Poliția Piatra Neamț are șef nou. De la… Târgu Neamț

Home » Administratie/Politica » Poliția Piatra Neamț are șef nou. De la… Târgu Neamț

By admin on mai 16, 2019. 35 Comments

Numărul ofițerilor din cadrul Poliției Târgu Neamț, detașați în ultima vreme la „județ”, a crescut simțitor. Pe lângă cei doi adjuncți numiți pe bază de împuternicire, comisarul șef Victor Vlad, care a renunțat la funcția de șef al poliției târgnemțene, și comisarul șef Costică Scutaru, transferat și el în anii 2000 tot de la Târgu Neamț, la IJP Neamț au mai ajuns câțiva polițiști. Ultimul „transfer” de marcă este cel al comisarului șef Costel Petcu, care, până ieri, a fost împuternicit la Poliția Târgu Neamț, în locul lui Victor Vlad. Petcu a avansat, iar ieri a fost împuternicit în funcția de șef al Poliției municipiului Piatra Neamț. Decizia a fost luată în urma unei ședințe de la care a lipsit inspectorul șef Tablan, aflat în concediu. În lipsa celui din urmă, inspectoratul este condus de cei doi adjuncți, Vlad și Scutaru. Sunt voci care afirmă că, de fapt, Petcu a fost transferat la Piatra Neamț pentru a lăsa locul unui agreat pentru șefia Poliției Târgu Neamț. Împuternicit în locul lui Petcu a fost comisarul șef Neculai Preda, șeful Secției de Poliției Rurală Târgu Neamț. În ceea ce-l privește pe comisarul George Dascălu, cel care a fost interimar până ieri la Poliția municipiului Piatra Neamț, decizia a fost ca el să revină pe funcția de șef al Arestului. Comisarul șef Petcu va fi șeful Poliției Piatra Neamț pentru o perioadă de 6 luni, în cazul în care superiorii săi nu vor decide altfel. După cele 6 luni, ofițerul poate fi împuternicit la comandă încă 6 luni, dar nu mai mult. Recent, tot de la Poliția Târgu Neamț a fost detașat si comisarul Ștefan Păuna, care a fost împuternicit pentru postul de sef al Serviciului Logistic al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț. Bineînțeles, faptul că în ultima perioadă au fost transferați la „județ” mai mulți polițiști de la Târgu Neamț, locul de baștină al șefului PSD Neamț, inculpatul Ionel Arsene, nu reprezintă decât o simplă și nevinovată coincidență.

Deocamdată, pentru cele două funcții de adjunct de la IJP Neamț nu au fost organizate concursuri, iar eforturile, inclusiv din zonă politică, pentru a-l debarca pe inspectorul șef Tablan continuă. Interesant va fi dacă și cum își vor da avizul cei de la Serviciul de Informații și Protecție Internă (SIPI) pentru unii ofițeri care tânjesc la funcții înalte. 

Daniel MURARU

Facebooktwitterlinkedin

35 Comentarii la Poliția Piatra Neamț are șef nou. De la… Târgu Neamț

 1. Emi   mai 16, 2019 at 1:51 pm

  Tg.Neamt a devenit un fel de Teleorman. In cele doua locatii, se pare ca se cultiva produse bio, numai bune de consum. Macar daca s-ar cunoaste ceva dupa “achizitiile” facute la IPJ Neamt. Cit depre dl. Tablan, nu cred ca va apuca sa fie debarcat pentru ca, dupa zvonurile care circula prin oras, incepind dupa data de 12 iunie cind implineste o frumoasa virsta, vine momentul pensionarii cu venituri frumusele. Nimeni nu ocupa vesnic o functie. Important este ce “amintiri” lasam in urma. Trecutul ne urmareste.

  Răspunde
 2. mihnea1   mai 16, 2019 at 5:53 pm

  Ce spera soseta ocupand politia cu tot felul de indivizi care au condus doar loganurile vechi din dotare? Ca nu se vor mai sesiza atunci cand apar materiale de presa care devoaleaza furturi? Politia are obligatia sa faca asta, prin legislatia lor. Daca vor fi netrebnici care nu-si vor indeplini atributiile doar ei vor suporta consecintele, nu soseta sau conducatorii de loganuri din politie. Ei vor fi dati afara din politie.
  MERGETI LA VOT!

