Un cunoscut jurnalist de investigații, despre secretarul de stat Chirică: „O angajată a Corpului Didactic Neamț i-a dat lui Chirică corp spre studiu”

9
2037

Controversatul personaj Dan Mihai Chirică, fost secretar de stat în MAI, calitate în care s-a ales cu un dosar penal după intervenția jandarmilor la protestul din 10 august, fiind cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu și participație improprie la purtare abuzivă, a stârnit recent un val de revoltă la vârful Armatei Române, după ce premierul Dăncilă l-a numit secretar de stat la Ministerul Apărării Naționale și șef la Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului. Jurnalistul de investigații Alexandru Căutiș scrie, în publicația plusinfo.org, că generalii din Statul Major al Apărării au refuzat să fie prezenți la numirea lui Chirică în funcțiile amintite. Motivul: ofițerii Armatei Române sunt de părere că Chirică nu este tocmai persoana potrivită pentru a ocupa o funcție atât de importantă în Ministerul Apărării.

Dar cine este acest Dan Mihai Chirică, personajul de 39 de ani care, în ultimii ani, a ocupat funcții atât de importante? În primul rând, Chirică este un apropiat al lui Ionel Arsene, inculpatul din funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț, dar și al lui Carmen Dan, șefa de la Interne. Dan Mihai Chirică a venit de mai multe ori în județul Neamț, când era secretar de Stat în cadrul MAI. A participat la ceremonialul de învestire în funcția de prefect a Danielei Soroceanu, dar și la ședința de învestire a subprefectului Ungureanu.

Sursele noastre spun că, aproape de fiecare dată când a venit în Neamț, Chirică s-a simțit bine la restaurantul „Turnul Berarilor”, care este controlat de familia lui Ginel Vlase, cumătrul lui Arsene, abonat la lucrări cu bani publici. Actualul secretar de stat de la Apărare nu și-a ascuns niciodată relația de amiciție pe care o are cu Arsene, ba din contră s-a lăudat cu ea. În perioada în care a fost secretar de stat la Interne, i-a purtat sâmbetele lui Paul Tablan, (încă) șeful Poliției Neamț, pe care Arsene îl vrea neapărat schimbat. La un moment dat, Chirică vizita mai des Neamțul decât mulți dintre parlamentarii din județ. S-a vorbit chiar despre relații pe care le-ar avut cu diverse dive locale. Jurnalistul Alexandru Căutiș scrie despre o anumită relație pe care Chirică ar fi avut-o cu „o angajată a Corpului Didactic din Neamț”, fără a oferi mai multe amănunte.

„(…) Mai departe, o angajată a Corpului Didactic din Neamț i-a dat lui Chirică corp de studiu, având promisiunea că va fi pusă în poziția de subprefect al județului Neamț”, spune Căutiș.

Nu știm dacă spusele jurnalistului sunt sau nu reale, însă vă putem oferi în exclusivitate o informație confirmată de trei surse independente. Aceasta sună așa: în curând, o angajată a Corpului Didactic din Neamț va fi numită în funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne. Nu știm dacă în locul eliberat de Chirică, însă, din ce am auzit, angajata cu pricina este foarte așteptată la București… de persoane importante, evident.

(Sursa: plusinfo.org)

Cât privește gestul generalilor de a lipsi de la numirea lui Chirică în cele două funcții importante din cadrul Ministerului Apărării, mesajul postat pe o rețea de socializare de generalul de brigadă (r) Adrian Stroea este mai mult decât elocvent.

