Mai ceva ca la încadrarea în Poliție! 19 candidați pentru un post de șofer la Consiliul Județean Neamț

4
625

Locurile de muncă din administrația publică sunt la mare căutare în ultima perioadă, indiferent că vorbim de posturi de directori, muncitori, consilieri, femei de serviciu sau șoferi. Salariile substanțiale, mult mai mari decât în mediul privat, plata sporurilor, plus alte avantaje, i-au făcut pe mulți să facă orice pentru a prinde un loc de muncă la stat. Așa se explică adevărata bătălia care s-a dat pentru ocuparea unui post de șofer scos la concurs de către Compartimentul Auto, Serviciul Administrativ Protocol și Întreținere, Direcția Achiziții și Logistică. Leafa de 3.000 de lei net/lunar, plus alte beneficii, a atras o concurență mai mare ca la încadrarea în Poliție. Astfel, pentru ocuparea postului de șofer s-au înscris 19 concurenți. Toate dosarele au fost acceptate, așa că au intrat în „luptă” toți cei care și-au depus dosarele.

Pe 28 ianuarie s-a desfășurat proba practică a concursului, fiind admiși 15 concurenți. Doi au absentat, iar alți doi au renunțat. Cele mai multe puncte le-a obținut candidatul Marian Amătăsoaei – 94 puncte, urmat de Ionuț Marius Iacob – 90,33 puncte și Ionuț Mihai Nacu – 88,33 puncte.

Ieri, pe 1 februarie, s-a desfășurat cea de-a doua probă-interviul, câștigată de Marian Amătăsoaei – 88,66 puncte, urmat de Ionuț Marius Iacob – 87 de puncte și Vlad Ilie Trenchea – 84,33 puncte. Astfel, postul va fi ocupat de cel care a obținut cel mai bun punctaj, adică de Marian Amătăsoaei.

Nemulțumiții au posibilitatea să depună contestații până pe 4 februarie. Deși sunt și concurenți care ar avea ceva de spus, nu au curaj să depună contestații. Există voci care afirmă, neoficial, că cei din comisie de concurs au făcut jocurile pentru un anumit concurent, care ar fi beneficiat de susținerea unei importante persoane din Consiliul Județean Neamț. Nu știm dacă este sau nu așa, însă autoritățile (Poliție, DGA etc) ar trebui să supravegheze modul în care se desfășoară concursurile pentru ocuparea unor funcții în administrația publică. Oamenii vorbesc, însă nu au curaj să-și pună semnătura pe o plângere de teama repercursiunilor. „Sigur, la acest concurs au participat multe cunoștințe ale unor angajați din zona publică, pentru că vorbim de un post plătit cu 3.000 de lei/lună. Munca nu este dificilă, ba chiar ușoară și bine remunerată, așa că numărul mare de candidați nu ar trebui să mire pe nimeni. Numai că au fost nemulțumiri și există zvonuri că nu totul a fost în regulă și că au fost candidați care au beneficiat de sprijin… moral. A avut de câștigat cel care a fost mai bine sprijinit, respectiv un domn care locuiește în zona Târgu Neamț. Proba interviu a constat într-un chestionar cu întrebări de genul „De ce vrei acest post?”, „Ce faci în caz de accident?”, „Ce faci dacă se strică mașina?” etc. Proba practică a fost condusul prin oraș, fiecare concurent conducând un autovehicul în prezența celor trei membri ai comisiei de examinare. Proba de condus nu a fost filmată, ceea ce nu este normal. Doza de subiectivism putea să fie foarte mare”, ne-a declarat o persoană care este la curent cu modul în care s-a desfășurat acest concurs.

Sunt voci care afirmă că pentru anumite posturi scoase la concurs în administrația locală există candidați care oferă mari sume de bani, însă, până în prezent, puține au fost cazurile de dare de mită rezolvate de către autorități.

(Sursa foto: https://camryn-limo.com/Camryn/articles/manual-or-automatic/)

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Apostol 2 februarie, 2019 at 13:43 Răspunde

    Daca tot vorbim despre voci, se pare ca e normal sa fie din Tg N, avand in vedere ca va deveni al 2-lea sofer al lui sosetica. Asta in conditiile in care actualul sofer vocifereaza ca e nemultumit ca sta plecat cu saptamanile in tara.

  2. mihnea1 2 februarie, 2019 at 14:03 Răspunde

    Este jignitor si sfidator la adresa intreprinzatorilor privati. Un director zonal al unei importante companii de distributie abia reuseste sa obtina 3000 lei lunar, cu conditia sa-si atinga target-ul. Iar la judet banii astia ii obtine un sofer? Care, probabil, nici nu face reparatii la masini ci le trimite in service daca se strica, pentru ca acolo e alt contract (smecherie). Care-i sarcina? Sa-i plimbe pe imbuibatii de la judet cu masini scumpe, pe banii nostri? Nesimtitilor.

  3. FLORIN 2 februarie, 2019 at 19:25 Răspunde

    PARAZITI

    LENESI

    PUTUROSI

    Nu exista MAI MARE RUSINE decit sa fii (***) in Piatra Neamt sau sofer la CJ/PARCHET sau alte institutii care ne fura banii.

    Faptul ca un (***) poate cistiga 30 milioane plimbind hotii din aceste institutii care ne fura banii in fiecare zi este inca un motiv sa votam impotriva PSD-lui care a distrus valoarea muncii in aceasta tara.

  4. Roxana 3 februarie, 2019 at 14:01 Răspunde

    Asta este România! Alții muncesc pe rupte pentru nimic și unii primesc salarii colosale! Faci facultate, master și dai n examene pentru un salariu mai mic decât al unui șofer care are abia 10 clase terminate!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.