5 responses

 1. mihnea1
  februarie 27, 2019

  Rad si procurorii de acesti indivizi, mai exact de cat de prosti sunt. Fac spagi din fier vechi, concurandu-i pe conationali. Se pregatesc autocarele, nu va faceti iluzii. Mai ales ca familia aleasa se pricepe la autocare.

  Răspunde

 2. Alina
  februarie 27, 2019

  Este plina o curte la intrarea in Dobreni cu fostele autocare de la Transmoldavia,dealtfel niste ruginituri.Cine stie cite va va cumpara Primaria Dobreni, doar sesiunea achizitiilor de mij- loace de transport este deschisa acolo din 2017. Vor fi nece- sare autocarele sa-i duca pe lingusitorii ALDE la mitinguri sau in excursii pe la manastiri, inainte de alegeri. “Are balta peste” la Primaria Dobreni, mai ales acum cind se apropie alegerile si deja am fost anuntati de dna Cretu, in legatura cu faptul ca a achizitionat 50-60 de noi membre ALDE. Nu ne-a precizat metoda de achizitie pe care a “practicat-o”, dar avem doua optiuni “metoda bani din buzunarul sortului sau bani in cutia de chibrite”, ca in timpul campaniei electorale din 2016. Ba vine gazul in Dobreni, ba “s-a rezolvat” problema cadastra- rii comunei si cine stie ce va mai urma. Ce nu spune localni- cilor Dna Primar Cretu, este cum a “rezolvat” cazul achizitio- narii basculantei de la firma prietenului de familie Popa Va- ler. Luni 25 feb.2019, fostul consilier de achizitii publice, un om de buna credinta, s-a prezentat la Primaria Dobreni, in fata Consiliului Local aflat in sedinta, pentru a raspunde unor intrebari ce i-au fost adresate de catre membrii CL. Cum era de asteptat, omul nu a avut nici un fel de emotii, a raspuns ferm tuturor intrebarilor. Intre timp, “mina lunga a adevarului” lucra cu spor, scotind la iveala mizeriile acestei afaceri de familie. Dupa cum vedem, incet si sigur, vor fi demascate persoanele care au favorizat si inlesnit pentru propriile lor interese, aceasta “praduiala”. Trist va fi si faptul ca, prin natura relatiilor de pritenie si de cumatrie, cei doi, Cretu Vasilica si Popa Valer, vor provoca “dezastre” in cariera unui inalt functionar de la virful conducerii judetului. Este de notorietate tovarasia celor trei. Sa speram ca cel vizat va lua atitudine pina la urma si va contribui(deoarece dispune de toa- te pirghiile pentru a se putea implica)in pedepsirea celor doi “prieteni titulari”ai afacerii “Basculanta” de la Dobreni. Nu stim daca va avea suficient curaj sa ia atitudine, dar cu sigu- ranta bumerangul afacerii necurate de la Dobreni i-ar putea incheia cariera fie inainte de vreme,fie intr-un mod deloc ele- gant si demn pentru pozitia domniei sale, cariera greu incerca- ta anul trecut. Vom trai si vom vedea. In ceea ce priveste si-
  tuatia de la Dobreni, sedinta urmatoare de CL, ce va avea loc probabil la sfirsitul lunii martie 2019, se anunta a fi una naucitoare, tinind cont de informatiile si documentele ce vor fi prezentate. Oameni de buna credinta, investigatori profesi- onisti adevarati vor scoate la lumina dovezile cheltuirii banu- lui public pentru satisfacerea dorintei nesecate de imbogatire a unor oameni, ajunsi vremelnic, pe cai “necurate” la conduce- rea Primariei Dobreni.

