(FOTO+VIDEO) Cum și-a construit ex-senatorul Cadăr, sub nasul Poliției și serviciilor, vila din curtea Palatului Copiilor, folosind utilaje și muncitori de la Drupo

5
4850

Palatul Copiilor, clădire de referință a orașului Piatra Neamț, inclusă în categoria monumentelor istorice, a fost o adevărată bătaie de joc a fostei administrații a orașului din perioada 2008 – 2012. Și ne referim în special la decizia luată în anul 2008, de a vinde o parte din terenul din curtea Palatului Copiilor sau Casa Lalu, așa cum mai este cunoscut de către pietreni. Parcelat în loturi, terenul a fost vândut de către primăria Piatra Neamț, printre cumpărători numărându-se și firme abonate la lucrări cu bani publici, coordonatorii societăților fiind oameni politici sau apropiați ai găștii lui Pinalti. Așa se face, de exemplu, că o suprafață importantă de teren a ajuns, după mai multe vânzări succesive între firme și persoane fizice, în posesia unuia dintre fii ex-deputatului PSD Ioan Munteanu. În calitate de investitori, Andrei Dorin Munteanu și Ana Munteanu doresc să construiscă în curtea Palatului Copiilor un imobil de locuințe colective S+P+1E+M. Planul de situație a fost depus la Primăria Piatra Neamț și poate fi consultat de orice persoană interesată. Dar despre acest plan vom prezenta informații cât de curând. Revenind la cei care au cumpărat teren în curtea Palatului Copiilor, atacul.ro a dezvăluit deja că Leonard Cadăr, fost senator PDL/PSD, fost director la Drupo SA, companie a Consiliului Județean Neamț, aflată în reorganizare judiciară, a avut și el o vilă pe care a vândut-o în 2016. Mai exact, firma lui Cadăr, Lenon Com SRL, unde acționari era Cadăr, iar mai tîrziu și soția sa, a intrat în posesia terenului din curtea Palatului Copiilor și a construit o vilă acolo. În regie proprie, spune Leonard Cadăr, care susține că Drupo SA, firmă pe care o conducea la vremea respectivă, nu a fost implicată în niciun fel în acest proiect de familie.

Utilajele și muncitorii Drupo, folosiți la construcția „Palatului lui Cadăr”

În primăvara anului 2009, când firma Lenon Com SRL s-a apucat de construit vila din curtea Palatului Copiilor, PDL-ul era cel mai puternic partid. Numit director la Drupo în vara anului 2008, când președinte al CJ Neamț a ajuns pedelistul Vasile Pruteanu, Leonard Cadăr era, cum altfel, membru de marcă al PDL Neamț, unde deținea funcția de vicepreședinte. Deci era foarte aproape, politic vorbind, de Gheorghe Ștefan și Vasile Pruteanu. În primăvara anului 2009, când s-a apucat Cadăr de construirea casei, șef al Poliției Neamț era comisarul șef Aurelian Vasea Șoric care își construia și el o vilă la câteva sute de metri distanță de Palatul Copiilor, pe un teren obținut în condiții cel puțin dubioase de la Primăria Piatra Neamț. Câteva luni bune, până în decembrie 2009, s-a lucrat puternic la ridicare palatului familiei Cadăr, timp în care utilaje ale societății Drupo, dar și angajați au fost folosiți în acest proiect de familie al vicelui PDL. Camioane ale societății Consiliului Județean sau ale altor firme, cilindri pentru compactat asfaltul, ifroane, dar și angajați ai Drupo au transpirat pe moșia lui Cadăr. Zeci de camioane încărcate cu piatră, asfalt și alte materiale, utilaje ale Drupo și angajați au umplut, toată vara, curtea monumentului istoric și nimeni nu a avut curiozitatea să se intereseze ce se întâmplă acolo, cine construiește și de ce? Trebuie spus ca Poliția era controlată de gașca lui Pinalti, la fel și SIPI, dar și SRI-ul. 

