Mișcare suspectă. Omul lui Arsene de la conducerea ABA Prut-Bârlad, înlocuit cu un apropiat al liberalului Mugur Cozmanciuc

6
1735

Ion Păvăleanu, omul lui Arsene din fruntea Administrației Bazinale de Apă (ABA) Prut – Bârlad, instituție aflată în subordinea Administrației Naționale Apele Române, cu sediul în Iași, a fost schimbat acum două zile din funcție. Decizia este una care a surprins multă lume, mai ales că în locul lui Păvăleanu a fost numit un liberal ieșean de frunte, apropiat al liderului PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc. Este vorba de Petru Avram, consilier județean PNL în Consiliul Județean Iași, care a mai fost director la ABA Siret – Prut, din martie 2016 și până în octombrie 2017, când a fost înlocuit cu Ion Păvăleanu. Numirea celui din urmă s-a făcut în prezența lui Constantin Rusu, șeful Apelor Române. Păvăleanu a revenit în funcția de director la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț. Ca și în alte situații de acest fel, nici ABA Siret-Prut, dar nici Apele Române nu au justificat schimbarea lui Ion Păvăleanu dintr-o funcție pe care nu ar fi ocupat-o fără sprijin politic, în cazul de față al liderilor PSD. Am încercat să-l contactăm telefonic pe fostul șef al ABA Prut – Bârlad, însă acesta nu a răspuns la telefon.

Petru Avram, apropiat al liberalului Mugur Cozmanciuc

Este evident pentru toată lumea că, de câțiva ani, nimic nu mișcă în instituțiile de stat fără știrea șefilor de la PSD. Vorbim în special de Ionel Arsene, liderul PSD Neamț, bun prieten cu Liviu Dragnea, cel care a supervizat toate numirile în funcțiile importante din zona Moldovei. Este evident că Păvăleanu nu ar fi fost schimbat niciodată fără acceptul lui Arsene, cum este la fel de clar că liberalul Petru Avram nu ar fi fost numit niciodată fără încuviințarea liderului PSD Neamț. Oare de ce Ionel Arsene a acceptat ca o instituție importantă, care gestionează fonduri de zeci de milioane de euro, să fie controlată de un liberal? Poate nu ar fi deloc lipsit de interes faptul că Petru Adam este destul de apropiat de pușcăriașul Relu Fenechiu. Presa ieșeană a dezvăluit că oameni de afaceri, apropiați ai pușcăriașului Fenechiu, au sifonat milioane de euro de la ABA Prut – Bârlad. Să mai spunem că actualul lider al PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, vine din Iași, relațiile pe care le-a avut cu pușcăriașul Fenechiu fiind de notorietate. În plus, liberalii știu că Patru Adam este un apropiat al lui Cozmanciuc. În octombrie 2018, Cozmanciuc și Adam au participat la Rosh Hodesh la Sinagoga Merarilor din Iași. Momentul a fost imortalizat și prezentat pe pagina de facebook a lui Petru Avram.

Există sau nu o înțelegere între Arsene și Cozmanciuc?

La nivel local se tot vorbește de o înțelegere pe care Ionel Arsene ar avea-o cu Mugur Cozmanciuc. Liderul liberalilor nemțeni a respins de fiecare dată zvonurile care circulă cu privire la presupusul acord pe care l-ar avea cu Arsene, însă numirea lui Avram în fruntea ABA Prut-Bârlad nu face decât să dea apă la moară cârcotașilor din partid și nu numai. Bine, se spune că și alți liberali nemțeni cu funcții în partid ar avea diverse înțelegeri cu pesedistul șef de la Neamț, însă aceste aspecte nu au fost încă probate. Așa zisa bună relație dintre Cozmanciuc și Arsene s-ar reflecta, spune gura târgului, în „jocul de gleznă” pe care liberalii îl practică în legislativul județean. În CJ Neamț, liberalii au 14 consilieri, pesediștii 17, aldiștii 2 și popularii 2. Ce-i drept, de la investirea actualului legislativ județean, opoziția nu s-a remarcat cu acțiuni care să încurce proiectele puterii. Și ne referim în special la proiectele discutabile. Senzația „spectatorilor” este aceea că aleșii PNL-PMP din CJ Neamț doar mimează opoziția. În acest moment, situația din legislativ este mai mult decât sensibilă pentru alianța PSD-ALDE. Motivul: numărul consilierilor PSD-ALDE a scăzut de la 19 la 17. PSD-ul a rămas în ultimul an fără doi consilieri județeni pe care nu a putut să-i înlocuiască pentru că nu mai sunt supleanți pe listă. În aceste condții, PSD-ALDE are o majoritate fragilă, formată din 17 aleși, în timp ce opoziția are 16 consilieri (14 PNL si 2 PMP). Este evident că, în cazul în care PSD-ul mai pierde un consilier, lucrurile s-ar complica foarte tare în Consiliul Județean Neamț, unde Arsene ar pierde majoritatea. Însă, după cum se vede, președintele CJ Neamț nu prea are de ce să-și facă griji. În primul rând, opoziție nu are. În al doilea rând, Arsene are prieteni printre liberali. Unul dintre aceștia este târgnemțeanul Mihai Doru Stoica, consilier județean și prim-vicepreședinte la PNL Neamț, mâna dreaptă a lui Cozmanciuc.  

