Ce mai face „familia” nemțeană de la ABA Siret? Surse: Ivanov a fost dat afară

5
644

De câteva zile, înspre publicația atacul.ro curg valuri de informații cu privire la membrii „familiei” nemțene care și-au găsit „acoperiș” la Administrația Bazinală de Apă Siret (ABA), structură aflată în subordinea Apelor Române. Ei bine, așa cum se știe, primul care a făcut pasul către ABA Siret Bacău a fost Vlad Marcoci, proptit în scaunul de director. L-au urmat câteva persoane ce au fost angajate fără respectarea legii și despre care atacul.ro a scris. Vorbim despre acele detașări făcute de la firme private direct la ABA Siret Bacău, la solicitarea… angajaților. Așa s-a angajat fiica șefului de la RAR Neamț, dar și ginerele unui fost judecător nemțean. Prin concurs s-a angajat Corneliu Agăleanu, amicul lui Marcoci. Liberalul a câștigat postul de șofer la SGA Neamț în urma unui concurs la care a fost singurul candidat, iar condițiile de participare au fost aranjate după chipul și asemănarea lui. În funcția de director investiții la ABA Siret a fost angajat nemțeanul Doru Berea, un apropiat al lui Gheorghe Ștefan, iar la Fonduri europene s-a dus Neculai Ivanov, fost director Apaserv SA. În momentul în care Marcoci a fost promovat la București, funcția de director investiții în cadrul Apelor Române a fost ocupată de Mihai Popescu, fost director la Achiziții în Consiliul Județean Neamț. Așadar, sursele noastre din SGA Neamț, Apele Române, APM, Garda de Mediu, ABA Siret afirmă că, în urma dezvăluirilor din atacul.ro, la ABA Siret este agitație mare. În primul rând, șefii încearcă să dreagă busuiocul și să „legalizeze” angajările ilegale pe care le-au făcut. Astfel, în viitorul foarte apropiat ar urma să fie organizate concursuri pentru ca cei care au ajuns la ABA Siret prin detașări ilegale să figureze în scripte ca fiind angajați legal. În paralel, câțiva piloși au fost deja trimiși pe la tot felul de cursuri de perfecționare. Le dăm o veste proastă! Organele de cercetare penală fac deja verificări în ceea ce privește aceste angajări. De asemenea, trei surse independente ne-au confirmat că Neculai Ivanov, responsabil cu fondurile europene la ABA Siret, nu mai este pe placul celor care l-au adus. Sunt voci care afirmă că Ivanov a fost pus pe liber, însă, cel puțin în acest moment, se află în concediu medical, pentru o perioadă de două săptămâni. Ivanov nu a mai fost văzut în sediul ABA Siret de miercurea trecută, iar angajații vorbesc că nu va mai reveni la serviciu. Câțiva dintre „piloși” folosesc în continuare mașinile instituției. Nu ne referim la Agăleanu, pentru că el este șofer, iar din această poziție l-a transportat, de exemplu, azi dimineață pe directorul Popescu de la Piatra Neamț la Bacău.

Vamanu, fostul director care a fost înlocuit de Vlad Marcoci, nu se lasă și vrea în continuare o funcție importantă. Chiar dacă beneficiază de o proptea politică puternică în persoana lui Oprișan de la Vrancea, Vamanu a ratat din nou, fiind refuzat de șefii de la București, ceea ce înseamnă că Arsene este mai tare decât Oprișan, lucru evident dacă ne uităm la cine este mai apropiat de Liviu Dragnea. Totuși, pentru ca Vamanu să nu le pună bețe în roate, noii șefi i-au pus acestuia la dispoziție un autoturism Volkswagen Touareg (BC 99 ABS), pe care Vamanu îl folosește exact cum vrea. Și acasă, și la serviciu.

Aceleași surse de încredere ne-au declarat că s-a încercat repararea autoturismului Duster BC 07 ZEF), avariat într-un accident rutier de către Rusu, unul dintre „piloșii” de la Neamț, pe banii ABA Siret, însă articolul din atacul.ro le-a dat planul peste cap. Mașina a fost reparată de Rusu, căruia i s-a interzis să o mai folosească. 

De asemenea, pentru a nu avea probeme, noii șefi de la Neamț au renunțat la autoturismul de serviciu, un Volkswagen Touareg  înmatriculat BC-99-WTR) pe care îl foloseau inclusiv la naveta de la Piatra la Bacău, pe motiv că avea GPS.

 

Autoturismul a fost schimbat cu un Hyundai (BC 01 SSO) fără GPS și neinscripționat.

Cum nu sunt bioruri suficiente pentru noii angajați de la Piatra Neamț, conducerea ABA Siret ar fi hotărât să compartimenteze sala de ședințe (foto).

Lucrarea ar urma să fie făcută de o firmă din Piatra Neamț, care va folosi termopan si PVC pentru compartimentare. Un autoturism neinscripționat a fost transferat de la ABA Siret la SGA Neamț, urmând să fie folosit, fără emoții, pentru rezolvarea unor interese care nu au nicio treabă cu activitatea de la Apele Române.

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum a ajuns consilierul PNL Agăleanu șofer la SGA Neamț. Condițiile de participare la concurs, modificate în mod suspect

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. janel 5 martie, 2019 at 18:20 Răspunde

    Cel ,mai mare (***) din vremea lui Gh Stefan, Ivanov, isi gasise loc caldut la ABA Siret. (***) asta a (**), inclusiv diplome si certificate prin care se da acum specialist in fonduri europene.E mare specialist in tamtaram

  2. mihnea1 6 martie, 2019 at 05:54 Răspunde

    Pare a se fi instalat Cosa Nostra in institutiile statului. Masini neinscriptionate, intalniri saptamanale in zone fara radiatii pentru a pune la cale pasii ce trebuie facuti in saptamana ce urmeaza, soferi pasionati de cultura, indivizi folositi pe post de cozi de topor in relatia cu oricine din aceste institutii. Ajung sa cred ca sefimea de la Bucuresti, inclusiv ministrul, un fost electrician, nu indrazneste sa-i intrebe ce fac si mai ales ce nu fac. Toti au devenit umile slugi care se pleaca in fata acestor gasti de care depinde ramanerea lor in posturi. Raman totusi la vaga mea banuiala ca toti sunt coordonati de fostul sofer de microbuz devenit intre timp berar, care e cureaua de transmisie intre seful acestei gasti si grupul de nemernici aflati in solda cameleonicului Marcoci.

  3. Tofan 6 martie, 2019 at 10:31 Răspunde

    O caracatita in toata regula. Marcoci, Pavaleanu, Ivanov,Popescu, Berea, Rusu, coordonati de Soseta.
    Pe vremea lui Pinalti Ivanov a furat cu ambele maini.Sia angajat muierea apoi a plecat pe banii societatii in Franta de unde avea sa se intoarca cu…consultanti si constructori pentru proiectul fonduri de coeziune. El sia tras partea leului devenind seful Trac Tebel firma care a incasat miliarde fara sa faca nimic.

  4. Hanganu 6 martie, 2019 at 19:27 Răspunde

    Iva, cum ii spuneau pretinii din PDL a fost predat de Stefan in grija lui Soseta alaturi de Varlan, Visan, Piti, Nita, Andrita, Monda, Harabagiu si alte otrepe. Pe parcurs insa toti s-au dezis de Pinalti. Iva a fost considerat unul dintre cei mai perfizi si lacomi patrupezi din gasca lui „Stefan cel Mare si hot”. A fost sfatuit de seful sau sa se orienteze spre fondurile europene.Il recomanda inaltimea bradului si gatul de rinocer…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.