Suspiciuni de furt de curent electric de la Palatul Copiilor

Materialele în posesia cărora am intrat (zeci de poze și filmulețe) arată clar că la construirea „Palatului lui Cadăr” au fost folosite resursele societății Drupo SA, firmă a Consiliului Județean Neamț, în condițiile în care Leonard Cadăr neagă cu înverșunare acest lucru.

Sute de polițiști, ofițeri SIPI și lucrători SRI trec în fiecare zi prin fața Palatului Copiilor în drumul lor spre serviciu. Niciunul nu a văzut muncitorii și utilajele Drupo prestând la vila lui Cadăr (sursa foto: google.com/maps)

În imagini se vede foarte clar cum utilaje de la Drupo (camioane, ifron, cilindru compactor) lucrează la casa lui Cadăr și cum câteva persoane, muncitori la firma CJ-ului, trebăluiau prin zonă. Nici nu avea cum pentru că utilajele nu putea fi manevrate decât de cei care știau să facă acest lucru. În mai multe poze apare și Leonard Cadăr, venit să inspecteze lucrarea cu mașina de serviciu a societății (NT 67 CJN).

La un moment dat, un polițist a fost sesizat cu privire la faptul că muncitorii care lucrau la casa lui Cadăr furau curent dintr-o anexă a Palatului Copiilor, însă omul legii s-a spălat pe mâini. Concret, când i s-a arătat că din anexă ieșea un cablu electric care se oprea în curtea lui Cadăr, polițistul a spus că nu probează furtul de curent, că-i irelevant. De ce nu o fi mers  la fața locului să vadă despre ce este vorba sau să-i întrebe pe muncitori de unde folosesc curent electric, numai el și conducerea Poliției din acea vreme cunosc.

 

„Nu, nu avea Drupo ce să caute acolo”

Contactat de atacul.ro, Leonard Cadăr ne-a spus că el nu a construit nimic în curtea Palatului Copiilor, ci societatea unde deținea părți sociale. L-am mai întrebat pe Leonard Cadăr dacă a existat vreun contract cu Drupo pentru construirea casei și a negat. 

„Eu nu am construit nimic acolo, ci societatea pe care o dețineam. A construit imobilul în regie proprie. Nu a fost niciun contract cu Drupo”, a declarat Leonard Cadăr.

 

Utilaj Drupo în curtea palatului Copiilor (2009). În spatele ifronului se observă vila în construcție a fostului senator Leonard Cadăr

I-am spus că am intrat în posesia unor fotografii în care apare atât el, dar și utilaje Drupo la vila din curtea palatului Copiilor.

„Nu știu în ce măsură sau ce făcătură este, dar Drupo nu avea ce căuta acolo”, a declarat Cadăr. De altfel, pe parcursul discuției, Cadăr a respins orice implicare a societății Drupo în proiectul firmei sale, iar existența unor poze le-a pus pe seama unei făcături, încercând să pună la îndoială autenticitatea materialelor foto și video. El a recunoscut că a fost la fața locului în 2-3 rânduri, dar nu mai mult.

Firma Lenon Com SRL a vândut vila (foto) în anul 2016, obținând 160.000 de euro. Societatea nu este dizolvată, însă nu are administrator și nu funcționează din cauza unei neînțelegeri dintre asociații, respectiv foștii soți Cadăr, care au divorțat între timp.

„A fost vândută cu aproximativ 160.000 de euro. A fost conflictul între acționari, nimeni nu a vrut să cedeze și totul s-a dus pe Apa Sâmbetei. Banii au ajuns în contul firmei care avea niște credite de achitat. De fapt, creditele au forțat lucrurile”

Terenul, compensare de la primărie pentru niște lucrări

Terenul, în suprafață de aproximativ 1.000 de metri pătrați, pe care Lenon Com SRL a construit vila din curtea Palatului Copiilor, a fost obținut de la Primăria Piatra Neamț. Nu, nu a fost cumpărat, pentru că primăria l-a oferit firmei lui Cadăr în compensare pentru niște lucrări prestate de Lenon Com SRL primăriei și neachitate.

