(P) Nicolicea, o rușine pentru Ministerul de Justiție, o rușine pentru sistemul judiciar din România

0
372

 Ministrul propus pentru portofoliul Justiției de către premierul Viorica Dăncilă este de departe cea mai proastă alegere pe care social democrații o puteau face, pentru că Eugen Nicolicea (foto) este o rușine pentru sistemul judiciar din România, o rușine pentru Ministerul Justiției. Nominalizarea acestui personaj, care a absolvit Dreptul la distanță, la vârsta de 52 de ani, la „Spiru Haret”, pentru un portofoliu atât de important, arată cât de disperați sunt social democrații cu probleme penale, în frunte cu Liviu Dragnea, de a numi un obedient dispus să semneze absolut orice i se vâră sub nas. Om al lui Dragnea, dar și al sistemului politic corupt, care din 1992 nu a mai părăsit Parlamentul României, Eugen Nicolicea este unul dintre cei mai controversați politicieni social democrați, însă asta nu i-a împiedicat pe liderii social democrați să-l împingă spre funcția de ministru al Justiției. Aflat la al șaptelea mandat, prima dată fiind ales în 1992, Nicolicea s-a remarcat mai degrabă prin declaraţii controversate, prin jigniri ale colegilor din Opoziţie și, nu în ultimul rând, printr-o tăcere absolută privind studiile sale de drept.

Un episod desfășurat în 1994, care l-a avut în rolul principal pe Eugen Nicolicea, va rămâne în istorie ca unul dintre cele mai urâte atacuri la adresa Regelui Mihai I. La câteva zile după ce fostul monah Mihai I a fost împiedicat să intre în țară, fiind oprit pe Aeroportul Otopeni, Nicolicea a cerut de la tribuna Parlamentului ca Mihai I să fie declarat persoană non grata. Tupeul a fost atât de mare încât Nicolicea a solicitat ridicarea imunității parlamentarilor Dinu Patriciu și Ticu Dumitrescu, pentru că și-au permis să-l întâmpine la aeroport pe rege. A fost momentul în care jurnaliștii vremii au ajuns la concluzia că Nicolicea este folosit de social democrați în „bătăliile murdare” cu adversarii partidului și nu numai. Este de-a dreptul jignitor pentru poporul român ca PSD-ul să propună un astfel de personaj ca ministru la Justiție. Vorbim de Nicolicea despre care nu se știe nici măcar unde și când a terminat Dreptul, deși partidul l-a folosit ca jurist. În presa centrala a apărut informația că Nicolicea a urmat Dreptul la Universitatea „Spiru Haret”, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de învățământ la distanță. Aceste informații lipsesc din CV-ul parlamentarului, iar când jurnaliștii au pus întrebări legate de subiect, Nicolicea a avut, ca de obicei, un comportament suburban. Nu o dată i-a jignit pe jurnaliști, dar și pe colegii de Parlament. Cine nu știa, Nicolicea este revoluționar cu rol determinant, deși în Drobeta Turnu Severin, orașul în care se afla la Revoluție, nu s-a tras nici un cartuș. Asta nu l-a împidicat să obțină Certificatul de revoluționar care îi aduce un venit lunar de aproape 2.000 de lei. Aceasta este, pe scurt, persoana propusă de PSD să preia portofoliul Justiției: Nicolicea, Eugen Nicolicea, o rușine pentru Ministerul de Justiție, o rușine pentru sistemul judiciar din România, o rușine pentru clasa politică a României.

Av. George Lazăr

NOTA: Comentariile la acest articol, care este publicitar, au fost dezactivate.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.