Dosarul Revoluției: „Vor apărea bande numeroase de cufuriți și nulități care-și vor da cu părerea, mai ales cei care au privit la televizor cum ne sunt omorâți tinerii”

Home » Opinii » Dosarul Revoluției: „Vor apărea bande numeroase de cufuriți și nulități care-și vor da cu părerea, mai ales cei care au privit la televizor cum ne sunt omorâți tinerii”

By admin on decembrie 23, 2018. 1 Comment

Despre evenimentele din Decembrie 1989

S-a scris și se va scrie mult, mai ales că acum, după 30 de ani, s-a redeschis dosarul Revoluției. Vor apărea bande numeroase de cufuriți și nulități care-și vor da cu părerea, mai ales cei care au stat la cald și au privit la televizor cum ne sunt omorâți tinerii. Pentru a nu mă repeta, eu voi prezenta o parte a capitolului primei mele cărți publicată în prima ediție în anul 2001 și reluat în volumul „O altă istorie a românilor ?”, capitol care se referă la aceste evenimente. După ce cuplul Ceaușescu este arestat și dus la o cazarmă din Târgoviște în seara zilei de 22 decembrie, se aud din nou focuri de armă și se lansează zvonul că au început atacurile teroriștilor care urmăreau eliberarea dictatorului și a soției sale. Timp de câteva zile se va desfășura unul dintre cele mai ciudate războaie din istoria omenirii: teroriștii trăgeau de peste tot fără ca nimeni să-i vadă, armata trăgea aiurea, gospodinele mergeau totuși la piață, iar televiziunile din lume transmiteau în direct imaginile unui București aflat în război. La insistențele lui Ion Iliescu și a celor din jurul său, se cere judecarea și pedepsirea cuplului Ceaușescu, pentru ca teroriștii să înceteze lupta.  Pe 25 decembrie 1989, în ziua de Crăciun, în urma unui proces ridicol și stupid, Nicolae și Elena Ceaușescu au fost condamnați la moarte și în aceeași zi au fost executați, iar atacurile teroriștilor au încetat ca prin farmec. Și astăzi se contestă corectitudinea și legalitatea acestui proces. Că nu a fost corect se cunoaște prea bine: cei doi inculpați au fost acuzați de uciderea a 60.000 de oameni, avocații apărării erau de fapt tot ai acuzării etc. Legalitatea procesului nu poate fi însă contestată, deoarece în București și în unele orașe din țară se trăgea, deci era stare de război și în aceste condiții un tribunal militar putea să judece rapid și să condamne la moarte pe cei considerați periculoși. Dar dacă teroriștii și activitatea lor au fost inventați doar pentru a crea această stare de război pentru ca soții Ceaușescu să poată fi executați de un tribunal militar? În acest caz, cei căzuți după 22 decembrie 1989 au fost asasinați și nici până astăzi nimeni nu a răspuns la întrebarea „Cine a tras în noi după 22” ?
Reputatul și regretatul istoric Florin Constantiniu sublinia în cartea sa „O istorie sinceră a poporului român ”: „Un fapt tulburător și unic în istoria militară universală s-a petrecut atunci în România: în lupta dintre armată și teroriști, partea înfrântă – teroriștii – nu au lăsat pe câmpul de bătălie nici un mort, nici un rănit și nici un prizonier”.
Numai după ce cei vinovați vor fi pedepsiți, victimele sângeroaselor evenimente din Decembrie 1989 pot să-și doarmă somnul de veci!

(Sursa foto: You Tube)

Istoria românilor de la începuturi până astăzi, Editura Spiru Haret, Iași, 2005, Ediția a II a revizuită, autor V. Năstăselu

Citeste si:

Revoluția în Neamț: BEȚIA ȘI PROSTIA AU FĂCUT CELE MAI MULTE VICTIME. DIN PESTE 400 DE CARTUȘE TRASE ASUPRA SA, UNUL I-A RĂMAS ÎN FUND

4 MINUTE ȘI 59 DE SECUNDE DE REVOLUȚIE

Pentru ce am ieșit în decembrie în stradă? Pentru aceste orătănii comuniste, care nu lasă comunismul să moară?

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

Un Comentariu la Dosarul Revoluției: „Vor apărea bande numeroase de cufuriți și nulități care-și vor da cu părerea, mai ales cei care au privit la televizor cum ne sunt omorâți tinerii”

  1. constantin   decembrie 23, 2018 at 12:08 pm

    Incercati sa mai faceti un banut din prostia romaneasca.Poate veniti cu ceva mai consistent fiindca “asa zisa revolutie “din 89 ne-a cam plictisit.Repede ne dam dupa un titlu si o facem pe superiorul.Recunoasteti ca totul este compromis si cei cu sosete flausate, fie de la Teleormani fie de la Grumazesti, fac ce vor cu tara si cu judetul Neamt.Asa ca teoria DVS.nu tine loc de mancare sau de inteligenta.Si daca ati iesit in strada cu ce sunteti mai indreptatit sa sustineti teoria revolutiei decat cel ca a stat la locul lui si si-a vazut de treaba.Deocamdata sunteti bugetar si nu duceti grija zilei de maine.Ia treceti un pic in privat, acolo sa vad daca mai aveti timp de teorie.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.