Cât cheltuiește Primăria Piatra Neamț pentru funcționarea pârtiei de schi

1
585

                 

Deschisă în urmă cu șase zile, pârtia de schi Cozla, de pe dealul cu același nume din orașul Piatra Neamț, necesită eforturi financiare substanțiale pentru a funcționa. O pârtie de schi nu are nevoie numai de zăpadă, ci și de tunuri de zăpadă, servicii de nivelare și tasare a zăpezii, dar si de servicii de salvare. Iar toate acestea costă și deloc puțin. Pârtia de schi este administrată, în acest sezon, de un serviciu al primăriei care a încheiat contracte pentru asigurarea celor menționate mai sus. La solicitarea atacul.ro, reprezentanții primăriei au comunicat că serviciile de salvare montană sunt asigurate de Asociația Salvamont, în schimbul sumei de 23.060 lei/lună, fără TVA. Nivelarea și tasarea zăpezii – SC Alpitour SRL, pentru suma de 13.700 lei/lună, fără TVA. Contractul a fost încheiat pentru o perioadă de 3 luni, conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, prestatorul urmând să efectueze lucrări de întreținere (compactare și nivelare zăpadă și transportul tunurilor de zăpadă, pe și de la pârtie) a pârtiei de schi, utilajule, combustibil și alte materiale necesare puse la dispoziție de beneficiar. Suprafața estimată este de 27.000 mp, plata urmând să se facă în baza unui raport lunar ce va fi predat primăriei. Primăria va plăti cei mai mulți bani firmei Perla Invest SRL care asigură funcționarea tunurilor pentru producerea zăpezii și serviciul de transport public local pe cablu cu telescaunul. Pentru aceste două servicii, primăria va achita 75.752 lei/lună, fără TVA. În total, serviciile menționate (salvare montană, tasarea și nivelarea zăpezii, telescaunul și tunurile de zăpadă) costă 112.512 lei, la care se adaugă și TVA-ul. Așadar, ca pârtia de schi să fie rentabilă, suma încasată de pe urma funcționării ei trebuie să fie cel puțin egală cu cea cheltuită. Deși tarifele percepute în acest sezon nu sunt deloc mari comparativ cu cele practicate pe alte pârtii de schi, numărul iubitorilor sporturilor de iarnă nu este cel așteptat, mai ales în cursul săptămânii. Un abonament valabil de luni până vineri, cu urcări nelimitate, costă 200 de lei; un skipass de o zi – 100 lei; skipass pentru jumătate de zi – 60 lei; o urcare cu telescaunul – 8 lei. Copiii cu vârsta până în 14 ani beneficiază de o reducere de 50%. Cei care achiziționează abonamente sau skipass pentru întreaga zi beneficiază de un acces gratuit la Baia Comunală. Programul de funcționare a pârtiei este de luni până vineri, între orele 11-15 și 16-19, iar în zilele de sâmbătă și duminică  între orele 10-15 și 16-20. Așa cum anunțau reprezentanții municipalității săptămâna trecută, începând cu acest an, pârtia Cozla este administrată în regim propriu de către Primăria Piatra Neamț.

Daniel MURARU

Citeste si:

Al patrulea sezon ratat pentru pârtia de schi de la Piatra Neamț?

Pârtia de schi de la Piatra Neamț, la al treilea sezon ratat. „Mai este de luat în calcul și aspectul economic”

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. valisor 17 ianuarie, 2019 at 07:25 Răspunde

    Nu prea mă deranjează chiar așa de mult cheltuielile mână în mână cu Apa Sâmbetei pentru plăcerile celor care (pretind gospodarii fără-vreau-eu-a-lu-buzunaru-meu) vor distracție de ca când în România deja am trăi în Epoca Raiul-pe-Pământ. Ce vreau să știu, doar așa… ca să-mi fac sânge rău, e cât colateral se fură și cam cum. Arză-i-ar focu!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.