  Răspunde
 3. Hanganu   mai 16, 2019 at 7:23 pm

  De fapt s-a mutat la oras tot targu Neamt. Soseta stie de ce

  Răspunde
 4. Varga Szandor Andrasz   mai 16, 2019 at 7:46 pm

  Bine ne sade ditai municipiu resedinta de judet cu viituri de la Pocreaca care ne conduc destinele .
  Oricum justitia chioara isi va face datoria pana la urma,ceasul ticaie, si poate om gasi si in Piatra Neamt oameni capabili .

  Răspunde
 5. Liviu Rusu   mai 16, 2019 at 9:03 pm

  Domnule Emi, apropo de pensionarea lui ,,nenea Paulica”, asta se va intampla, dar pe caz de boala(***), chiar daca ,,Ciorditoarea Cleptomana” nu doreste asta.O fi vreun interes din vreo parte?

  Răspunde
  • Emi   mai 16, 2019 at 10:36 pm

   Dle Liviu Rusu, Insp. sef Tablan, zis “nenea Paulica” este mai istet decit cred multi dintre noi. In timpul sederii pe scaunul de sef al IPJ Neamt, domnia sa a avut grija sa ia “notite” pretioase despre fiecare “obiectiv” in parte. Eu cred ca, dupa plecarea acestuia din institutie, vom asista la cutremure serioase si anumite persoane care de-a lungul timpului l-au calcat pe bombeu, tare-si vor mai regreta “initiativele”. El isi calauzeste existenta dupa proverbul “cu rabdarea treci marea”. Au existat citeva tentative menite sa-l zguduie, toate insa s-au dovedit baloane de sapun. Probabil isi va duce mandatul la sfirsit, se va pensiona. Adevaratele probleme vor incepe atunci cind va deschide Cutia Pandorei. Postarile de la 8 martie, cind oferea trandafiri Emiliei Arcan, ajunsa din nimic mare senator, ne ofera multe indicii despre viitor.

   Răspunde
 6. valisor   mai 17, 2019 at 9:08 am

  Viața noastră s-a transformat în ciolanul de ros al derbedeilor. Așa se face să să întâmple atunci când îi lăsăm pe cei cu număr subunitar de neuroni în cap să mandateze derbedei.
  N-am votat, nu avem ce comenta! Eu am votat și d-aia mă dau cocoș și mă laud, de-atâta doar că am votat găini îmi pare, dar doar îmi pare și mă revolt degeaba împotriva lor, că și găinile pot face treabă bună dacă reducem în poiată numărul de dihori cu șosete otrăvitoare. Chiar și cu o brumă de artimetică în cap e la mintea cocoșului că putem să ne facem viața VIAȚĂ doar prin prezență masivă la urne, chiar ș-așa cum, cu toată ignoranța de toată jena, de până acuma, am reușit prin nevot să construim veceu în loc de clasă politică. Nu mă mai întind, că deja e ceasul doișpiși. De aia zic,
  MOLDOVENE, HAI LA VOT!

  Răspunde
 7. Liviu Rusu   mai 17, 2019 at 9:30 am

  Domnule Emi, din ,, notițe” nu reiese decât că știe când (***), știe de toate relațiile de rudenie din I.P.J. Neamț (***) și mai știe de matrapazlâcurile lui Pinalty.Cat despre Cutia Pandorei, când o va deschide, daca nu asculta sfaturile Ciorditoarei Cleptomane, riscă să pățească ce a pățit Șoric.

  Răspunde
 8. Emi   mai 17, 2019 at 2:53 pm

  Ce credeti dle Rusu ca se va intimpla cu rudele si cumetrii pe care i-a numit pe criterii de performanta nenea Paul? Bineinteles dupa plecare lui la pensie. Vor ramane pentru moment pe mana sefilor numiti de soseta Arsene. Si sa vezi surpriza. Bine nu le va fi, pentru ca asa se intimpla cind se schimba stapinul. Nu stiu daca sinteti in tema cu situatia din Primaria Dobreni, transformata incepind din iunie 2016 intr-un SRL personal de catre primarita Cretu. Intreg portofoliul de angajati ai statului, pe care l-a preluat odata instalata in functia de primar, a trecut prin momente mizerabile, datorita comportamentului abuziv, pe linga lege si dictatorial al primaritei. Cine a refuzat sa comita infractiuni fortat si la indemnul ei, a indurat cit a putut, fiind obligat in final sa plece. Asa vor pati rudele si cumetrii lui nenea Paul. Fie vor trece de partea stapinului nou(conditionati de bagajul de “informatii” pe care-l detin), fie vor alege alte destinatii care sa le asigure confortul. Soarta lor va depinde de prietenul si cumatrul lor. Depinde de notitele pe care le are si cum le va folosi. Macar de l-ar ajuta in primul rind pe el. Scapa cine poate. “Mila mi-e de tine, dar mai mila mi-e de mine.” Nu cred ca va mai asculta mult timp de sfaturile Ciorditoarei Cleptomane. Soric a patit-o pentru ca a dormit in casa lui Mararu, a plins in uniforma si in public si a mintit ca nu stia a cui este casa in care statea. Si mai sint si alte motive de ordin tehnic, dar nu pot fi comentate in spatiul public.

