„În România, jigodiile au existat de-a lungul istoriei, dar azi sunt promovate și cultivate atent”

0
390

Pentru a lămuri lucrurile de la început, trebuie să stabilim că ne referim la primatele fără caracter, nu la animalele bolnave de acea boală urâtă. Jigodia bipedă trebuie să aibă aspect umanoid, să fie semianalfabetă, primitivă cât de mult se poate, lingușitoare, să se plieze la orice servicii pentru șefii lor, inclusiv pupatul și gâdilatul în zone sensibile și să nu aibă nici un pic de morală. Numai așa, jigodia poate fi promovată la rangul de mitomârlă, adică poate primi o funcție bine plătită de la mitomârlele șefe. 
În lumea civilizată, jigodiile sunt marginalizate, izolate sau chiar condamnate, pentru că produc numai rele. În România sunt promovate, pentru că servesc clanul, dar distrug țara cu acordul unui popor care spune că nu contează cât au furat, dacă tot au făcut ceva. Adică, dacă au subtilizat un milion de euro și au dat înapoi un euro este bine, tot au făcut ceva! Omul de rând nu știe sau nu vrea să știe că banii furați sunt plătiți tot de el. Iar în aceste condiții, jigodiile înfloresc, căpușează țara, iar fraierul din stradă se întreabă de ce el este tot mai sărac, doar i-a votat.
Păi de-aia, fiindcă jigodia a fost pusă să fure și pentru mitomârle, dar și pentru ea, doar de aceea este jigodie și a fost promovată în funcție. 
În România, jigodiile au existat de-a lungul istoriei, dar azi sunt promovate și cultivate atent de mitomârle ca Dragnea, Dăncilă, Daea, Olguța (mai dă oare chestia aia ? ), Tudorel etc. Pe cei locali îi lăsăm pentru articole ulterioare, deoarece sunt cele mai bizare creații, nu ale Domnului, ci ale dracului. Pentru că, dacă te uiți la ei, vezi cât de puternic este diavolul și cât de apatici sau de lași suntem noi. Tocmai pe această atitudine a noastră se construiește puterea mitomârlelor și a jigodiilor.

(Sursa foto: pixabay.com)

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.