Odă pentru „Jupân” de 300 de lei bucata. Atât a plătit CJ-ul pentru fiecare articol laudativ la adresa lui Arsene, cât de-o … măslină

6
593

Articolele laudative la adresa lui Ionel Arsene, președintele inculpat al Consiliului Județean Neamț, găzduite de o parte a presei locale a costat bugetul instituției publice câteva mii de lei. Vorbim de bani publici ce au fost folosiți pentru îmbunătățirea imaginii celui care este judecat pentru fapte de corupție în două dosare penale și cercetat de DNA în alte 2-3 cauze. Astfel, din surse demne de încredere din cadrul Consiliului Județean Neamț care, din motive lesne de înțeles, au dorit să-și păstreze anonimatul, mai multe publicații online și print au fost plătite pentru publicarea unui comunicat în care Arsene se laudă pentru succesul obținut în rezolvare problemei indemnizațiilor de hrană pentru personalul din sistemul sanitar și de asistență socială.

Nu este cazul să mai spunem că printre cei care au „ciugulit” cei 300 de lei se află și marele „mogul media” din Neamț, care se laudă ori de căte ori are ocazia că are cei mai mulți cititori de pe Terra și, probabil, de pe Marte. Lăudărosul, care țipa acum câțiva ani la cei din presa locală, sugerându-le să „se ducă la muncă la privat și să lase banii publici”, este cel care câștigă cel mai mult din contractele încheiate cu instituțiile statului.

Inițial, comunicatul a fost postat pe pagina de Facebook a Consiliului Județean, dar și a lui Ionel Arsene. Responsabilii cu imaginea președintelui s-au gândit că nu este suficientă promovarea pe Facebook, și ca să ajungă minciuna lui Arsene la tot poporul, au aruncat cu bani în presa prietenă. Nu mulți, ci doar de-o … măslină. Câte 300 de lei ar urma să primească din bugetul Consiliului Județean Neamț fiecare publicație (online și print) care a publicat comunicatul lui Arsene. Mesajul cerut de cei care au dat comanda a fost clar: ode care să susțină ideea că Arsene a fost cel care a rezolvat problema salariaților din Sănătate. Trebuie precizat că Guvernul a modificat actul normativ la solicitarea Ministerului Sănătății, aspect menționat într-un comunicat de presă. Totodată, eforturile sindicatelor din sănătate în rezolvarea acestei probleme au fost mai mult decât evidente, liderii de sindicat solicitând imperativ modificarea actului normativ. Arsene nu s-a întâlnit nici cu ministrul Sănătății și nici cu premierul pentru a discuta situația personalului medical. Singurul lucru pe care l-a făcut, cu mențiunea că era obligat să-l facă, mai ales că angajații Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamță au protestat, a fost acela de a trimite o solicitare prim ministrului României în care a cerut excluderea normei de hrană de la stabilirea limitei pentru sporuri pentru angajații din sistemul sanitar. Așadar, cel mult se poate spune că a fost vorba de un efort conjugat, la care a participat și Arsene! Nu a fost vorba de contribuția exclusivă a acestuia.

(Sursa foto: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

Citeste si:

Arsene se laudă din nou cu realizările altora, plătind presa. Problema indemnizațiilor de hrană pentru personalul medical, rezolvată de Ministerul Sănătății și sindicate

Consiliul Județean plătește bani grei pentru articole, felicitări și comunicate

Ghici cine-i barometrul presei nemțene! Criterii controversate de împărțire a banilor

Ode pe bani publici pentru stăpânul județului. Ghici cine papă cei mai mulți bani de la CJ?

(DOCUMENT) Publiserv SA, furnizor de parale pentru Oana Bulai, mâna dreaptă a șefului CJ Neamț

DOCUMENT! Vizita vicepremierului României a băgat bani frumoși în buzunarele presei locale

Fățărnicie la “Carmen Saeculare”

Cătălin Botezatu și prietenele sale, bani buni de la bugetul județului Neamț

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Diana 23 februarie, 2019 at 13:19 Răspunde

    Cred ca si practicantele celei mai vechi meserii sunt mai demne si-si asuma conditia, fata de „prostituatele” presei in general si ale presei nemtene in special. Rolul de „caine” al democratiei l-au transformat unii jurnalisti in cel de javre ale societatii. Recunosc, mie una imi este greu sa inteleg cat de jos pot sa coboare unii pentru a intra in gratiile financiare ale unor parveniti ai vremurilor, asta in timp ce in discutiile zilnice cu aroma de cafea nu fac decat sa-i critice si sa rada de finantatori. Lipsa de caracter este principala „calitate” a acestora. Si totusi, nu constientizeaza ca si acea cafea o beau tot din banii nostri.

  2. Nimeni 23 februarie, 2019 at 17:28 Răspunde

    Chiar este penibil!
    Din nici un punct de vedere nu este recomandata atata publicitate si laude ! Clar acest aspect este un caz clinic !
    Nimeni nu poate fi atat de idiot pentru a pune botul !
    Oricum sunt pe ultima suta de metrii !

  3. Alina 23 februarie, 2019 at 23:12 Răspunde

    Asa a cheltuit bani si primarita de la Dobreni pe felicitari si multe alte urari adresate locuitorilor comunei Dobreni. Comanda telefonic texte ce urmau sa devina publice, iar atunci cind veneau la plata facturile nu mai recunostea nimic, lasindu-i pe furnizori cu ochii in soare. Nici consilierul de achizitii, nici dna contabil sef nu stiau nimic despre comenzile telefonice. Acum si-a pus un om „devotat” politic pe postul ramas vacant la achizitii. Nu se stie nimic despre experienta si „celelalte caracteristici” care-l recomanda pe acesta, dar se stie ca executa orbeste ce i se spune. Probabil acesta este tipul de angajat care corespunde in viziunea primaritei de la Dobreni, pentru a fi salariatul ideal. Odele si laudele, efortul aplaudacilor trebuie rasplatit cu bani. Bani din bugetul primariei, transformata din iunie 2016, in SRL-ul de tocat bani dupa bunul plac al domniei sale.

  4. V.Vasile 25 februarie, 2019 at 08:51 Răspunde

    Bunul simt spune, sa taci si sa faci ! La cat sunt platiti, plus alte ,,facilitati,, este jenant ce ,,realizari,, au si cum le mai amplifica.
    Asa ca ,,dragii mei nemteni,, avem ce meritam, ,,muzele si ventuzele partidului,,…

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.