Uite cum sunt cheltuiți banii județului: zeci de mii de euro pentru servicii de creație și producție video

Home » Administratie/Politica » Uite cum sunt cheltuiți banii județului: zeci de mii de euro pentru servicii de creație și producție video

By admin on mai 13, 2019. 3 Comments

 

După ce acum o săptămână a achiziționat servicii de fotografie, plătind peste 10.000 de euro, Consiliul Județean Neamț a mai încheiat astăzi un contract, de această dată pentru servicii de creație și producție video, pentru care va achita 98.000 de lei, fără TVA, adică peste 20.000 de euro. Anunțul pe SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfasurare al achizitiilor publice)  platforma publică de achiziții publice, a fost publicat pe 9 mai, la ora 14.52. La ora 15.02, adică după fix 10 minute, firma Sfinx Film, din București, și-a prezentat oferta, care astăzi a fost declarată câștigătoare. Informațiile publice despre această achiziție sunt destul de puține, cei de la Consiliul Județean Neamț precizând, la capitolul „Detalii achiziție”, că este vorba de servicii de creație și producție video, iar specificațiile tehnice urmează să fie trimise pe e-mail. Nu se face nicio precizare clară la serviciile pe care ar trebui să le presteze firma bucureșteană pentru banii pe care îi va încasa.

Nu este exclus ca la mijloc să fie vorba de o producție de film documentar 4K, pentru că se face referire la acest aspect. La capitolul „repere achiziționate” de pe SICAP, este menționată producția de film documentar 4D, dar și oferta firmei câștigătoare, care sună astfel: „Realizam filme documentare, cu o durata (format standard tv) de 28 de min. (sau mai mult, daca difuzarea si conceptul general de prezentare sunt stabilite pe mai multe episoade) avand ca subiect viata salbatica din cadrul unor arii naturale, parcuri nationale, habitate si zone de interes, viata anumitor specii etc, la nivel de realizare artistica si in conditii tehnice care sa pemita difuzarea materialului final pe orice post tv, sau canal social-media. Materialul video brut va fi captat in format Cinema DNG 4K RAW, 4096×2160 si poate include filmari subacvatice si filmari aeriene, in aceiasi parametri tehnici ai imaginii. Filmele vor surprinde cele mai importante aspecte din viata zonei de interes prezentate, specificul si particularitatile acesteia, in functie de solicitarile Beneficiarului. Fotografiile vor fi realizate cu o cameră foto cu senzor full-frame de 35mm, la o rezolutie de maxim 24 de megapixeli, in format RAW, cu obiective foto avand focale cuprinse intre 14 –600 mm., din clasa L-profesional. Echipa reunita in cadrul Sfinx Film a realizat pana acum peste 50 de astfel de filme documentare, a obtinut mai multe premii la festivaluri si cuncursuri internationale de profil si dispune de toata dotarea tehnica si experienta necesara realizarii unor astfel de proiecte. Filmele pot fi realizate intr-o perioada cuprinsa intre 6 luni si 3 ani, in functie de complexitatea proiectului”. Înființată în anul 2013, firma Sfinx Fiml SRL are ca principal obiect de activitate „Activități de producție cinematografică, video și programe de televiziune”. În anul 2018, societatea a avut o cifră de afaceri de 451.896 lei, un profit de 391.911 lei și zero angajați.

Săptămâna trecută, Consiliul Județean Neamț, a achiziționat, în schimbul sumei de 44.304  lei, fără TVA, servicii de fotografie. A câștigat SC Studio Ilusio SRL Piatra Neamț. Firma, care are ca principal obiect de activitate „Activități fotografice”, a avut anul trecut o cifră de afaceri de 87.916 lei, un profit de 22.370 lei și zero angajați.

„Materialul fotografic realizat va fi folosit pentru însoțirea materialelor scrise, difuzate către mijloacele de informare mass-media, distribuirea pe rețelele de socializare și postate pe site-ul oficial al firmei/instituției; pentru ilustrarea materialelor de presă, stilul de fotografiere va fi predominant foto-jurnalistic; se vor realiza imagini cât mai expresive; fotografiile realizate beneficiază de editare primară; rezoluție: minimum 15MP; • La cerere, se vor asigura și fotografii pe loc, pentru publicarea online”. Pentru asta va achita CJ Neamț peste 10.000 de euro, adică pentru poze ce vor fi trimise, la pachet cu materialele de presă, instituțiilor media. 

(Sursa foto: www.vectorstock.com)

Daniel MURARU

Citeste si:

Cât plătește Consiliul Județean pentru „trasul” în poză

Facebooktwitterlinkedin

3 Comentarii la Uite cum sunt cheltuiți banii județului: zeci de mii de euro pentru servicii de creație și producție video

 1. Alina   mai 13, 2019 at 11:50 pm

  Ma gindesc serios sa contactez aceasta firma, Sfinx Film si impreuna, eu punind la dispozitie materiale bine documentate, sa realizam un lung metraj. L-as intitula “Afaceri de familie 2017”. Personajele principale ar Cretu Vasilica(Primaria Dobreni SRL Cretu) si Popa Valer, furnizor de basculante si alte smecherii. Prima vizionare va avea loc la sediul DNA Bucuresti. Nu s-ar plictisi cei de acolo in timpul vizionarii. Dimpotriva, cred ca ar fi o tema pretioasa. Inainte de alegeri, oricare ar fi ele, oamenii trebuie sa afle despre preocuparile celor de la ALDE Neamt, care imparteau zilele trecute pliante in Piatra Neamt. Am o curiozitate. Jipa Viorel impartea oferte pentru centrale? Primarita Cretu Vasilica oferta basculante via Popa Valer? Primul demers va fi sa negociez costurile de productie.

  Răspunde
  • valisor   mai 14, 2019 at 10:21 am

   Ar trebui să bagi bani. Mulți bani. Bani e cantitate limitată. Cineva i-a băgat. Bagă mâna în buzunar să vezi dacă ai! Nici eu n-am. Unde-s oare?! Ce e de făcut? (indiciu: că da doar nu cu paru!)

   Răspunde
 2. Mihnea 1   mai 14, 2019 at 7:45 pm

  Banii nostri pentru imaginea lor. Nu stiu daca se va putea bucura de servicii de creatie pe toata perioada contractului ca se apropiere deplasarea catre brutarie.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.