„DISPREŢ

Paradoxal, armata, instituţia ce ocupă în sondaje unul din primele locuri ale încrederii naţiunii, nu se bucură de respectul cuvenit din partea clasei politice româneşti. Din prea multele exemple în acest sens, nu voi zăbovi asupra celor ultra cunoscute în mediul cazon, cu impact afectiv major pentru militari (stabilirea nivelului salarial şi al pensiilor), ci asupra calităţii profesionale şi expertizei celor desemnaţi de politic să conducă Ministerul Apărării. Ultimul răsfăţat cu numirea într-o înaltă demnitate la acest minister este tânărul domn Mihai Dan Chirică (39 de ani), secretar de stat pentru Relaţia cu Parlamentul şi Calitatea Vieţii Personalului. Nu cunosc cauzele plecării sale de la Ministerul Afacerilor Interne (şi nici nu dau crezare zvonurilor), unde a deţinut două mandate de secretar de stat, pentru Relaţia cu Parlamentul şi Relaţii Internaţionale, respectiv pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, dar am încercat să descifrez raţiunile ce au impus ineluctabila sa numire la conducerea armatei şi atribuirea răspunderii menite a îmbunătăţi calitatea vieţii militarilor. Şi nu prea am avut ce descifra…Nu pot afirma că este un fake, dar sigur nu este de formaţie militară şi nu are trăire cazonă. Şi nu este el vinovat de această situaţie. Nu este format în instituţii de învăţământ militar ( la Academia de Poliţie „Alexandru I. Cuza”, ci la Universitatea Hyperion), nu a trăit autenticile privaţiuni ale carierei militare şi nu a cunoscut specificul vieţii de cazarmă. Pătruns în anul 2004 în Ministerul Afacerilor Interne, pe filiera „dragă”celor ce şi-au amanetat adolescenţa în liceele militare, şi tinereţea în şcolile militare şi academiile militare, a avut o ascensiune în carieră care l-ar roade de invidie şi pe Făt Frumos. În numai 13 ani, a devenit, agent de poliţie, ofiţer de poliţie şi mai apoi secretar de stat…. Cuvintele sunt de prisos! Evident această ascensiune fulminantă a fost posibilă ca urmare a îndeplinirii atribuţiilor unor funcţii extrem de „operative”, la Casa de Pensii M.A.I., la Direcţia Audit Public Intern, la Centrul Naţional Sisteme Informatice Schengen…Având în vedere aceste aspecte şi nu numai, mă îndoiesc de faptul că dânsul va reuşi să soluţioneze fie şi numai câteva din problemele şi aşteptările militarilor. Lipsa de suficient respect faţă aceştia, menţionată în debutul postării, este relevată dureros de faptul că trei oşteni cu părul alb, cu număr de ani de militărie cât vărsta secretarului de stat ( gl. lt. (rtr) Neculai Băhnăreanu, gl bg (rtr) Nicolae Gropan şi col (r) Marian Tudor) sunt nevoiţi să colaboreze cu acesta pentru îndreptarea nedreptăţilor în atribuirea drepturilor cuvenite pensionarilor militari. 
La recenta intâlnire cu cu cei trei mai sus menționați, desfășurată din inițiativa secretarului de stat, acesta, neinspirat, aşa cum se observă în fotografie și-a etalat ţinuta de comisar şef în biroul de la Apărare şi a stat în capul mesei, nu tocmai condescendent ,când doi dintre interlocutori sunt generali iar cel de-al treilea colonel şi ca vârstă pot să-i fie tată. Oare nu se găseau ofiţeri în rezervă sau în retragere, foşti în Ministerul Apărării Naţionale, profesionişti autentici, cu o carieră autentică şi moralitate impecabilă care să fie numiţi în această funcţie? Desigur sunt suficienţi, dar din nefericire şi armata a devenit un loc al sinecurismului politic”

Aceasta este fotografia care însoțește mesajul generalului:

Daniel MURARU
  

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. Moisa 8 februarie, 2019 at 20:43 Răspunde

    Aha! Despre,, DIVA FLORI “ este vorba !
    Doamne ferește !
    Numai dive promovează județul , una si una :
    OB,
    Flori
    Arcanuta cu fii sa!
    Si nu in ultimul rând
    PREFECTUREASA SOROCEANU !

  2. mihnea1 8 februarie, 2019 at 21:45 Răspunde

    Nu sunt invidios, dar asta-i urat ca foamea. Sau ca soseta. E clar care-i angajata de la CCD, asa ca rog sotii doamnelor care lucreaza in aceasta institutie sa nu-si bata sotiile pe motivul ca oricare dintre ele ar putea fi oferite spre studiu (***) asta. O femeie normala nu s-ar duce cu asta nici in piata. Si cum vreti sa vina generalii la ordinul unui asemenea (***), care (sunt sigur) nu poate sa lege doua cuvinte. Uitati-va la oamenii aia de la masa, par socati de nulitatea cu care stau la masa. Iar haina de militian pusa pe spatarul scaunului ca la crasma. Postarea generalului este un strigat de lupta impotriva andruscizarii armatei, ultima reduta inca neocupata de grupul organizat de analfabeti si hoti. Disperare! A gasit cuvantul potrivit. I-am citit cv-ul, nu are absolut niciun merit pentru a ocupa o asemenea demnitate. Ganditi-va, cum se simt bravii ofiteri si generali ai armatei, care si-au slujit tara pe campul de lupta in teatrele de operatii, cand trebuie sa salute acest incompetent, consumator de escorte si cluburi. Fereasca-va Dumnezeu sa se rascoale bravii nostri militari. Un inculpat, ca si mentorul sosetica. Ce tupeu, sa numesti in conducerea armatei un inculpat care a coordonat activ gruparile de inconstienti din jandarmerie care au gazat si batut romanii pe 10 august. Nu scapati de blestemele noastre.

