Revoltător! Au pus șef la Compania Sării un personaj cu cazier fiscal. Ursărescu jr., lovitură de 3,3 milioane de lei

4
1321

Acum câteva zile, în spațiul public a apărut informația conform căreia Andrei George Ursărescu (foto), fiul lui Dorinel Ursărescu, fost deputat PNL/ALDE, condamnat definitiv pentru fapte de corupție și judecat într-un alt dosar tot pentru fapte de corupție, ce deține funcția de consilier personal al Președintelului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM), a renunțat la o funcție importantă, cea de președinte a Consiliului de Administrație a Societății Naționale a Sării SA. Numirea lui Andrei Ursărescu într-o funcție atât de importantă nu poate decât să surprindă, dat fiind trecutul său în afaceri. În primul rând, pentru cei care au uitat sau nu știu, Andrei George Ursărescu este cel care, în anii 2000, deținea acțiuni, împreună cu fiul lui Pinalti și alții, la societatea Green Energy, firma care cumpăra energie ieftină de la stat și o vindea scump… tot la stat. După acest episod, Andrei George Ursărescu a fost cooptat în diverse societăți comerciale prin care mai trecuse tatăl său, Dorinel, dar și alți oameni de afaceri, printre care și senatorul PNL de Neamț, Eugen Nazare Țapu. Una dintre firmele la care Ursărescu jr. a fost administrator și acționar unic este Civica Construct Roman, firmă care acum se află în faliment. Problema este că instanța a dispus atragerea răspunderii personale a administratorului (Andrei Ursărescu), acesta fiind responsabil pentru un prejudiciu de 3,3 milioane de lei.

Civica Construct SRL, „jefuită” de Andrei Ursărescu

În ședința Adunării Generale a Societății Naționale (SN) a Sării din data de 23 octombrie, cei doi membri l-au numit pe Andrei George Ursărescu membru și președinte a Consiliului de Administratie la SN a Sării SA, pentru o perioadă de 4 luni. Această numire trebuia adusă la cunoștința Oficiului Registrului Comerțului. Așa au aflat și cei de la SN a Sării SA că Ursărescu jr. are cazier fiscal, care împiedică numirea în CA, pentru că legea nu permite acest lucru. Astfel, la ședința AGA din data de 5 decembrie 2018, Ursărescu jr. a renunțat la mandatul încredințat la ședința din octombrie. În aceeași ședință, în locul lui Ursărescu a fost numită Oana Bulai, consiliera premierei Dăncilă. Firma Civica Construct SRL a intrat în insolvență în anul 2013, când administrator și acționar unic era Andrei George Ursărescu. În 2014, lichidatorul judiciar a întocmit Raportul asupra cauzelor și împrejurărilor care au dus la apariția stării de insolvență a firmei, concluzia fiind aceea că Ursărescu este responsabil, motiv pentru care s-a cerut instanței atragerea răspunderii personale a administratorului.

„Din analiza documentelor și activității economice a societății debitoare, datoriile societății datează din perioada când administratroul societății a fost dl Ursărescu Andrei George. Tot din acea perioadă, în evidența contabilă a societății au rămas stocuri scriptice în sumă de 2.897.511 lei, posibil datorită neevidențierii refacerii unor lucrări ce au excedat devizelor generale, fie ulterior finalizării lor, pentru a se putea recepționa lucrarea la final. Valoarea mare a debitorilor neîncasați în sumă de 447.800 lei este acumulată tot în timpul administrării societății de către dl Ursărescu Andrei George. Inexistența stocurilor ca rezultat al inventarierii actuale, este rezultatul conducerii defectuoase a activității încă din anii 2010-2012, când valoarea stocurilor nu a fost diminuată cu consumurile neeconomicoase, dar și valoarea debitorilor nerecuperați și neurmăriți, considerăm că se poate imputa fostului reprezentant a societății, dl Ursărescu Andrei George asimilând lipsa acestora cu utilizarea lor în interes personal sau al altei persoane, valoarea prejudiciului fiind de 3.345.311 lei, conform evidenței contabile. Avâdn în vedere toate acestea, considerăm că dl Ursărescu Andrei George se face răspunzător de încălcarea prevederilor art. 138 lit (a) din Legea 85/2006, pentru un prejudiciu de 3.345.311 lei”, se arată în raportul lichidatorului judiciar.

Legea 85/2006

Art. 138 Răspunderea membrilor organelor de conducere

(1) În cazul în care în raportul întocmit în conformitate cu dispoziţiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane cărora le-ar fi imputabilă apariţia stării de insolvenţă a debitorului, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecătorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoană juridică, ajuns în stare de insolvenţă, să fie suportată de membrii organelor de conducere şi/sau supraveghere din cadrul societăţii, precum şi de orice altă persoană care a cauzat starea de insolvenţă a debitorului, prin una dintre următoarele fapte:

a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;

În octombrie 2015, Tribunalul Neamț a admis cererea de atragere a răspunderii personale formulate de către lichidatorul judiciar și a dispus ca pasivul societății debitoare Civica Construct, în valoare de 3.345.311 lei, să fie suportat de fostul administrator statutar Ursărescu Andrei George.

Decizia a fost atacată cu apel de avocații lui Ursărescu jr. la Curtea de Apel Bacău. În mai 2016, instanța băcăuană a repins apelul ca nefondat, așa că Andrei Ursărescu a rămas să achite prejudiciul de 3,3 milioane de lei, adică puțin peste 710.000 de euro la cursul de astăzi al BNR.

