Complexul Muzeal Neamț pompează alți bani în trompețica pesedistă. Contract de 25.000 de euro

2
1206

 

În urma cu câteva zile, într-un comunicat de presă postat pe pagina Consiliului Județean Neamț, inculpatul Ionel Arsene anunța că instituția pe care o conduce, prin Complexul Muzeal Județean, sub Patronajul Parlamentului României – Camera Deputaţilor, va organiza, miercuri, 6 februarie, în incinta Palatului Parlamentului, expoziţia muzeală „Viorica Agarici“. Așadar, cel care ar trebui să organizeze acest eveniment deosebit este Complexul Muzeal Județean Neamț, care a preferat să contracteze serviciile de organizare a expoziției unei firme private. Coincidența a făcut ca firma să fie Babilon Press SRL, societatea care editează revista Qmagazine, publicație recunocută pentru poziția sa pro PSD. Acționar majoritar la Babilon Press SRL, societate care, la înființare, în 2004, s-a numit „Doi si un sfert”, este Floriana Jucan care, în anii 90, a fost implicată într-un scandal amoros cu ambasadorul din acea vreme al Elveției la București. Așadar, Complexul Muzeal Județean Neamț va plăti aproape 100.000 de lei (TVA inclus) firmei Florianei Jucan pentru  expoziția Viorica Agarici de la Palatul Parlamentului. Asta înseamnă, nu-i așa, că cei de la Complexul Muzeal Neamț nu sunt în stare să organizeze un astfel de eveniment. L-am căutat, în această dimineață, pe Dorin Nicola, managerul Complexului Muzeal, însă secretara ne-a anunțat că acesta este pe drum spre București, pentru că urmează să se ocupe de organizarea expoziției „Viorica Agarici”. Păi, noi știam că Babilon Press SRL organizează evenimentul, că doar a încasat un purcoi de bani. L-am căutat pe manager și pe telefonul mobil, însă nu a răspuns apelului. Am fi vrut ca Dorin Nicola să ne explice de ce insituția pe care o conduce, care este finanțată cu bani publici, fiind în subordinea Consiliului Județean Neamț, a preferat să apeleze la „ajutorul” unei firme private, care, în 2017, a avut 2 angajați, pentru a organiza un astfel de eveniment. De asemenea, am fi vrut să-l întrebăm pe Dorin Nicola și despre cel de-al doilea contract, în valoare de 118.405 lei (TVA inclus,) încheiat de Complexul Muzeal, tot cu firma Florianei Jucan.

Contract încheiat în 2 minute

Primul contract privind organizarea expoziției „Vorica Agarici” a fost încheiat pe 28 ianuarie și are o valoare de aproape 100.000 de lei (TVA inclus). După numai două zile, angajații Complexului Muzeal Județean Neamț au reusit să bată orice record în materie de achiziții publice. În 30 ianuarie, la ora 16.03, adică aproape de încheierea programului de bugetar, Complexul Muzeal Neamț publica anunțul pentru contractul „Consultanță și servicii organizare eveniment”. După numai două minute, la ora 16.05, contractul, în valoare de 118.405 lei (TVA inclus), adica 24.875 euro, era atribuit, ați ghicit, firmei Babilon Press SRL. La descrierea contractului se menționează: „documentare,  concept si consultanta organizare eveniment.Cheltuieli aferente locatiei si amenajare. Moment artistic.Brosuri, invitatii, alte obiecte promotionale, carte de onoare, machetare traducere si tiparire. Realizare fotografii si inregistrari video la eveniment.Promovare media a evenimentului (posteveniment).Realizare clip video de prezentare a evenimentului. Alte activitati”

Deși nu se precizează explicit, bănuim că este vorba tot despre organizarea expoziției „Viorica Agarici”.

Viorica Agarici, numele la naștere Viorica Maria Ecaterina Ana Văsescu (n. 24 februarie 1886, București – d. 18 februarie 1979București) a fost o activistă pe tărâm social, feministă, filantrop, descendentă a familiei de boieri patrioți liberali Văsescu, a îndeplinit funcția de președintă a filialei locale a Societății Naționale de Cruce Roșie din orașul Roman în timpul celui de-al doilea război mondial. A fost omagiată, post mortem, de către Statul Israel cu titlul și diploma de „Drepți între popoare” ( חסיד אומות העולם Hasid Umot HaOlam) pentru salvarea, în iulie 1941, a mii de evrei, urcați în zilele pogromului de la Iași în „trenurile morții”, sub pretextul deportării spre lagărul de la Călărași (Ialomița). Potrivit unor biografi, Viorica Maria Ecaterina Ana Văsescu s-ar fi născut la Dămienești[1], lângă Roman, în familia soților Ortansa Văsescu, născută Morțun, și a lui Gheorghe Văsescu, fiul boierului Alexandru Văsescu din Coțușca Botoșani, fost deputat și ministru liberal în guvernul Crețulescu. (Sursa: ro.wikipedia.org)

În total, Complexul Muzeal Județean Neamț a cheltuit, plătind unei firme private, peste 200.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment. În aceste condiții, se pune firesc întrebarea: oare o insituție de cultură județeană își permite să plătească o societate comercială, cu sume impresionante, pentru a organiza un eveniment pe care, în mod normal, muzeografii de la instituția subordonată CJ-ului ar trebui să-l organizeze?

(Foto: captura qmagazine.ro)

Daniel MURARU

Citeste si:

Prietenii din presă ai PSD-ului, bani publici cu nemiluita. Qmagazine, un nou contract bănos cu o instituție subordonată CJ Neamț

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Dobre 4 februarie, 2019 at 13:28 Răspunde

    Cat tupeu la sosetica. Eu ma intreb daca cei care au semnat dorm bine. Pentru ca ei vor ajunge la puscarie pentru ca au semnat, nu sosetica. O fi semnat si directorul de marketing, sotul prefecturesei, sau si-a luat concediu ferindu-se de raspundere. Pentru gasca de hoti e o problema ca trebuie sa faca achizitia pe SEAP pentru ca vede toata lumea smecheria. Pentru cei care nu stiu, acesta este motivul pt care a fost indepartat poetul Alui Gheorghe, pentru ca nu a vrut sa intre in combinatiile penale ale grupului infractional arsene-bulai. La puscarie.

  2. mihnea1 4 februarie, 2019 at 20:29 Răspunde

    Astia nu scapa de autobuz. Niciunul. Cat despre gusturi, astea sunt. Femei de moravuri usoare. Nu stiu cat le cauta el, sau cat pica el in plasa. Cert este ca niciuna nu-l tine pentru frumusete sau performante nebanuite.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.