„Practic, cu terenul a fost o compensare, pentru că Lenon avusese niște lucrări cu primăria și am intituit la vremea aia că nu o să mai scot banii. Am plătit cum nu mai sunt prețuri nici în București, 345.000 de euro pentru 1.000 de metri pătrați, ceva de genul ăsta, echivalent. A fost o compensare cu lucrările și a mai trebuit să achit ceva”, a declarat Cadăr.

Intrarea de pe strada Ion Creangă la vila care a aparținut firmei ex-senatorului Cadăr (sursa foto: google.com/maps)

 

„Nu m-a întrebat nimeni nimic, nici DNA-ul, nici Poliția”

Atacul.ro a arătat presupusele fapte ilegale care au dus la spolierea firmei Drupo SA, ce au făcut obiectul a cinci dosare penale. Două au fost „rezolvate” la Poliția Neamț, cu o clasare și o renunțare la urmărirea penală, iar trei au fost declinate la DNA Bacău. În cel puțin două dosare a fost vizat și Leonard Cadăr, însă acesta spune că nimeni, nici procurorii anticorupție, dar nici polițiștii de la Neamț, nu l-a întrebat nimic legat de activitatea Drupo SA.

„N-am fost contactat de DNA și nici nu știu unde își are sediul, așa că nu știu dacă sunt sau nu dosare pe numele meu. Nici la Poliția Neamț nu am fost citat și nici instanța de judecată în dosarul de insolvență al Drupo”, a spus Cadăr.

Fostul senator PDL/PSD consideră că nu a făcut nimic rău la Drupo, ci, din contră, a făcut cel mai bun lucru din viața lui. 

Daniel MURARU

Citeste si:

Când începe decontul pentru jaful de la Drupo? Ex-senatorul Cadăr a scăpat de plata a peste 160.000 de lei

Foștii directori ai Drupo SA și acoliții lor au jefuit societatea cu nesimțire. Cadăr, Mitrea și Maftei, „gaură” de 6,5 milioane de lei

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. janel iosub 7 ianuarie, 2019 at 18:24 Răspunde

    Pai cine sa l intrebe pe (***) asta de cadar ce si cum, daca a uns militieni, procurori si sclavi din servicii. Pai hoti astia enumerati de unde au vile? ,,,din banii si cu utilajele drupo samd! Sictir in (***) voastre de militieni si procurori coru[ti…sictir

  2. FLORIN 7 ianuarie, 2019 at 23:24 Răspunde

    Cele mai corupte institutii din Romania sunt DNA/PARCHET/SRI/IPJ.

    Adica tot statul ROMAN.

    Cum sa prinda coruptii din institutiile de mai sus hotii din aceasta tara?Numai niste tembeli pot crede acest lucru.Isi impart furaciunile.

    Aceste institutii populate numai de oameni corupti patroneaza toate hotiile din aceasta tara de 20 de ani in beneficiul material propriu.

    Pe acesti oamnei nu-i intereseaza decit sa faca bani pentru ei si sistemul mafiot din care fac parte iar acest lucru il vedem zi de zi: investigatii deloc sau in bataie de joc,compromiterea anchetelor, bagatelizarea si compromiterea lor

    Recapitulez:Jumatate din padurile tarii taiate ilegal cu zeci de mii de angajati MAI,SRI,IPJ.ZERO arestari.
    ZERO corupti in P.Neamt in conditiile in care s-au furat zeci de milioane de euro pe fata.
    ZERO recuperari prejudicii
    Condamnari de 2 bani la nivel de tara.
    Cele mai importante anchete prescrise.
    Pinalti e acasa dupa ce a furat zeci de milioane de euro.
    Mararu ajunge si el acasa dupa citiva ani de puscarie pentru atentate teroriste si asasinate.In ce tara ati mai auzit asa ceva?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.