Oana Bulai, afară din conducerea Companiei Naționale a Sării

Home » Administratie/Politica » Oana Bulai, afară din conducerea Companiei Naționale a Sării

By admin on iunie 12, 2019. 16 Comments

Ionel Arsene, președintele PSD Neamț și până nu de mult, până la condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, unul dintre cei mai influenți social democrați, începe să piardă teren în lupta cu ceilalți lideri ai partidului. Primul semnal a venit dinspre Ministerul Economiei, în subordinea căruia se află Compania Națională a Sării – Salrom SA, unde, până de curând, președinte al Consiliului de Administrație (CA) a fost Oana Bulai (foto), unul dintre oamenii de încredere ai lui Ionel Arsene. Numită membru în Consiliu de Administrație pe data de 6 decembrie 2018, Oana Bulai a avut și funcția de președinte. Ambele calități le-a pierdut pe 7 iunie, odată cu încheierea mandatului de 6 luni. Sursele noastre afirmă că Bulai putea să devină membru defintiv în CA, însă cineva nu a dorit acest lucru. Iar cel care s-ar fi opus nu este altul decât Nicolae Bădălău, ministrul Economiei, în subordinea căruia se află Salrom SA. Bădălau nu se află într-o relație tocmai bună cu Ionel Arsene, mai ales că cel din urmă l-a susținut pe Răzvan Cuc pentru Ministerul Transporturilor. Deputat de Giurgiu, Cuc este în conflict cu Bădălău, președintele PSD Giurgiu. Pentru a ajunge ministru al Transporturilor, Arsene l-a primit pe Cuc în PSD Neamț. Așadar, faptul că Oana Bulai părăsește Salrom SA s-ar putea să fi fost dorința lui Bădălău, care vrea, cu siguranță, să i-o plătească lui Arsene pentru episodul cu Răzvan Cuc.

Inițial, pentru CA-ul de la Salrom SA fusese pregătit Andrei George Ursărescu, fiul ex-deputatului PNL/ALDE Dorinel Ursărescu, care acum este consilierul personal al directorului de la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). Fiul lui Ursărescu chiar a fost numit în CA-ul Salrom SA, însă s-a retras în momentul în care s-a aflat că are cazier fiscal, care împiedică numirea în CA, pentru că legea nu permite acest lucru. Astfel, la ședința AGA din data de 5 decembrie 2018, Ursărescu jr. a renunțat la mandatul încredințat in ședința din octombrie. În aceeași ședință, în locul lui Ursărescu a fost numită Oana Bulai, consiliera premierei Dăncilă. 

Firma Civica Construct SRL a intrat în insolvență în anul 2013, când administrator și acționar unic era Andrei George Ursărescu. În 2014, lichidatorul judiciar a întocmit Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență a firmei, concluzia fiind aceea că Ursărescu este responsabil, motiv pentru care a fost solicitata  instanței atragerea răspunderii personale a administratorului. Magistrații au fost de acord, iar Ursărescu Jr. s-a ales cu cazier fiscal și este obligat să plătească o sumă considerabilă, prejudiciul fiind calculat la peste 3 milioane de lei.

(Sursa foto: Facebook/Oana Bulai)

Daniel MURARU

Citeste si:

Revoltător! Au pus șef la Compania Sării un personaj cu cazier fiscal. Ursărescu jr., lovitură de 3,3 milioane de lei

Fost ofițer SRI despre miza numirii Oanei Bulai în fruntea Salrom: mina de grafit de la Baia de Fier

Facebooktwitterlinkedin

16 Comentarii la Oana Bulai, afară din conducerea Companiei Naționale a Sării

 1. Iulian Budai   iunie 12, 2019 at 11:55 am

  Încep să cadă mimozele.In curand vor cădea si sosetele…

  Răspunde
 2. Alis   iunie 12, 2019 at 12:12 pm

  Si uite cum te poti trasforma din printesa in Cenusareasa. S-o fi intimplat tot la miezul noptii, ca-n poveste? Dar sa nu ne facem iluzii ca va ramane duduia pe drumuri. Mintenas se va infiinta un post caldut si bine platit in CJ Neamt. Ca doar nu-si va abandona Arsene, mimoza tocmai acum la greu. Cite mimoze pot sa incapa intr-o soseta, astfel incit sa nu se flendureasca…soseta? Daca nu cumva este deja, din alte pricini. Vom vedea, urmarind vestile din zilele urmatoare.

  Răspunde
 3. jan jan   iunie 12, 2019 at 12:48 pm

  Urmeaza Ursarescu acest INFRACTOR dovedit!! si apoi dupa condamnarea lui “soseta” urmeaza TAVALUGUL!! se concretizeaza operatiunea ” la bulau cu golanii”!!

  Răspunde
 4. Dreptate   iunie 12, 2019 at 3:36 pm

  Azi ma imbat de fericire…(***) parasesc corabia!!!

  Răspunde
 5. Junghiu   iunie 12, 2019 at 4:01 pm

  Nici n-apucaram sa scăpăm de raia comunistă ca se napusti peste noi dinastia cuevelor…

  Răspunde
 6. Vasile   iunie 12, 2019 at 4:37 pm

  Poza asta face parte din același decor cu numerele alea de înmatriculare din Suedia

  Răspunde
 7. Sebi   iunie 12, 2019 at 7:17 pm

  O tara condusa de bișnițari, analfabeti comunisti si curve. Uitati-va ce nulitati ridică ghearele la comanda in CL si CJ.

  Răspunde
 8. valisor   iunie 12, 2019 at 7:57 pm

  Cred că are probleme cu tensiunea, că altfel cum să nu mai are voie sare? Vine acasă la butoiul cu miere de Neamț. Facem și noi o deratizare la prisacă?

  Răspunde
 9. Ion   iunie 13, 2019 at 5:58 am

  parca se pregăteste sa ia placuța suedeză (***)

  Răspunde
 10. Gigel   iunie 13, 2019 at 9:29 am

  (***) OB

  Răspunde
 11. Mirel stanciu   iunie 13, 2019 at 11:41 am

  Ce gurita are!!!

  Răspunde
 12. WERNER   iunie 13, 2019 at 12:08 pm

  Cu o asemenea poza provocatoare la cv, ordonanța 109 a guvernului privind guvernanta corporativa, nu se pune

  Răspunde
 13. NEMTEAN   iunie 13, 2019 at 6:18 pm

  (***), CA TOATE MARILE “VALORI” FEMININE PROMOVATE!

  Răspunde
 14. mihnea   iunie 13, 2019 at 6:59 pm

  Doamne, ce buna-i pe caldurile astea la o salina…

  Răspunde
 15. Gigi Murariu   iunie 14, 2019 at 10:14 pm

  Cu pliscu ala gata de atac gaseste de prestat repede

  Răspunde
 16. mihnea   iunie 16, 2019 at 12:41 pm

  botic botic vreau si eu la tine un pic

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.