  Răspunde
 9. Nastratin Hogea   mai 17, 2019 at 5:19 pm

  Doamne ce de oameni dastepti pe aici ce mai parerologi desavarsiti cu doctorate manglite si cu sperante desarte de cadere a poprului pesedeu doar se vor intoarce la bontoane.Slaba speranta controalele nesfarsite cica arata in ce hal a fost condusa melitia de doctori i ultimii opt anii, pardon era sa spui sectia de ortopedie de dottorii de la spitalul de nebuni jud neamt. Dottorii cica sunt cumetri intre ei melitie si hotopedie spun gurile rele si preacascate si au papat la cas impreuna de mama mama………..

  Răspunde
 10. Liviu Rusu   mai 17, 2019 at 8:48 pm

  Și parcă numai cas.Cumatru lu’ finu’ și văru’ lu’ cumatru’ și finu’ lu’ văru’ și tot neamul lor.Bine ar fi sa se duca toți și să lase locul unor oameni care vor să facă treabă în sistemul ăsta.Ca sunt destui care sunt in stare dar nu au loc de ,, căpușe”.Nu contează că sunt de la Piatra Neamț, Târgu Neamț, Bicaz sau Roman(de la Roznov nu se pune că ăla nu e oraș și oricum nu are valori în sistem-nonvalori, da).Și până acum este verificat se pare că Tg.Neamt a dat valori.Din aia de-a lui Creangă, dar valori.

  Răspunde
 11. Liviu Rusu   mai 17, 2019 at 9:07 pm

  Domnu’ Nastratin, dreptate ai!Cum nu ne ganditaram!Dr.Bucataru-nasu’ lu’ finu'( fost adjunct IPJ, ce mare notă luă la examen-3,7).Dr.Ciuchilan(al de împachetează morții-Doamne ferește) cumatru’lu’ nasu’ lu’finu'(incurca-i drace!) cu șefu’ IPJ.Mama ei di potriveală cum ar zice Creangă (Ciorditoarea Cleptomană din Dobreni).Ssst!Nu spuneți la niminea!Vini 12 iunie, zi mare in călindar!Zi di soi cu porci aleși pe sprânceană pentru ziua asta (că nu-i prima dată) de unu’ di pi la Roznov (na că-i bun și targu ista la ceva), unu’ cu marmură ținut în schinare di safu’ di melitie di acolo.Comuna făcută oraș, da di soi!Buni safi, n-am ce zice!

  Răspunde
  • Emi   mai 18, 2019 at 1:07 am

   Asa este dle Liviu Rusu. Vine 12 iunie, zi mare in calendar, cu mare adunatura. Toti unul si unul alesi pe sprinceana, invitati sus pe la Colibele Haiducilor. Mai acum un an de zile era parcarea plina de vip-uri, asteptau personajul principal(care nu stia ce i se pregatise) chipurile. (***)(Dobreni) era si ea prezenta, venise sa daruiasca. Ce, nu stim. Spre dimineata pe la ora 3, iataca sa vezi cine s-a prezentat la petrecere? Popa Valer, cumatru cu nenea Paul si prieten la catarama cu Vasilica Cretu. Doar i-a fost (***) la alegerile locale 2016, Primaria Dobreni. Si pe care l-a rasplatit cu 20000 euro(actiunea “Basculanta 2016”) si inca 12000 lei, bani luati fara chibzuinta, mila si bun simt din bugetul firav al comunei Dobreni. Iar la Roznov, treaba se traduce nas-fin, adica l-a cununat pe sarbatorit. Sa mai continuam? Intr-un alt episod, cel cu taiatul porcului acum doi ani. Ce mai patanie, dar v-o spun mai incolo, eu cind am ascultat-o, am crezut ca s-a intors timpul in lumea lui Creanga. Ce face bautura din om? Sa vedem unde-or petrece anul acesta si ce fete imparatesti s-or prezenta la strigare. Daca Emilia Arcan n-o mai asculta pe (***) din Dobreni?

