Ieșită din insolvență, Drupo are director nou. Ce se întâmplă cu foștii directori acuzați că au împins firma pe marginea prăpastiei

2
883

 

Societatea Drupo, unde Consiliul Județean Neamț este acționar majoritar, a ieșit din insolvență, instanța luând o decizie, în acest sens, la finele lunii februarie. Chiar dacă hotărârea poate fi atacată cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, la „vârful” companiei județene s-au făcut schimbări radicale. În primul rând, lui Gheorghe Turtică, administratorul special, i-a expirat mandatul, firma ieșind din insolvență, iar la butoanele firmei a fost numită o persoană detașată din cadrul Consiliului Județean Neamț. Este vorba de Dorel Lazăr, detașat deja la Drupo pe funcția de director tehnic de producție, ocazie cu care a preluat și fotoliul de director general interimar. Lazăr s-a angajat la Consiliul Județean Neamț în septembrie 2017, iar în trecut a lucrat în mediul privat. În ceea ce privește soarta lui Gheorghe Turtică, se pare că acesta vrea să se retragă la pensie, nu înainte de a-l ajuta pe noul director să se acomodeze pe noua funcție.  Compania Drupo, care întreține drumurile județene cu bani de la bugetul Consiliului Județean Neamț, a avut o istorie zbuciumată. În perioada în care s-a aflat în insolvență au curs și plângerile la Poliție și DNA, însă cam toate au fost clasate. Și cei trei foști directori, Cadăr Mitrea și Maftei, acuzați că, prin acțiunile lor, au cauzat starea de insolvență a societății, au scăpat basma curată. Și asta pentru că instanța, la ultimul termen de judecată, a respins ca „rămasă fără obiect cererea de atragere a răspunderii personale patrimoniale, formulată de administratorul judiciar RDV INSOLVENŢĂ S.P.R.L. în contradictoriu cu pârâţii CADAR LEONARD, MITREA PAUL OVIDIU şi MAFTEI CLAUDIU”.

Rămâne de văzut dacă se va arăta cineva interesat să studieze, pe latura penală, Raportul privind cauzele care au dus la starea de insolvență a Drupo SA. Firma a ieșit din insolvență, ce-i drept, însă cel care a întocmit raportul privind cauzele care au împins-o aici, a constatat că societea CJ-ului a fost prost condusă, prejudiciul fiind de ordinul milioanelor de lei. 

Daniel MURARU

Citeste si:

Cine recunoaște utilajele, dar muncitorii? Sute de poze și filmulețe realizate în timpul ridicării vilei ex-senatorului Cadăr din curtea Palatului Copiilor

(FOTO+VIDEO) Cum și-a construit ex-senatorul Cadăr, sub nasul Poliției și serviciilor, vila din curtea Palatului Copiilor, folosind utilaje și muncitori de la Drupo

Drupo, antiderapantul și „bugetarul cu Lexus”

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. alina 9 martie, 2019 at 00:29 Răspunde

    Cum de nu a fost emisa nici o decizie/somatie de imputatie celor presupusi vinovati? Sa se apeleze cu incredere la echipa formata din primar si consilier juridic de la Primaria Dobreni. Imediat vor fi emise imputatii, doar au experienta in acest sens. Ar fi bine sa citeasca cu atentie ce scriu in deciziile de imputatie si mai cu seama ce semneaza. Sa nu trezeasca cu surprize.

  2. mihnea1 12 martie, 2019 at 16:48 Răspunde

    Soseta vrea sa intareasca firma sa creeze o alternativa la cumatrul berar? Sau spera sa o preia cum a preluat tatal hotilot firma de la CJ Teleorman.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.