„Ce ai de spus, sultane Dragnea, cum poate fi distrusă o țară pe timp de pace?”

3
363

Exodul

Se golește țara într-un ritm care mă sperie. Nu pleacă numai medicii și alți specialiști, ci și oameni necalificați, dar sănătoși și, dacă se poate, tineri. Pleacă cu familiile sau cu rude și cunoștințe. După ce au umplut Italia, Spania, Franța și Anglia, acum ținta lor este Germania. Chiar dacă pentru marea majoritate limba germană reprezintă un mare obstacol, ei vor să se stabilească acolo, pentru că în țară nu mai au nicio perspectivă. Am discutat cu mulți dintre ei și aproape toți au dat același răspuns: nu mai avem niciun rost și nicio speranță la o viață normală, pentru ce am mai rămâne ? Atât timp cât hoții și penalii conduc și ne decid prezentul, ce viitor vor avea copiii noștri ?
Ceea ce se întâmplă azi cu acest adevărat exod al românilor care-și părăsesc  țara este una dintre cele mai mari catastrofe din istoria României, cu urmări pe termen lung și foarte greu de reparat. Românii au plecat la început pentru câștigurile mari obținute în Occident, apoi din cauza sărăciei care se amplifica pe măsură ce țara era furată sau dată pe șpagă de conducătorii ei, indiferent de culoarea politică. Dar în ultimii doi-trei ani, numărul celor plecați cu intenția de a nu mai reveni și de a se stabili în Vest a crescut îngrijorător de mult. Se întreabă oare actualii conducători care sunt cauzele acestei probleme și cum poate fi rezolvată ? Cu siguranță, nu! Mintea lor nu poate merge atât de departe încât să priceapă că ei sunt cauza principală a acestui exod, încât românii plecați peste hotarele țării au depășit numărul imigranților sirieni. Cele două catastrofe umanitare sunt urmarea unui război civil foarte sângeros în Siria și a guvernărilor din perioada postdecembristă, dar mai ales a ultimelor guverne pesediste din România care poartă marca Dragnea. Dar la noi este totuși pace! 
Ce ai de spus, sultane Dragnea, cum poate fi distrusă o țară pe timp de pace?

(Sursa foto: captură Youtube)

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Stefan 26 martie, 2019 at 11:26 Răspunde

    Domnul Nastaselu are probleme cu memoria!Oricat de antipatic ar fi Dragnea, nu in timpul „domniei” lui a inceput exodul romanilor.Responsabili pentru distrugerea capitalului romanesc (public si/sau privat) sunt, in ordine:Petre Roman, Conventia Democratica, Basescu, Tariceanu, Boc si , de ce nu , Ponta si in fine Dragnea…

  2. constantin 27 martie, 2019 at 09:41 Răspunde

    Eu il admir pe Dragnea pentru modul abil si mafiot in care a bagat institutiile statului inclusiv ce a mai ramas din acest popor.Nu este de vina Dragnea ca s-a ajuns aici.El a incercat si ii merge.Dar unde sunt adevaratii BARBATI romani de nu pot face nimic decat sa bata apa in piua.Imi pare rau ca am retinut din cursurile de istorie ca in vremuri grele tara a dat conducatori destoinici care au schimbat soarta poporului roman.Poate si Dragnea face parte din aceasta categorie fiind singurul lider care nu este ghiocel in fata Uniunii Europene si prin oamenii sai pune intrebari incomode pentru UE.Poate cineva sa ne dea si alt exemplu?Am trimis crema intelectuala sa negocieze aderarea la UE si cea iesit.Toti au negociat din pozitia „in genunchi” si in loc sa plece de la negocieri cu haine de piele lungi au venit cu niste jachte jerpelite scurte.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.