(P) Instituțiile din Neamț, Prefectura și Consiliul Județean, au tratat cu profund dezinteres situația dosarului „Cheile Bicazului”. „Prefecta” să plece în Harghita, la ea acasă!

1
358

Pe scurt, intervin în calitate de fost prefect al județului Neamț, dar și de avocat și vreau să trag un semnal de alarmă față de situația juridică creată prin hotărârea Tribunalului Prahova. Prin decizia instanței, localitatea  Bicaz Chei a pierdut aproximativ jumătate din aria teritorială, ceea ce însemnă în jur de 5.000 de hectare, în favoarea județului Harghita. Nu voi comenta hotărârea judecătorească până nu voi citi motivarea, dar știu că acest proces durează de ani buni și, în perioada când am fost prefect, am acordat o importanță deosebită pregătirii și susținerii juridice a dosarului și a cauzei noastre, a Neamțului. Pot afirma că și instituțiile statului acordau, în acel moment, o atenție sporită acestui dosar și urmăreau ca traseul de pregătire juridică să fie unul profesionist.
Aud, astăzi, că președintele CJ Neamț, domnul Ionel Arsene, consideră hotărârea judecătorească, dată de Tribunalul Prahova, ca fiind una preliminară, diminuând astfel importanța unei hotărâri judecatorești și, mai grav, trecând la capitolul „și altele” pierderea a 5.000 de hectare de teren din patrimoniul Neamțului. Însă, am văzut o reacție mai mult decât ciudată și dezinteresată a prefectului de Neamț, doamna Daniela Soroceanu, care aruncă responsabilitatea în cârca Primăriei Bicaz Chei. Oameni buni, distinsă doamnă prefect, sunteți români sau maghiari?
Iubiți județul Neamț și pe oamenii de aici? Vă interesează de soarta cetățenilor din Bicaz Chei sau poate sunteți maghiari și noi nu știm? Prin neimplicare, domnule președinte al CJ, prin lipsa de interes instituțională s-a ajuns în această situație! Și e o situație juridică gravă, alarmantă, iar o hotărâre judecătorească, chiar și în primă instanță, e o decizie ce influențează negativ societatea nemțeană.
Doamnă prefect Daniela Soroceanu, consider că dumneavoastră aveți prima vină și cea mai gravă în această speță. În mod dezinteresat și total neprofesionist, nu ați făcut absolut nimic din punct de vedere juridic în acest caz și v-ați ocupat timpul în a șicana abuziv adversarii politici ai partidului care va susține, respectiv PSD.
Ați dus în derizoriu activitatea Prefecturii Neamț și ați introdus o politică administrativă de teroare, de slugărnicie si obediență față de PSD. Nu vă pasă și nici nu sunteți interesată de soarta dosarelor ce vizează direct județul Neamț și din aceste motive s-a pierdut procesul de la Prahova. Sunt curios să ne precizați la câte termene ați trimis juriștii de la Prefectură să apere interesele Neamțului, câte memorii, întâmpinări sau alte acte de procedură s-au depus și susținut în apărare. Ați tratat cu aceeași rigurozitate și celeritate dosarul de la Tribunalul Prahova, ca și cauza domnului Amedeo Dulamă, când ați făcut un abuz fabulous, demn de sfera penală?
Dragi nemțeni, e nevoie de mobilizare publică, e nevoie să ieșim în stradă și să pichetăm Prefectura Neamț pentru a cere demiterea prefectului, trimiterea acesteia în Harghita, la frații ei maghiari, și pentru a cere autorităților să se implice corect și masiv în susținerea cauzei pentru Neamț!
Forța stă în noi!
Forța este a noastră, a nemțenilor!

 

Av. George Lazăr

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Apostol 29 iunie, 2019 at 08:59 Răspunde

    Doua concluzii se desprind. 1 nu stiu daca un functionar public are voie sa reclame un judecator pt solutia data, in conditiile in care nu s-a implicat si nu stie dovezile partii adverse desi trebuia sa o faca; ceea ce trebuie sa faca ea in principal, in judet, este sa asigure respectarea legilor. Solutia de a reclama judecatorul (ca asta inseamna pe fond ideea ei) e una la care au recurs mai toti penalii ca sa scape de dosare, practic un abuz. Putea sa se rezume la pregatirea recursului. Ultimul e Valcov care a cerut zilele trecute ca dosarul sa-i fie preluat de sectia speciala de executie a magistratilor. Cred ca daca va reclama judecatorul la procurorul calau Anca Florea abia aceasta actiune va aduce automat si pierderea recursului pt ca toti judecatorii vor afla si se vor razbuna pentru tupeul si incompetenta personajului, mentinand solutia. Nu ca pe prefecta ar interesa-o altceva decat scaunul pe care nu l-ar ceda nici macar pentru 5000 de hectare pierdute de judet 2 amenintarile la adresa „dragilor” nemteni precum ca va actiona in consecinta la manifestari de instigare sunt identice cu cele ale autoritatilor in 10 august. De fapt, protestele anuntate vizeaza si o cerere de demisie/demitere a personajului insalubru si aici e marea ei problema, ca protestul va avea o serioasa componenta care o vizeaza direct. Nu are nicio problema cu conflictul interetnic. Ce o sa faca, o sa-l aduca pe jandarmul nemtean Cucos sa gazeze protestatarii? Mi se pare o atitudine sfidatoare si de neacceptat din partea unui functionar. Abia acum trebuie demisa fara nicio alta discutie.
    P.S. ca de obicei, autoritatile sunt fete mari si nu au nicio vina; sper ca „dragii” nemteni nu se lasa intimidati de tupeul unui functionar platit cu bani multi din banii nostri. „Impreuna suntem o forta”

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.