Senatorul Țapu, acționar  și el la Civica Construct SRL

Societatea Civica Construct a fost înființată în anul 2004, prin asocierea lui Ursărescu Dorinel şi Ţapu-Nazare Eugen, cu un capital social de 200 lei. Administrarea societăţii era asigurată de cei doi asociaţi. În februarie 2005, Ursărescu Dorinel şi Ţapu-Nazare Eugen s-au retras din administrarea societăţii şi a fost numit administrator Stupu Constantin Lucian. O lună mai târziu, Ţapu-Nazare Eugen și-a cesionat părţile sociale lui Aurel Roman. Din 2005 și până în 2012, acționariatul firmei a suferit mai multe modificări. În martie 2012 a intrat în societate Ursărescu Andrei George, iar o lună mai târziu s-a retras asociatul și administratorul Claudiu Candrea. De la acea dată și până la deschiderea procedurii insolvenței, asociatul unic şi administrator a fost Ursărescu Andrei George.

Numirea lui Ursărescu jr. în conducerea SN a Sării s-a făcut în perioada când Andrușcă era ministru la Economie

Societatea Națională a Sării, aflată în subordinea Ministerului Economiei, este o companie de interes major pentru economia românească. Numirea lui Andrei George Ursărescu, marcată și pe site-ul Ministerului Economiei, s-a făcut cu o lună înainte ca târgnemțeanul Dănuț Andrușcă, omul lui Arsene, să fie schimbat din funcție.

Să mai spunem că inculpatul Ionel Arsene, juecat pentru fapte de coruptie, are interese majore la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, acolo unde condamnatul pentru corupție, Dorinel Ursărescu, este consilierul personal al președintelui. Societatea Națională a Sării SA are capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deținut de către Fondul Proprietatea S.A (49%). Pe lângă exploatarea zăcămintelor de sare, SN a Sării și-a dezvoltat în ultimii ani mai multe obiective cu caracter turistic si balnear. Compania a reprezentat întotdeauna un interes major pentru politicienii care, vremelnic, au ajuns la guvernare, fiind jefuită sistematic de găștile acestora. De notorietate este perioada în care șef la Salrom a fost numit Gabriel Muraru (iulie 2010 – decembrie 2012), omul lui Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, când verificările Curții de Conturi a României au arătat că Salrom-ul a fost efectiv jefuit. S-a vorbit de anchete penale pe la DNA, însă doar atât, pentru că nimeni nu a fost trimis în judecată. Gabriel Muraru este bine mersi și, spun apropiații, își petrece majoritatea timpului în „insulele calde” din Oceanul Indian, pe acolo pe unde se realxează Arsene și cu Dragnea.

(Foto: Facebook/Andrei Ursarescu)

Daniel MURARU

Citeste si:

Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM

„Mimoza” a ajuns consilier al premierului Dăncilă. Pentru a nu mai scrie despre Oana Bulai, ex-prefectul a încercat să ne închidă gura cu bani

Firma fiului consilierului președintelui ANRM, condamnatul Ursărescu, încă 400.000 de lei de la CJ Neamț

Fiul ex-deputatului PNL-ALDE Ursărescu „rupe” bugetul CJ-ului. Contracte de 1,3 milioane de lei într-un an

„Resursele minerale ale României se află la dispoziția unui grup infracțional organizat coordonat de Ionel Arsene”

Doi politicieni nu-și mai vorbesc de trei ani. S-au certat de la un împrumut de 700.000 de lei

Apropiata lui Arsene, numită director economic la Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Afacerea „Digul”: doar o parte din șpagă a ieșit la lumină. Politicieni de la PDL și PNL și-au tras partea leului

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Maria Sfetcu 21 ianuarie, 2019 at 17:22 Răspunde

    Ha,ha,ha (ha-ha-lerilor!)! Invidioșilor! Asta fiindcă voi nu puteți să fiți aidoma lor!
    Dar să fim și puțin serioși: la ce va așteptați când țara este condusă de o gașcă de penali? Priviți tot spectrul politic și veți înțelege că PSD este un mare grup infracțional! Majoritatea politicienilor condamnați sau judecați, începând din vremea lui Năstase aparțin celor din PSD care de vreo 24 ani sunt la butoane. Iar legea o modifică cum vor mușchii lor, de a ajuns ca legea să fie „violată” zilnic de cei ce își spun reprezentanții poporului? Care popor? Al lor, al jefuitorilor!
    O zi frumoasa tuturor

  2. janel iosub 21 ianuarie, 2019 at 21:01 Răspunde

    Pt puscariasii astia am muncit eu in campania electorala, sa-i puna in functii pe toti penalii din pnl!!! Ce incarligaturi mafiote si procurorii is cu vacile pe islaz!!

  3. V.Vasile 22 ianuarie, 2019 at 08:54 Răspunde

    Asa va trebuie, stati dupa perdelute si cotcodaciti lasilor. Asteptati ca ,,organele,, sa se autosesizeze si sa stopeze aceste lacuste cu studii incerte si tupeu maxim, asteptati cu gura deschisa …
    Acusica incep campaniile, deja mancatorii de rahat(turcesc) se incalzesc pt. a nu face indigestie..Ce veti face ,,dragii mei nemteni,, ???

    • Filip P 23 ianuarie, 2019 at 18:13 Răspunde

      Cum ce facem? Mergem pana la capat cu domnul Ionel Arsene, presedintele nostru drag. Daca pleaca la puscarie ii ramane OB-ul si nu renuntam la rosu

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.