(P) Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc: Să le transmitem tuturor cetățenilor să vină pe 26 mai la vot să voteze PNL, poziția 5 pe buletinul de vot! Primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic: Europarlamentarii PNL se vor bate pentru România, iar Piatra Neamț va avea de câștigat! Invit pietrenii să meargă la vot pe 26 mai și să aleagă PNL!

0
356

Președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc și primarul municipiului Piatra Neamț Dragoș Chitic au susținut vineri, 17 mai, o conferință de presă în care au prezentat programul politic al candidaților PNL la alegerile europarlamentare, din data de 26 mai, care vor avea un impact pozitiv direct asupra nemțenilor.

Dragoș Chitic – secretarul general al PNL Piatra Neamț:

În calitate de primar al acestui oraș, pentru a-mi atinge obiectivele, pentru a dezvolta localitatea am nevoie si de oameni competenți în Parlamentul European. Candidații Partidului Național Liberal la alegerile europarlamentare, din 26 mai, sunt profesioniști și îmi dau garanția că România se va dezvolta armonios.Totodată, deși s-a mai spus aș vrea să reamintesc că pe lângă profesionalismul colegilor mei de pe listă,  PNLeste membru al celei mai influente familii politice europene care conduce Uniunea Europeană de 15 ani – Partidul Popular European. Partidul Popular European va câștiga alegerile europene,va obține majoritatea în Parlamentul European și va fi la conducerea Uniunii Europene și în următorii cinci ani. Afilierea Partidului Național Liberal la PPEreprezintă o  garanție a faptului că  PNL va putea influența, în favoarea României și aromânilor, principalele decizii carese vor lua la nivel european în următorii cinci ani.

Colegii mei, care se află pe lista PNL, se vor bate pentru țara lor, iar municipiul Piatra Neamț va avea de câștigat pentru că vor susține alocarea de fonduri nerambursabile adaptate nevoilor  fiecărei localități și facilitarea absorbției de fonduri europene. România se poate dezvolta prin dezvoltarea comunităților localefolosind banii europeni.

Prin programul politic, viitorii europarlamentari ai PNL și-au asumat să lanseze un ghid pentru autoritățile publice locale, care va explica principalele oportunități de finanțare, cât și modalitățile concrete prin care se pot accesa și implementa proiectele finanțate prin fonduri europene. De aceea am încredere că noi, primarii, vom primi toată susținerea necesară pentru a dezvolta și alte proiecte.Piatra Neamț se poate dezvolta  accelerat în următorii ani prin absorbția de fonduri europene. Sunt deja depuse 32 de proiecte pentru Piatra Neamțîn valoare de peste 92 de milioane de euro. Deși ar putea părea o sumă mare vă spun că nu vreau sămă opresc aici,  valorificăm la maxim orice program de finanțare, continuăm să scriem și să depunem proiecte.Am demarat constituirea Zonei Metropolitane Piatra Neamț pentru a dezvolta, nu numai orașul Piatra Neamț, dar și localitățile din jur și pregătim deja proiecte ample și pentru următorul exercițiu financiar al Uniunii Europene: 2021-2024.

Din aceste motive este nevoie de profesioniști în Parlamentul European.  Candidații PNL, cu o parte dintre ei am și discutat de altfel, se vor bate pentru România, pentru alocarea de bani nerambursabili în orașele ale căror primari tratează cu seriozitate această oportunitate de finanțare și și-au stabilit ca prioritate absorbția fondurilor europene.

Obiectivul meu este ca Piatra Neamț să fie ca marile orașe care au primari colegi liberali, ca Alba Iulia, Oradea sau Cluj, și care se dezvoltă prin fonduri europene, ajungând astfel în topul celor mai perfomante localități la absorbția de bani europeni. Important de reținut este faptul că programul echipei de europarlamentari ai Partidului Național Liberal conține un obiectiv strategic : ”Fără decalaje între România și celelalte state ale Uniunii Europene”.Este un element esențial pentru regiunea Moldovei, care a rămas în urma celorlalte regiuni europene în privința dezvoltării. Europarlamentarii PNL se vor lupta la Bruxelles pentru Autostrada Unirii care să lege Moldova de Europa și care va genera dezvoltare pentru regiunea Nord Est.Invit pietrenii să meargă la vot pe 26 mai și săaleaga PNL, poziția 5 pe buletinul de vot, pentru un Piatra Neamțcare să se dezvolte accelerat cu bani europeni, pentru o regiune a Moldovei la standarde europene, pentru o Românie puternicăși respectatăîn Europa!”

