Aqua Parc, pe „val” de când cumătrul patronului este președinte de CJ. Contractele, mai mari ca niciodată

8
2241

Aqua Parc SRL Roznov, cea mai mare firmă de construcții din județ, abonată la contractele finanțate cu bani de la buget, a avut, în 2018, cea mai mare cifră de afaceri, dar și cel mai mare profit din toată istoria sa de 12 ani. Astfel, societatea controlată de Gheorghe Vlasie, zis și „Ginel”, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele inculpat al Consiliului Județean Neamț, a avut, anul trecut, o cifră de afaceri de 84.215.555 lei si un profit de 15.699.534 lei, cu 160 de angajați. În 2017, cifra de afaceri a fost de 37 de milioane de lei, profitul de 1,2 milioane, iar numărul de angajați de 132. 

Coincidență sau nu, Aqua Parc SRL a avut cei mai buni trei ani din istoria sa, începând cu anul 2016, când în funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț a fost ales Ionel Arsene. Relațiile bune dintre cei doi sunt demonstrate și de faptul că Arsene i-a botezat copilul lui Ginel, cei doi fiind cumătri. De asemenea, președintele inculpat al CJ Neamț își organizează toate petrecerile la „Turnul Berarilor”, un restaurant controlat de familia lui Ginel. Cele mai multe lucrări efectuate de Aqua Parc SRL sunt pentru entități publice, primării, consilii județene și instituții subordonate etc. Unul dintre cele mai valoroase contracte încheiate de firma lui Ginel anul trecut a fost cel cu Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret. În schimbul sumei de 42.697.995 lei, fără TVA, Aqua Parc a executat, în regim de urgență, amenajarea râului Cracău la Slobozia, orașul Roznov. Tot anul trecut, firma lui Ginel a îmbunătățit infrastructura rutieră în comuna Cândești (contract în valoare de 4,4 milioane de lei, fără TVA); a modernizat drumurile în Rediu (8,4 milioane de lei); a modernizat drumurile în comuna Drăgănești (5,7 milioane de lei); a modernizat drumuri în comuna Borca (4,9 milioane de lei) etc. În acest an, Aqua Parc SRL a câștigat licitații cu Primăria Piatra Șoimului (modernizare drumuri și pod – 4,5 milioane de lei, fără TVA), cu Administrația Bazinală de Apă Siret-Bacău – 4,1 milioane lei, cu Primăria Rediu – modernizare drumuri (2,9 milioane de lei, fără TVA).

Aqua Parc SRL și „satelitul” Mavgo Holding SRL Tașca au prins numeroase lucrări finanțate cu bani de la Fondul de intervenție pentru calamități. Vorbim de refacerea drumurilor sau a digurilor, așa cum s-a întâmplat la captarea de apă Preutești, din comuna Timișești. De asemenea, cele două societăți au avut sau au multe lucrări de modernizare a drumurilor județene.

Așa cum se poate vedea în imaginea de mai jos, postată astăzi de Ionel Arsene pe contul său de Facebook, firma Mavgo Holding SRL efectuează, în Petricani, lucrări de asfaltare a drumului 155 I, pe o lungime de 3,5 km. Lucrarea face parte din contractul de întreținere a drumurilor județene.

Contractul pentru întreținerea și reparațiile drumurilor județene (anul 2018 – 2019), în valoare de 13,1 milioane de lei, fără TVA, a fost câștigat de Drupo SA, firmă a Consiliului Județean Neamț. Ieșită recent din insolvență, Drupo, care lucrează cu utilaje închiriate, inclusiv de la Aqua Parc, a subcontractat o parte dintre lucrări. Așa se explică, cel mai probabil, de ce pe DJ 155 I lucrează muncitorii de la Mavgo Holding și nu cei de la Drupo. De altfel, Aqua Parc și Mavgo, în asociere cu alte opt firme, sunt pe cale să câștige un contract în valoare de un sfert de miliard de lei, finanțat cu bani de la bugetul județean. Valoarea inițială a contractului a fost mărită în mod suspect, prin votul consilierilor județeni care nu s-au obosit să studieze subiectul cu atenție. Faptul că se organizează o singură licitație  pentru 44 de lucrări privind modernizarea de drumuri județene și repararea unor poduri ar trebui să ridice semne de întrebare, chiar dacă Agenția Națională pentru Achiziții Publice și-a dat acceptul. 

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

Citeste si:

„Mișculații” la o licitație organizată de CJ Neamț? Miza: un sfert de miliard de lei, bani pentru drumuri și poduri

Arsene și activul PSD, chef de chef la crâșma lui Ginel-Aqua Parc

Firma cumătrului lui Arsene, contract de peste 7 milioane de lei cu Apele Române

Mojicie. Lucrările la Blocul Operator, efectuate cu utilitățile plătite din banii asiguraților. Dezmăț cu fondurile pentru Sănătate

RMN-ul de la Spitalul de Urgență, instalat într-o baracă din panouri pentru care Consiliul Județean a plătit 95.000 de euro

Cu cine s-a asociat cumătrul lui Arsene pentru a prinde un contract de 25 de milioane de euro

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Ion 7 iunie, 2019 at 14:05 Răspunde

    A se vedea ca intre Drupo si Ginel sunt alte legaturi de rudenie, respectiv Claudiu Maftei. Cat despre lucrarile de la Piatra Soimului se poate verifica foarte usor cati bani au intrat in familia Nicorescu (inclusiv la fiul primarului) si cat au inflorit acestia in ultimii ani de pe urma lucrărilor paguboase (diguri luate de ape in Luminis si pereti cazuti la scoli) executate de Ginel

  2. popp peter 8 iunie, 2019 at 17:30 Răspunde

    Uitati va la el!!! este specialist la piatra de cariera !! Deh se trage la bulau, la cariera de piatra la tarnacop!! ca pe vremea haiducului ” 7 cai”; se vor redeschide carierele de piatra, toate de la TARCAU unele dintre ele exploatate odata de DRUPO NEAMT, ulterior de catre SC DANLIN XXL si de CARLAN cu SC LAURA TURISM SRL IASI mutata strategic apoi pe BRATES, judetul Neamt;

  3. Alina 9 iunie, 2019 at 16:07 Răspunde

    Matrapazlicurile astea sint ultimele zvacneli ale inculpatului Arsene. Trage cit poate pe ultima lungime de „stadion”. Stadionul fiind CJ Neamt. Cum sa ai tupeul sa ceri judecarea cauzelor in care esti implicat, cu usile inchise, pentru a nu auzi multimea pe care ai jumulit-o ani la rind, cum i-ai tocat banii? Tupeu si nesimtire!

  4. pompi 10 iunie, 2019 at 09:52 Răspunde

    Pai cum sa nu dea contractele Apele Romane Siret daca ei nu mai suporta sedintele lunare(circa 4 ore ) in sediul Apele Romane ci in vile ,departe de ochii lumii,cu cotizarea altora,iar pentru restul angajatilor nu sunt multe…. Halal director.

  5. Virgil 11 iunie, 2019 at 07:49 Răspunde

    Cu usi inchise sau deschise, drumul e tot acelasi! Steaua cu care s-a nascut acolo il va duce!!!! Adica e baftos din nastere!
    Cit despre ginel, sa se uite la altii ca el, care acim sunt la bulau! Nimic nu e vesnic, jupinilor, ci numai moartea!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.