Cine recunoaște utilajele, dar muncitorii? Sute de poze și filmulețe realizate în timpul ridicării vilei ex-senatorului Cadăr din curtea Palatului Copiilor

3
5668

Fostul senator PDL/PSD Leonard Cadăr afirmă că Drupo SA, firmă a Consiliului Județean Neamț pe care a condus-o o perioadă, nu a fost implicată în ridicarea unei vile (foto) în curtea Palatului Copiilor din Piatra Neamț. Cadăr a declarat pentru atacul.ro că vila a fost construită în regie proprie de firma Lenon Com SRL Botești, la care era acționar unic în 2008, și că Drupo nu a avut nicio contribuție. Cu toate acestea, atacul.ro a prezentat câteva fotografii și filmulețe în care se vede cum utilaje ale companiei județene, dar și angajați prestează la „Palatul lui Cadăr”. Fostul senator nu crede în autenticitatea pozelor, dând de înțeles că la mijloc este vorba de o făcătură, însă noi, iată, punem la dispoziția autorităților toate fotografiile și materialele video (peste 2 ore de filmări), sute la număr, în posesia cărora am intrat. Iar autoritățile nu au decât să stabilească dacă sunt sau nu autentice, dar și dacă le sunt de vreun folos în vreo anchetă penală. Asta în cazul în care s-au autosesizat. În fotografiile și filmulețele realizate în timpul construcției vilei ex-senatorului Cadăr din curtea Palatului Copiilor (primăvara anului 2009 – iarna anului 2009) am identificat atât muncitori care lucrează la Drupo, utilaje de la Drupo, dar și utilaje ale unor firme care au avut relații contractuale cu Drupo în perioada mandatului lui Leonard Cadăr. Ca fapt divers, spunem doar că administratorul judiciar a constatat că pierderea societății Drupo, în perioada în care director a fost Leonard Cadăr, a fost de peste 5 milioane de lei.

„Faţă de cele mai sus arătate considerăm că pierderea contabilă în sumă de 5.275.259 lei înregistrată de debitoare în anul 2009, se datorează gestionării ineficiente a capitalului societăţii Drupo Neamţ S.A., executării defectuoase a contractului de mandat încheiat cu d-nul Cadar Leonard, precum şi datorită folosirii bunurilor, respectiv a disponibilităţilor băneşti şi a creditelor persoanei juridice S.C. Drupo Neamţ S.A. în folosul altor persoane, respectiv a persoanelor juridice: S.C. Asiri Internaţional S.R.L., S.C. Trust CCDP S.R.L., S.C. Aqua Parc S.R.L., S.C. Darcons S.R.L., S.C. Elbuz Com S.R.L., S.C. Tehnoutilaj S.R.L., S.C. Dom Trade S.R.L., S.C. Trans Orvivel S.R.L., S.C. Lemar Industries S.R.L., S.C. Vivat Construct S.R.L., S.C. Electronus Piaf S.R.L., F.C. Ceahlăul S.A.se arată în raportul lichidatorului judicar.

Am identificat în poze și contribuția unor firme amintite în raport. Sigur, autoritățile nu au avut cunoștință despre aceste aspecte pe care noi le prezentăm.

Aproape 200 de poze….

….si peste 2 ore de filmări

Măgăriile de la Drupo au făcut obiectul a cinci dosare penale. Două au fost clasate la Poliția Neamț, iar trei au fost declinate la DNA Bacău. În cel puțin două anchete a fost vizat și Leonard Cadăr, însă acesta spune că nici polițiștii, dar nici procurorii nu l-au chemat la audieri. Deloc lipsit de interes este faptul că pe rolul Tribunalului Neamț se află dosarul privind insolvența Drupo SA, unde Leonard Cadăr, alături de Ovidiu Mitrea și Claudiu Maftei, foști directori și ei la Drupo SA, au calitatea de pârâți. Cei trei au ajuns în această situație după ce un expert a dispus că au partea lor de vină pentru situația în care a ajuns firma Drupo. Așa a apărut pe rolul instanței Tribunalului Neamț dosarul cu obiectul „Angajarea raspunderii conform art.138 din Legea 85/2006”. La al doilea termen de judecată, instanța a dispus conexarea cauzei la dosarul de insolvență a societății Drupo SA. Acest lucru s-a întâmplat în februarie 2017, iar Cadăr spune că nu a fost citat de instanță și că este convins că adevărul va ieși la lumină, pentru că el este nevinovat.

Daniel MURARU

Citeste si:

(FOTO+VIDEO) Cum și-a construit ex-senatorul Cadăr, sub nasul Poliției și serviciilor, vila din curtea Palatului Copiilor, folosind utilaje și muncitori de la Drupo

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. vasile 10 ianuarie, 2019 at 17:55 Răspunde

    (***) asta freca menta pe la cooperativa Constructorul. Mare valoare! Deodata a ajuns in X6 si cu palate in buricu targului. Are calitati, adica doarme pe el si e ca (***) inainte de Craciun

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.