. Sper ca amandoi sa infunde puscaria.

  4. teo 9 iulie, 2019 at 19:10 Răspunde

    Buna ziua. Ce sa mai vorbim, traim intr-o tara in care valori, principii si ideologii nu mai nici o importanta, doar interesul personal si ATAT. Cum este posibil sa pierdem noi nemtenii Cheile Bicazului …cum este posibil ca minoritatea maghiara sa ceara ca limba maghiara ca a doua limba oficiala in ROMANIA este simplu, dezinteres….dezinteres din partea celor care ne reprezinta dar si din partea noastra pentru simplul fapt ca NU MERGEM LA VOT…daca procentajul celor care voteaza ar fi mai mare ca prezenta la urna UDMR nu ar mai atinge pragul electoral si nu ar mai putea fi ,,curva,, partidelor care ies la guvernare, partide care la randul lor pentru alea 5-6 % procente pe care obtine UDMR isi vand tara. Dumnezeu sa ne ajute…dar cu aceasta clasa politica nu vad un viitor mai bun…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.