Directorul ABA Siret, despre investiția de peste 200.000 de lei în wc-uri: „Lucrarea este exclusiv în beneficiul angajaților instituției, care merită condiții civilizate”

3
1304

Într-un drept la replică, trimis ieri pe adresa de e-mail a publicației atacul.ro, la articolul „Investiții cu iz la ABA Siret: Peste 200.000 lei pentru reparația WC-urilor. Se anunță vremuri grele pentru „familia” nemțeană”, Mihail Popescu, directorul Administrației Bazinale de Apă Siret, instituție subordonată Administrației Naționale „Apele Române”, explică de ce era necesară investiția de peste 200.000 de lei în reabilitarea grupurilor sanitare. Totodată, directorul detașat la Bacău de la Consiliul Județean Neamț, afirmă că lucrarea este exclusiv în beneficiul angajaților instituției, dar și a persoanelor cu care instituția are relații de colaborare.

Către:

Publicația ATACUL

Domnului Daniel MURARU

  Subscrisa, Administrația Bazinală de Apă Siret, cu sediul în Bacău, strada Cuza Vodă, nr. 1, reprezentată legal prin Mihail Popescu, în calitate de director, cu referire la articolul publicat ieri, 19 martie 2019, pe pagina web www.atacul.ro sub titlul Investiții cu iz la ABA Siret: Peste 200.000 lei pentrureparația WC-urilor. Se anunță vremuri grele pentru ”familia nemțeană”, formulăm următorul drept la replică:

Clădirea sediu A.B.A. Siret a fost finalizată în anul 1984. În cadrul clădirii funcționează 8 grupuri sanitare comune, care deservesc cei 166 de salariați, la care se adaugă alte persoane cu care instituția are relații de colaborare.Până în prezent, în cei 35 de ani de când a fost pusă în funcțiune, singura îmbunătățire majoră adusă grupurilor sanitare a fost placarea cu gresie şi faianţă, realizată în perioada 1999-2000 și înlocuirea unor obiecte sanitare. În consecință, este vorba despre un grad de uzură ridicat: infiltrații, miros specific, fisuri în pereți, țevi ruginite în profunzime, coloane de scurgere sparte, infiltrații pe lângă sifoanele de pardoseală, plăci de gresie sparte sau cu smalțul sărit care formează mucegai, pete de igrasie, la care se adaugă aspecte mai puțin grave, precum robinete stricate, lavoare și vase de toaletă crăpate, etc. Achiziția a fost realizată prin intermediul platformei de achiziții publice,valoarea contractului fiind de 150.060,14 lei, la care se adaugă TVA. Valoarea nu reprezintă manoperă, așa cum în mod tendențios ați afirmat, ci este vorba de mult mai mult. Lucrările principale constau în dezafectarea și înlocuirea instalațiilor de alimentare cu apă și canalizare, a instalațiilor electrice, dar și termoizolația, reabilitarea și conectarea rezervorului de 4000 litri aflat în podul clădirii la instalația de alimentare cu apă menajeră, ca rezervă, în condiții (foarte dese în ultimii ani) de oprire a furnizării apei în oraș. Abia apoi putem menționa lucrările descrise și de dvs în articol, respectiv turnare șape, reparații tavane și pereți, placări cu gresie și faianță, compartimentări, etc. De asemenea, se va amenaja un grup sanitar nou, la demisolul clădirii, într-o încăpere existentă cu rol momentan de depozit, aflată pe aceeaşi coloană cu grupurile sanitare de la etajele superioare. Subliniem faptul că achiziția s-a efectuat transparent, prin intermediul SEAP, astfel încât afirmația „bani aruncați în buzunarele cui trebuie” este profund tendențioasă. De asemenea, în cadrul articolului, ați prezentat o serie de fotografii care prezintă situația în mod trunchiat. Credem cu tărie că lucrarea este exclusiv în beneficiul angajaților instituției, care merită condiții civilizate. Înțelegem că derularea lucrărilor creează disconfort, produce zgomot și limitează accesul la facilități, însă este un aspect temporar; avem convingerea că beneficiul pe termen lung este de necontestat. Având în vedere cele prezentate, vă solicităm publicarea prezentului drept la replică, întrucât atât instituția noastră, cât și angajații săi, au suferit un prejudiciu de imagine evident și nemeritat.

