„Tel Drum de Neamț”, anchetată de DNA Oradea. Oamenii lui Dragnea, suspectați de fraude cu fonduri europene

3
1667

Societatea 3T Construct SRL Piatra Neamț, cunoscută și ca „Tel Drum de Neamț”, controlată de apropiați ai liderului PSD, Liviu Dragnea, face obiectul unei anchete a DNA Oradea, informează g4media.ro. Conform publicației amintite, OLAF, DLAF şi DNA Oradea instrumentează un dosar de fraudă cu fonduri europene în care este implicată firma 3T Construct din Piatra Neamţ, unde acționar majoritar este Nicoleta Pene, nimeni alta decât directorul comercial al companiei Tel Drum SA Teleorman. Pene a preluat părțile sociale de la Petre Pitiș (80%), directorul Tel Drum SA Teleorman, cu puțin timp înainte ca 3T Construct să intre în insolvență. În firma nemțeană mai dețin părți sociale (câte 10% fiecare) soții Ana și Gheorghe Viorel Pop ale căror nume apar în nota SRI (foto) ce a fost sustrasă acum câțiva ani de un polițist judiciar din sediul DNA.

Nota cu pricina în care erau evidențiate diverse aspecte ilegale, urma să ajungă la Dragnea, însă autoritățile au intervenit, iar polițistul a fost prins în flagrant. Între timp, comisarul a fost condamnat la 8 ani de închisoare, procesul fiind acum pe rolul Curții Supreme. De dosarul „Tel Drum de la Neamț” se leagă și recentul scandal de la DNA Oradea, provocat de publicarea, de către un avocat, a unei înregistrări în care susține că procurori DNA discută despre urmărirea penală a unor judecători „ca să intre frica în ei”. Presa centrala a publicat informația că, în dosarul aflat în lucru la DNA Oradea, procurorii au început urmărirea penală „in rem” pentru infracțiunea de folosire cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene. Prejudiciul ar fi de 10 milioane de euro și are legătură cu licitațiile („lucrări de construcţii staţii de epurare a apelor uzate în oraşele Tăşnad şi Ardud” și „extinderea staţiei de epurare a apelor uzate din municipiul Satu Mare”) câștigate de 3 T Construct cu Apaserv Satu Mare, compania de apă și canal a județului. De altfel, în nota SRI sustrasă de comisarul Manolachi, se făcea referire tocmai la aceste presupuse ilegalități, comise de către reprezentanții firmei 3 T Construct SRL, pentru a prinde contracte cu Apaserv Satu Mare.

Acum, societatea 3 T Construct SRL Piatra Neamț se află în faliment, dosarul fiind pe rolul instanței Tribunalului Neamț. În paralel cu ancheta penală, firma se apără în mai multe procese, fiind acționată în instanță de către Apaserv Satu Mare. 3 T Construct a intrat în reorganizare judiciară în 2014, însă planul de redresare a societății nu a dat rezultate, așa că, în aprilie 2017, instanța a aprobat deschiderea procedurii de faliment. Firma a  adunat datorii de zeci de milioane de lei, pe tabelul creditorilor înscriindu-se peste 100 de firme și foști angajați. Următorul termen de judecată: 27 martie 2019.

Daniel MURARU

Citeste si:

Nicoleta Pene, „vedeta” de la Tel Drum SA, și afacerile din Neamț

Firmele implicate în afacerea „Pediatria” și legăturile cu Tel Drum și vărul generalului SRI (r) Coldea

 
 

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Radu 11 ianuarie, 2019 at 16:13 Răspunde

    Deci, marea „frauda” este aceea ca niste persoane de la firmele respective nu ar fi avut experienta de sef de santier de 3 ani , ci numai de un an?!Asta este problema, descoperita de „organe”?!Dar „organele” astea au fost la fel de „vigilente” cu firmele straine (italiene, austriece, etc.) care si-au batut joc de lucrarile castigate si care au sifonat zeci si sute de milioane de euro?Dar de EADS au auzit?!Sigur ca Tel Drum era o pusculita a d-lui Dragnea, dar de ce nu sunt luati la intrebari, in acelasi mod, si constructorii straini care iau lucrari de miliarde, ei avand doar birouri in Romania?!

  2. FLORIN 14 ianuarie, 2019 at 06:29 Răspunde

    Aceasta ”lupta anticoruptie”este o facatura.

    Un fake,pentru prostii din UE ca sa dea impresia ca se face ceva in aceasta tara impotriva coruptiei.

    In realitate,de 15 ani aceasta institutie DNA alaturi de Parchet si SRI populate numai cu oameni corupti si de proasta calitate sunt baza statului paralel care a furat aceasta tara impreuna cu politicieni,interlopi si securisti.

    Iar acest lucru il vedem in prezent:

    Toti hotii au scapat de puscarie pe baza unui plan bine gindit de statul paralel inca de acum 15 ani(”greseli de procedura”,”protocoale”),procese cu prejudicii de miliarde euro prescrise,recuperari zero de prejudicii,condamnari de 2 bani pe spete de 2 bani a unor oameni putred de coruptie (vezi procesul lui Dragnea,acuzat ca a folosit 2 persoane de la protectia copilului??ceeee?iar omu ala are casa cit cartierul Darmanesti,frauda de 25 milioane pe fonduri UE(platita de statul roman!!),angajat la stat toata viata!!!!!!,iar de 20 de ani pe omu asta nimeni nu l-a intrebat de unde are bani?DNA/PNA/ANI/PARCHET/IPJ,va dati seama ce stat esuat e asta?

    Ca Dragnea sunt zeci in fiecare judet din aceasta tara.Oameni care au lucrat toata viata la stat si sunt putred de bogati.

    Orice (***) de procuror care vrea sa-si faca treaba poate da de urma spagilor si a traficului de influenta cu care s-au imbogatit acesti oameni.Iei de exemplu la verificat toate firmele care au contracte la CJ/CL,cum au cistigat licitatiile,calitatea lucrarilor,receptia lor si este imposibil sa nu ajungi la cei care au primit spagile pe care sa-i bagi in puscarie.Nu exista lucrare fara spaga la CJ/CL.

    Acesti”procurori”au fost spaguiti cu salarii colosale fara sa li se ceara nimic in schimb si sunt instrumentele/slugile politicienilor si a statului mafiot .

    In judetul Neamt nu avem nici un condamnat pentru coruptie desi s-au furat sute de milioane de euro.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.