   Răspunde
 12. Liviu Rusu   mai 17, 2019 at 9:17 pm

  Cat privește șoseta, duca-se cu domnu’!Sunt atâția alții mai buni.Nu contează că sunt galbeni, roșii, verzi, albaștrii.Treaba să facă!Până acu’ niciunu’ n-a făcut nimic.Ba da! Cumetrii!

  Răspunde
 13. Liviu Rusu   mai 18, 2019 at 9:12 am

  Tocmai de aceea zic: Duca-se toți!La pensie, la pușcărie, fiecare unde le e locul.Sa lase pe cei care vor să facă treabă în IPJ indiferent de unde sunt.A cam ajuns ,, caracatița” asta de cumetrii și numiri pe interese.

  Răspunde
 14. Aiurica   mai 18, 2019 at 12:28 pm

  Bine spus, s-a mutat Targu neamt la oras.Cu toate ‘valorili”.

  Răspunde
 15. Nastratin Hogea   mai 18, 2019 at 4:49 pm

  Draga Aiurica nu stiam ca iti plac dottorii de 1 leu ruginit cu doctorate penalo-jegoase dar de gustibus non disputandum. Cat despre Tg.Neamt nu cred ca stii unde vine pe harta, dar dottorii tai stiu ca au crapat in ei pe acolo de mama mama, iar acum le pute cand au vazut nota de plata…….

  Răspunde
  • Aiurica   mai 19, 2019 at 6:06 am

   Nastratin, tu trebuie sa fii politistul care a invatat sa literele…

   Răspunde
 16. Liviu Rusu   mai 19, 2019 at 11:57 am

  Aiurica!!! Ești cumva din Piatra-Neamț?Vreo cumătră, vreo fină, ceva?Îți ,,pute” Tg.Neamt?Ion Creangă, Sadoveanu, etc. de acolo vin.Nu zic, și Piatra Neamț are valori, dar la nivel de IPJ …Tg Neamț e baza

  Răspunde
 17. Aiurica   mai 19, 2019 at 6:45 pm

  Ion Creanga si Sadoveanu?Marile valori din comunism?
  Tinerii de azi au trecut la literatura universala.

  Răspunde
 18. Emi   mai 19, 2019 at 11:37 pm

  Povestirile lui Ion Creanga si nuvelele lui Mihail Sadoveanu ne-au bucurat copilaria multora dintre noi. Tineretul de acum, in mare parte este rupt de realitatile, din pacate crude, ale vietii de acum . Sa fie oare din cauza de trecere la literatura universala? Urmasii nostri trebuie sa-si cunoasca tara si valorile trecutului, sa invete a se exprima corect in limba romana. Si dupa aceea mai vedem cum sta treaba cu literatura straina. Multi dintre semenii nostri stiu a vorbi una sau mai multe limbi straine, dar daca le soliciti sa rosteasca liber citeva fraze in limba romana sau sa redacteze in scris un document, este jale ce greseli de exprimare si ortografie pot sa “comita”. Dar ne laudam cu literatura universala…

  Răspunde
 19. Nastratin Hogea   mai 20, 2019 at 6:38 am

  Domnul Aiurica (***) esti sigur vreun frustat cu doctorat la cacademia lui Oprea, pai ce legatura are Creanga cu partidul comunist. Pune naibii mana pe carte si nu silabisi din tabloide si alte facaturi care iti salta cunostintele pana la genunchiul broastei. Si apropo mai (***) nu sunt politist dar mi-ar fi placut sa fiu, sigur iti ajungeam sef…………..

  Răspunde
 20. Liviu Rusu   mai 20, 2019 at 7:12 am

  No comment Aiurica!Ne ierți că ți-am jignit inteligenta și gradul de cultură (le ai oare?).Hastag(#).Cu așa o persoană cultă nu ne putem pune.Nu ne putem ridica la nivelul tau, așa că ne retragem.De aia am ajuns unde am ajuns.Din cauza literaturii universale

  Răspunde
 21. Liviu Rusu   mai 20, 2019 at 7:28 am

  De aceea a ajuns Poliția unde a ajuns.Din cauza literaturii universale.Aiurica, citește articolul din Atacul.ro din data de 28 septembrie 2016.Acolo vei vedea că ai dreptate .Așa că…Hai să-i dăm la gunoi pe Creangă și Sadoveanu.Cei din acel articol sunt marile valori.