Nu în ultimul rând, considerăm că ați fost indus în eroare de informațiile obținute de dumneavoastră dintr-o singură sursă și ne exprimăm dezamăgirea pentru faptul că nu ați considerat necesar să vă documentați corespunzător și să ne solicitați un punct de vedere. Mai mult, pentru orice nelămurire sau informație suplimentară, vă stăm la dispoziție și vă invităm la sediul nostru pentru o documentare corectă și completă.

DIRECTOR,

Mihail POPESCU

http://atacul.ro/wp-content/uploads/2019/03/Drept-la-replica-ATACUL-20.03.2019.pdf

Ce a omis directorul Popescu să precizeze este că, de fapt, investiția se ridică la peste 200.000 de lei, așa cum atacul.ro a precizat în articolul publicat in urma cu două zile. Și asta pentru că, pe lângă manoperă, evaluată la 150.000 de lei, fără TVA, ABA Siret va pune la dispoziția constructorului  materialele necesare, în valoare de 44.752,00 lei, fără TVA. Conducerea ABA Siret a uitat să menționeze si cum au fost achiziționate materialele. Direct de la magazinul de construcții de pe colț, barter cu vreun proprietar de balastieră sau achiziție publică? 

De fapt, vorbim de o investiție de peste 230.000 de lei, cu TVA inclus, adică aproximativ 48.000 de euro. Banii vor fi cheltuiți, așa cum spune și directorul Popescu, pentru reparația capitală a celor 8 grupuri sanitare, construirea altuia nou etc. Unii consideră că poți să construiești o casă cu 48.000 de euro, iar că acești bani sunt cam mulți pentru reparația grupurilor sanitare de la sediul ABA Siret. Este părerea lor și trebuie respectată, mai ales că, în ultimii ani, românii s-au obișnuit să le fie prezentate, de exemplu, wc-uri care au costat sute de mii de euro, construite în curțile unor școli.  

În ceea ce privește afirmația că fotografiile pe care le-am publicat în articol (vezi GALERIA FOTO) ar prezenta situația în mod trunchiat, precizăm doar că în acele poze, care au fost făcute în grupurile sanitare din sediul ABA Siret Bacău, nu se văd problemele prezentate în dreptul la replică, gen vase de toaletă fisurate, „infiltrații, fisuri în pereți, țevi ruginite în profunzime, coloane de scurgere sparte, infiltrații pe lângă sifoanele de pardoseală, plăci de gresie sparte sau cu smalțul sărit care formează mucegai, pete de igrasie”. Firesc ar fi fost, pentru a combate declarațiile publicate, ca șefii de la ABA Siret să ne prezinte fotografii care să le susțină afirmațiile. Pozele pe care le-am publicat arată că lucrurile nu sunt atât de grave, așa cum dorește să le prezinte conducerea ABA Siret.

Daniel MURARU

Citeste si:

„Investiții” cu iz la ABA Siret: Peste 200.000 de lei pentru reparația WC-urilor. Se anunță vremuri grele pentru „familia” nemțeană

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. janel iosub 21 martie, 2019 at 11:59 Răspunde

    Hai sictir bai directore de buzunar!! Asta inseamna tupeu de borfas, sa iesi si sa ti sustin tampeniile si combinatiile oneroase!

  2. mihnea1 21 martie, 2019 at 20:11 Răspunde

    Ups. Grija lor pentru binele functionarilor. Cred ca nu le lipseste nimic daca au ajuns sa plateasca 200.000 pt wc-uri. Mai bine donau banii astia si construiau cateva toalete in scoli. Ti-ai gasit. Din aceste sume, jumatate sunt spagi. Asta e marea problema a institutiei, identificata de gasca din Neamt. Oare nu-i este rusine acestui combinator spritangiu ajuns director? Acum pun la cale tot felul de capcane pentru identificarea surselor autorului articolelor devastatoare. Nici camerele de luat vederi si nici obedienta unor sefi de prin institutie care au acumulat frustrari si acum va slugaresc, nu va vor ajuta sa inchideti gura presei. Iar angajatii sunt tot mai determinati sa spuna adevarul. Pe care il stiu toti cei care trebuie sa-l stie.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.