Fenomenal! Asfaltează șoselele bune, deși județul este plin de drumuri „pericol public”

Home » Administratie/Politica » Fenomenal! Asfaltează șoselele bune, deși județul este plin de drumuri „pericol public”

By admin on mai 20, 2019. 4 Comments

„Mergeți la Agapia să vedeți ce se întâmplă! S-au apucat de asfaltat drumul care duce la Mănăstirea Agapia, vreo 7 kilometri, care este foarte bun. Sunt atâtea drumuri cu probleme, iar ei asfaltează o șosea pe care se poate circula foarte bine, fără gropi. Cică o să asfalteze și celălalt drum, din DN 15C până la Mănăstirea Văratec. Și drumul ăla este excelent, fără gropi. În loc să asfalteze drumurile care trebuie, le asfalteaza pe cele care sunt bune. Greu de înțeles!”

Așa a sunat apelul unui cititor al publicației atacul.ro, care ne-a contactat în cursul săptămânii trecute, cu câteva zile înainte ca Ionel Arsene, președintele CJ Neamț să facă o vizită de lucru pe șantierul de la Agapia și să se laude cu această lucrare. Situația nu este nici pe departe atât de simplă precum pare, pentru că sunt două aspecte care trebuie neapărat menționate. În primul rând, cititorul nostru are mare dreptate. Drumul care este asfaltat acum se afla într-o stare bună, iar în al doilea rând, Ionel Arsene, în calitatea lui de președinte de Consiliul Județean Neamț nu are nicio treabă cu această investiție. De ce? Pentru că cele două drumuri, DN 15F și DN 15G, se află în administrarea Drumurilor Naționale, nu a Consiliului Județean Neamț.

Arsene se dă mare cu lucrări cu care nu are nicio treabă

Cele două drumuri reabilitate, DN 15F (Săcălușești – Mănăstirea Agapia), care face legătura între DN 15C (Piatra Neamț – Târgu Neamț) și DN 15G (Bălțătești – Mănăstirea Văratec), care face legătura între DN15 C și Mănăstirea Văratec, ambele în lungime de aproximativ 10 kilometri, sunt administrate de Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, aflată, la rându-i, în subordinea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, instituție care nu se află în subordinea Consiliului Județean Neamț, ci a Ministerului Transporturilor. Așadar, decizia pentru asfaltarea celor două drumuri aparține, ca și finanțarea, celor de la DRDP Iași. Ei sunt cei care analizează și decid unde intervin. A fi șef peste banii proveniți din taxele transportatorilor înseamnă, în primul rând, că trebuie să știi să gestionezi problemele de infrastructură, adică să analizezi cu atenție și să intervii acolo unde este absolut necesar. Făcând o comparație a celor două drumuri, care sunt acum asfaltate, cu altele, administrate tot de DRDP Iași, nu poți să nu te întrebi cine și de ce a luat decizia să toarne covor asfaltic pe aproape 10 kilometri de drum care arată foarte bine (vezi galeria foto).

Asta în condițiile în care peticeala pe care o aplică acum același DRDP Iași pe E 85, între Hanu Ancuței și Castelul de Apă, este de toată jena. S-a decopertat pe ici pe col, iar porțiuni întregi de drum au rămas cu crăpături vizibile. De asemenea, DN 15 Bicaz – Poiana Largului – Vatra Dornei este administrat tot de DRDP Iași și arată ca după război. Podurile de pe DN 15C, Piatra Neamț – Târgu Neamț, sunt aproape toate afectate de timp. În concluzie, există drumuri naționale în județul Neamț, dar și în alte județe administrate de DRDP Iași, care ar fi meritat să fie reparate. Cele două drumuri amintite – DN15 F și DN 15G, puteau aștepta, pentru că nu exista nicio grabă. Și spunem acest lucru, pentru că am reușit să fotografiem și să filmăm cele două DN-uri, înainte ca ele să intre în procesul de reabililitare, proces executat de firma Danlin XXL.

Așa arăta vineri, 17 mai, DN 15F, Săcălușești – Mănăstirea Agapia:

La o zi după vizita noastră, în zonă s-a deplasat și Ionel Arsene, care făcut și o ședință foto printre utilaje și pe drumul proaspăt asfaltat.

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Cum în postarea sa de pe o pagină de Facebook, Arsene nu precizează clar a cui este investiția, am solicitat, astăzi, Consiliului Județean Neamț, să ne comunice dacă cele două drumuri sunt administrate de către CJ. Asta, pentru că în urmă cu câțiva ani drumurile respective au fost întreținute cu bani de la bugetul județean. Biroul de presă nu a răspuns solicitării până la această oră și, probabil, nici nu o s-o facă.

Însă, informațiile noastre, obținute din surse sigure, dau ca certă apartenența celor două drumuri la DRDP Iași.

 

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Până repară Arsene și Cuc DN 15, Bicaz-Poiana Teiului, atenție la „cratere”!

Licitația pentru drumul expres Piatra Neamț – Bacău a fost suspendată

Facebooktwitterlinkedin

4 Comentarii la Fenomenal! Asfaltează șoselele bune, deși județul este plin de drumuri „pericol public”

 1. nae   mai 21, 2019 at 8:06 am

  Piatra Bicaz e praf .

  Răspunde
 2. V.Vasile   mai 21, 2019 at 8:53 am

  Cine nu a auzit de ,,Tara lui Papura Voda,, sa stie ca traim in ea…
  Cronologic ar urma ,,vremea lui Pazvante Chioru,, da nu, la noi a fost pe vremea marinarului…Aveti ce meritati ,,dragii mei nemteni,, si nu numai ; mai nou, a prins drag de noi si accidentul de la Cotroceni

  Răspunde
  • Emi   mai 21, 2019 at 12:11 pm

   La cit de naivi sint mare parte dintre noi, poporul roman se afla in situatia de a fi “mostenit” cind de unul, cind de altul. Cind nu vor mai avea ce fura(acum se pare ca inca se mai gaseste ceva de furat), ne vor arunca peste gard, fie spre es, fie spre vest. Hoarde de hoti, escroci si mincinosi, pusi pe capatuiala. A lor personala.

   Răspunde
 3. Emi   mai 21, 2019 at 3:16 pm

  Cum sa nu-si netezeasca inculpatul Arsene, drumul catre Dumnezeu. S-ar parea ca spera la o minune cereasca in cazul problemelor pe care le are cu legea. Si nu putine. Care cum ajung la butoanele Puterii, se agata de bani si de poalele sutanelor bisericesti. Prostii care i-au trimis catre pusculitele cu euro, pot sa mai astepte. Mult si bine. Speranta moare ultima si pe bani multi. Pe linga locurile sfinte au aparut tot felul de edificii turistice. Pensiuni, camine de batrini si chiar baze de tratament, catre Vatra Dornei. Cit despre calatoria pina acolo pe drumul Piatra Neamt-Bicaz-Poiana Largului-Borca-Vatra Dornei, vai mama noastra. Mai deunazi plingea de mila drumului si a noastra, vrednicul razes Asaftei, vicepresedinte al CJ Neamt. Nu l-a tinut mult mila si compasiunea, ca de,nu a fost suficienta seva electorala. Acum se concentraza pe zonele TG. Neamt, Tupilati si Roman. Se ocupa de balurile gospodarilor, celelalte treburi ce-i revin prin natura functiei din CJ Neamt pot sa mai astepte. Mai o topaila pe la vreun bal, mai o basculanta, centrale termice cit incape si uite asa trece vremea si se umple contul ALDE.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.