  Răspunde
 22. Aiurica   mai 20, 2019 at 1:44 pm

  Observ ca mosnegaraia de pe-aici si-a dat pantalonii jos si evacueaza flatulente.

  Răspunde
 23. Liviu Rusu   mai 20, 2019 at 3:51 pm

  Mai, Aiurica, mai!Știi tu că e mosnegaraie pe aici!Mai sa fie că multe mai știi tu!Daca tot e mosnegaraie aici, știi să te abdatezi la cerințele literaturii universale?Că la Creangă și Sadoveanu, nu știi sigur.Era o rugăminte sa citești un articol scris tot la această publicație ca să vezi adevăratele valori ale IPJ.Te deranjează cumva?Ești și tu una din acele valori?

  Răspunde
  • Aiurica   mai 20, 2019 at 7:11 pm

   “știi să te abdatezi”…hahahaha! Las-o balta! Hahahaha!

   Răspunde
 24. Liviu Rusu   mai 20, 2019 at 9:24 pm

  Aiurica, citește articolul din 28 septembrie 2016 și vei înțelege.In rest…Sau e prea greu?

  Răspunde
 25. Aiurica   mai 21, 2019 at 5:22 am

  Mda… Am citit.Politistii ar trebui sa stie sa scrie, dar unii n-au trecut de Creanga si Sadoveanu, lecturile obligatorii din scoala generala.

  Răspunde
 26. Liviu Rusu   mai 21, 2019 at 8:42 am

  Aiurica, daca ai citit, ai văzut valorile din IPJ la nivel de șefi.Ceva comentarii pe tema asta?Sau astea sunt din cauza literaturii universale.

  Răspunde
 27. Liviu Rusu   mai 21, 2019 at 8:49 am

  Daca un sef de politie scrie așa, ce pretenții sa mai avem de la restul?Îmi închipui cum citește.Ce Creangă, Sadoveanu sau literatura universala? Pentru ăsta cred că și Abecedarul e greu de citit

  Răspunde
 28. Liviu Rusu   mai 21, 2019 at 8:56 am

  Astea sunt valorile promovate pe relații de cumetrii și interese la IPJ. Neamț.Rusinos și dezgustător.Si asta doar pentru că ar fi rudă cu vreun șef de pe la pădure.Sa nu intram in amănunte.

  Răspunde
 29. Alina   mai 21, 2019 at 12:26 pm

  Astazi, cu atit mai mult nu au timp macar de Abecedar. Cred ca s-au adunat cu mic cu mare, sa-i transmita urari(a se citi osanale) sefului cel mare, nenea Paul, ca doar isi serbeaza cel de-al doilea nume. Fruntea la urari ar putea primarita Cretu de la Dobreni. De, dosarul in care este implicata zace la sertar din august anul trecut. Cum sa citeasca cineva paginile din dosar, cind probabil abia invata alfabetul?

  Răspunde
 30. Liviu Rusu   mai 21, 2019 at 10:15 pm

  Astăzi, pe 12 iunie, osanale peste osanale.Problema e cum se vor ,,abdata” la literatura universala.Daca nu o fac bine, se vor ridica unul ,,ampotriva” celuilalt și ,,ampacarea” va fi grea – conform unui ,,mare șef” de melitie de la Roznov.Traiasca limba română!!! Mama ei de limba (pe unde s-o băga de nu e cunoscută)!

  Răspunde
 31. Alina   mai 21, 2019 at 11:48 pm

  Nu stiu si nu intuiesc ce se va intimpla dupa europarlamentare. Nu merita sa ne framintam mintea prea mult. Belele vor incepe in timpul campaniei prezindentiale din toamna lui 2019 si vor atinge punctul culminant dupa anuntarea cistigatorului, indiferent care va fi acela. Abia atunci se vor incaiera taberele. Ceasul ticaie pentru multe vip-uri penale. Cred ca va iesi din sertarul IPJ Neamt si dosarul achizitiilor cu “ciubote rosii” de la Primaria Dobreni si va fi completat cu celelalte probleme. Fostul consilier de achizitii abia asteapta semnalul celui care instrumenteaza smecheriile din vara anului 2017, girate exclusiv de primarita Cretu Vasilica. O buna perioada de timp, primarita s-a bucurat de protectia lui Paul Tablan, dar acum acesta se pregateste pentru o alta etapa din viata. Linistea pensiei. Insa, vor ramine prin sertare “umbre” ale trecutului. Cei care vor prelua “arhivele” vor trebui sa faca dreptate si in cazul Dobreni.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.