Mugur Cozmanciuc președintele PNL Neamț:

Domnule primar vă mulțumesc pentru prezentarea și pentru ceea ce vă propuneți să realizați în cadrul administrației locale. Vă doresc mult succes și sper ca măcar o parte din proiectele de care ați vorbit să fie finalizate în viitorul apropiat. Și eu aș vrea să vă spun un lucru important: Partidul Național Liberal este membru al Partidului Popular European, PPE fiind cel mai mare grup politici din cadrul Parlamentului European, și cred că popularii europeni vor câștiga președinția Comisiei Europene, a Consiliului și, inclusiv, funcția de președinte al Parlamentului Europene.

Alegerile europarlamentare sunt atipice pentru mulți dintre noi, din teritoriu, pentru că ne întrebăm: cu ce ne alegem noi?!? Aș vrea să vă menționez cel puțin două măsuri care au fost adoptate, datorită europarlamentarilor PNL, de care beneficiem majoritatea din noi.

Primul: eliminarea tarifelor de roaming. Pentru acest succes trebuie să îi mulțumim doamnei Adina Vălean. De asta cred că beneficiem mulți dintre noi care suntem acum aici. Faptul că avem aceleași tarife oriunde am călători în Uniunea Europeană este o realizare de care ne bucurăm, direct, mulți dintre noi. O altă măsură, care este un merit al europarlamentarilor români, constă în creșterea subvențiilor pentru fermieri. Asta i-a ajutat pe cei care fac afaceri în acest domeniu să aibă o susținere, să aibă suport pentru o afacere mai bună, durabilă.

Ce vor face pe viitor europarlamentarii PNL? Vă prezint câteva obiective importante care se doresc a se realiza. Eurodeputații liberali vor susține alocarea de fonduri pentru construirea și dotarea spitalelor regionale, pentru construcția și finalizarea Autostrăzii Moldovei și pentru cadastrarea tuturor proprietăților.

În exercițiul financiar 2021 – 2027 liberalii vor susținealocarea resurselor necesare pentru punctele principale pe care le-am menționat mai sus și vor milita pentru reducerea birocrației pentru accesarea fondurilor europene!Să fim cetățeni egali în Europa!

O altă măsură pe care aș vrea să o menționez, care va fi susțină de eurodeputații PNL, va fi alocarea de fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor, pentru a crește gradul de eficiență energetică! Pentru că tot suntem la sectorul energetic: PNL va propune un program de investiții pentru a conecta toate orașele României la rețeaua de distribuție a gazelor până în 2024. Avem în județul Neamț primari liberali care au început deja sau au făcut propuneri pentru a accesa fonduri necesare pentru a aduce gaz în casele cetățenilor. De exemplu Gherăești, Bălțătești, Răucești și altele.

Vreau ca prin intermediul dumneavoastră să le transmiteți tuturor cetățenilor să vină la vot pe 26 mai, să voteze PNL, poziția 5 pe buletinul de vot, și să voteze și pentru referendumul pe Justiție, convocat de președintele României Klaus Iohannis. Să vină la vot! Să aleagă viitorul Uniunii Europene și viitorul României în cadrul Uniunii Europene. Vă mulțumesc!”

[pdf-embedder url=”http://atacul.ro/wp-content/uploads/2019/05/PNL_PROGRAM_POLITIC-1.pdf” title=”PNL_PROGRAM_POLITIC”]

 

Biroul de presă al Partidul Național Liberal

NOTĂ: Comentariile la acest articol, care este publicitar, au fost dezactivate.

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.