  Răspunde

 3. Elena
  februarie 28, 2019

  Aceasta basculanta, care in actul de vinzare-cumparare incheiat intre Popa Valer II si Primaria Dobreni (Vaselica ) , are trecut numarul de inmatriculare NT-55-BBC (***)

  Admin.: Banuiala asta o aveam si noi, doamna! Credem ca lucrurile sunt mult mai grave, tocmai de aceea nu am publicat comentariul dumneavoastra, pentru ca informatiile pe care ni le-ati transmis trebuie verificate cu atentie. Va multumim pentru implicare si sprijinul acordat!

  Răspunde

 4. jorj
  februarie 28, 2019

  Referitor la atitudinea consilierilor locali este stiut faptul ca au fost cumparati sau santajati prin diferite metode. De exm. dl Tataru(PNL) nu are nici o autorizatie de constructie pt dep. de materiale de constructii si pt. locuinta renovata. Ar putea sa comenteze ceva cand primarita i-a dat voie sa construiasca? . Sau dl Cozmescu Ghe care a primit 1 ha de fanat in zona Coasta Hatasului fara nici un act doveditor?. Sau dl Vasiliu Vasile ,care nu se stie la ce partid mai este,caruia i sa facut drum personal pana la poarta? Nu ,nu-i intereseaza decat interesul propriu. Iar despre ceilalti ce sa mai zicem,se duc acolo doar pt banii primiti si voteaza fara sa treca nimic prin creier. De fapt nici nu stiu cam cat au. Cam asa sta situatia la Dobreni si poate va ocupati si de investigarea celor mai sus aratate!

  Răspunde

 5. Alina
  februarie 28, 2019

  La sedinta din 25feb2019, domnii consilieri de la Dobreni se aratau interesati de ce nu l-a intrebat consilierul de achizitii pe Popa Valer daca este sau nu platitor de tva. Nici un consilier nu a indraznit sa o intrebe pe Primarita Cretu despre cirdasiile domniei sale cu cel de la care a cumparat Primaria Dobreni o rabla cu 20000 euro. Procesul verbal de evaluare a ofertelor are 3 semnaturi pe el, dar nimeni nu a avut in vedere acest amanunt. Cu atit mai mult, ar fi trebuit sa observe lipsa unor informatii mai multi ochi. Contractul de vinzare a fost transmis si juristului de la vremea aceea, in persoana dlui Jitaru, pentru a fi verificat din pct de vedere al formei si continutului. Daca ar fi fost arata la timp cartea de identitate a masinii, informatiile consemnate de Popa in contract puteau fi comparate cu inscrisurile din cartea de identitate si s-ar fi observat de atunci neconcordante si eventuale erori in inscrisurile oficiale. Dupa verificarea contractului de vinzare-cumparare, juristul Jitaru l-a remis consilierului de achizitii confirmind ca este corect intocmit, dar cu rezerva faptului ca nu a putut confirma autenticitatea datelor cu privire la acele mentiuni legate de continutul CI. Daca juristul ar fi fost un om corect si de buna credinta, ar fi trebuit sa blocheze incheierea contractului si autentificarea acestuia, pina cind nu compara inscrisurile din actul de vinzare-cumparare cu mentiunile din CI. Nu a facut acest lucru pentru ca fusese angajat de Primarita Cretu,fiind prieten de familie cu aceasta. Initial a primit un onorariu de 800ron si imediat dupa cumpararea masinii, i-a fost majorat onorariul la 2000ron, in conditiile in care nu facea mai nimic si tot ce trimitea consilierul de achizitii era corect intocmit si nu avea nimicde comentat. In ceea ce priveste faptul ca Popa Valer era sau nu platitor de tva, consilierul de achizitii detine dovada certa ce Popa a mintit in legatura cu aceasta situatie. Exista dovada scrisa ca Popa a fost platitor de tva, dar persoana care a scris cele 2 facturi cu piese si cauciucuri nu a tinut cont de un detaliu esential. Se va demonstra grafologic ca nu Popa Valer a intocmit cele 2 facturi, fapt destul de grav pt persoana in cauza.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top
mobile desktop