Firma AG San Invest SRL, unde Stoica nu mai are părți sociale din 2014, dar despre care se spune că este controlată tot de către el, și-a mutat de curând sediul din Târgu Neamț la Iași. Îndrăznim să credem că această mișcare nu are nicio legătură cu numirea în fruntea ABA Prut – Bârlad a unui liberal, iar la rându-i, cea din urmă mișcare nu are nicio legătură cu situația deloc comodă a alianței PSD-ALDE din CJ Neamț.

(Sursa foto: www.facebook.com/pages/Sinagoga-Merarilor; www.facebook.com/nechitamariusmihai/)

Daniel MURARU

Citeste si:

Pro Invest „a lui Munteanu” și AG San Invest, „firma lui Stoica”, contract cu probleme

Declarația de avere a deputatului Cozmanciuc, o ecuație cu multe necunoscute. Firma fratelui parlamentarului, contracte grase cu bani publici

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Nicu Gherman 16 ianuarie, 2019 at 15:27 Răspunde

    dar sa stiti ca nu-i nici o diferenta intre pavaleanu si Avram sasa cum nu-i nici intre Arsene si Cozmaracoare asta. Pavaleanu freaca de vreo 40 de ani hartiile si scaunul la Apele Romane o institutie care datorita lenii acestui Pavaleanu este coautoarea dezastrului de pe Lacul Bicaz si nu numai

  2. Apostol 16 ianuarie, 2019 at 16:48 Răspunde

    Cum adica, la o asemenea institutie unde spagile sunt cat casa a fost numit un consilier judetean PNL? Foarte tare. Mafia transpartinica. Cat despre acest Cozmanciuc e deja o certitudine ca e pe aceeasi mana cu Arsene, nu doar o suspiciune ca se vad. Vedeti ce a ajuns opozitia la Neamt, un partid cu 2 tabere care se bat (ambele) sa intre in gratiile penalului Arsene.

  3. Ionut 16 ianuarie, 2019 at 16:55 Răspunde

    Nu este nimic suspect. Arsene și Cozmanciuc sunt pe o mana. Ați văzut vreo conferință de presă ținuta de Cozmanciuc in care să zică ceva de Arsene? Nici una!!! Cine sunt consilierii județeni ai lui Cozmanciuc?
    Stoica – omul de casa și de afaceri al lui Arsene încă din 2012
    Agaleanu – omul lui Marcoci și al PSD
    Aciocarlanoaie – omul lui Arsene care îsi pregătește băiatul (șeful PNL Târgu Neamț) sa intre director la RAR Piatra Neamț.
    Cozmanciuc și Arsene fac parte din aceleași loje masonice de la Iași.
    O MANA SPALA PE ALTA

  4. Lior 16 ianuarie, 2019 at 19:07 Răspunde

    Articolul poate fi un adevar. Dar se simte un puternic simtamant antisemit. Nu stiu pe Pavaleanu si nici pe Avram, doar din auzite. Puternic gust anitisemit, poate ar trebui mai multa grija in expunerea reporterului.

  5. koss 17 ianuarie, 2019 at 07:59 Răspunde

    Pentru Lior !!! Ai grija ca-ti (***) gura..Ce mai sariti de cur in sus cand ceva nu va convine , (***)..Unde vezi in text (***) ca e vorba de antisemitism ???

  6. horea 18 ianuarie, 2019 at 09:00 Răspunde

    Ce va mai mira? Pentru interesul lui, Soseta si-a batut joc de toti membrii PSD importanti. Prin combinatii si masinarii interlope i-a inlocuit ca pe niste masele stricate cu PDL-isti sau oameni de casa. In acest fel Soseta a desfiintat pur si simplu PSD Neamt

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.