  3. V.Vasile 9 februarie, 2019 at 09:30 Răspunde

    Cine a plantat macar un pom, stie ce ravagii poate sa faca omida paroasa daca nu este depistata si oprita la timp.
    Astfel de comportament au si unii indivizi care au fost ,,alesi,, deci ne reprezinta , vorbesc in numele nostru, se adapteaza repede unde este ceva de ciugulit, se inmultesc si patrund peste tot, primii la patrundere(promovare) fiind progeniturile lor, apoi pipitele, andrustii…..
    Aveti ce meritati ,,dragii mei nemteni,, ; daca negrul de fum pt. unii dintre voi e roz, atentie la semafor !?

  4. mihnea1 9 februarie, 2019 at 16:04 Răspunde

    Lucrurile se leaga intre ele (si-i vor lega si pe ei). E veridica povestea cu nesatula de la CCD. Amintiti-va ce discutii a nascut stirea aparuta tot in Atacul.ro pe acest subiect (nu mai putin de 45 de comentarii la acel articol).
    http://atacul.ro/2017/09/14/sefa-casei-corpului-didactic-se-incalzeste-pentru-functia-de-subprefect/
    Acum aflam cum se promoveaza in functii, de fapt. Cred ca cea mai priceputa e mimoza sefa, (***) OB, care va ajunge de la dosare pentru (***) la a reprezenta Romania in Parlamentul european. Toate astea in timp ce sosetica spune ca el a mediat conflictul dintre angajatii spitalului si conducere. Nu, (***), angajatii aia sunt in subordinea CJ-ului. Asculta ce strigau angajatii spitalului la intalnirea cu managerul Kuzmanovic, pardon Codrut de la Arhiepiscopie, cand se plangeau ca sunt certati ca folosesc prea multe manusi de unica folosinta?! Piatra Neamt, 2019, Spitalul judetean. Nu vrajeala aia de 15 etaje care nu se va construi niciodata. Si, oricum, nu prea exista spitale cu acest regim de inaltime. Dupa reteta clasica, sosetica pune trompetele sa-i acuze pe medicii si asistentii medicali din spitalul judetean ca iau spagi. Si ca la angajare spagile au crescut si ajung la varful administratiei, cu exceptia CJ-ului. Oare nu va este greata cand scrieti astea?

  5. constantin 10 februarie, 2019 at 13:08 Răspunde

    Flori imbatraneste alergand din sura in sura poate gaseste o iesle libera.Sa nu uitam ca aceasta educatoare (***) are doi copii si totusi nu inceteaza cu prostiile.A distrus organizatia UNPR Neamt in anul 2016 CAND IMPREUNA CU aRSENIE SI SERBAN a facut lista comuna pentru alegerile locale.Serban mai orientat a devenit mare deputat iar Flori (***) in continuare.Este imposibil sa nu prinda si ea ceva.

  6. Dorina 12 februarie, 2019 at 09:01 Răspunde

    În orice organizație,organizare, partid, instituție, clan există o Flori, sau mai bine, Flory.În primă fază e corp didactic, dar, după o vreme, preia cunoștințele, datele, informațiile necesare pentru a se desprinde de mentor și lucrează pe cont propriu.Din păcate, foarte multe femei s-au propulsat în viața publică prin astfel de metode.În spatele fiecărui bărbat politic stă o Flory. Mie mi se pare chiar inutil să ne mai lamentăm și să criticăm aceste situații.Se îndreaptă ceva? Rămâne votul.Iar după vot alți mentori și alte Flory vor prelua ștafeta.

  7. jan 12 februarie, 2019 at 18:38 Răspunde

    OB, Flori din Vaslui, Carmen, Arcanitele, toantele alea de la Targu neamt(una dintre ele e minora aia pe care o geluia Soseta si pe care o indemna sa invete carte. Uite ca l-a ascultat si a ajuns jurista si a fost lansata la Bucuresti) Ioana ,Roxana, plin de cu..e cu patalama frate. Cine dracu mai munceste? O sa ne para rau dupa Andrusca

  8. JJ 11 februarie, 2020 at 19:14 Răspunde

    Este baiat de securisti cu grade mari… de pe vremea raposatului si bineinteles in continuare dupa… normal ca a progresat… doar nu pe capacitati mentale si pregatire.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.