Cu cine s-a asociat cumătrul lui Arsene pentru a prinde un contract de 25 de milioane de euro

5
2461

 

Aqua Parc SRL Roznov, societatea controlată de Gheorghe Vlasie, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, inculpat pentru fapte de corupție, este liderul unei asocieri de firme care a depus o ofertă pentru a prinde contractul de peste 25 de milioane de euro privind proiectarea și construcția centurii municipiului Galați. Este vorba de un proiect realizat cu fonduri europene, la finalizarea căruia gălățenii ar urma să se bucure de un drum modern, pe patru benzi, pe o lungime de 11 kilometri. Cum la mijloc este vorba de un contract bănos, în cursa pentru adjudecarea proiectului s-au înscris patru asocieri de firme, liderul uneia dintre ele fiind Aqua Parc SRL Roznov. Ofertele, care au avut ca termen limită de depunere jumătatea lunii noiembrie, se află în faza de evaluare, urmând ca, în vara anului viitor, să fie declarat câștigătorul. Licitația este organizată de către Consiliul Județean Galați, instituție condusă de Costel Fotea, care face parte din PSD, ca și inculpatul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Tocmai de aceea, spun sursele noastre, tensiunea a atins cote maxime, mai mulți competitori afirmând, în diverse cercuri, că se fac jocuri ca „tortul” de 25 de milioane de euro să fie oferit cu dedicație unei anumite asocieri. Însă, faptul că Arsene este cumătrul lui Vlasie, patronul Aqua Parc SRL, dar și om de încredere a lui Liviu Dragnea, liderul PSD, nu înseamnă că membrii comisiei de evaluare a ofertelor vor ține cont de aceste aspecte. În plus, suntem convinși că autoritățile vor sta cu ochii pe această licitație și nu vor permite ca un contract de 25 de milioane de euro să fie oferit cu dedicație unei asocieri agreate de o anumită gașcă politică.

Firma prietenilor cuplului Bulai-Niță face parte din asocierea condusă de Aqua Parc-ul lui Ginel

Din asocierea în care lider este Aqua Parc SRL Roznov mai fac parte societățile Electrofor SRL, Marsano SRL, Adonica Consulting SRL, SC SPC Elite Consulting SRL, Mavgo Holding SRL, Hydrostroy AD Bulgaria și Ideal Windows SRL din Galați. În ultima societate comercială, jumătate din părțile sociale sunt deținute de Ionuț Bahnaru, nimeni altul decât amicul cuplului Oana Bulai-Adrian Niță (foto).

Oana Bulai este consilier personal al premierului Dăncilă, iar Niță este purtătorul de cuvânt al prefectului de Neamț, Daniela Soroceanu. Ionuț Bahnaru, din Galați, este un apropiat al celor doi de mult timp. Firma Ideal Windows a prins mai multe contracte finanțate de către Consiliul Județean Neamț, respectiv reabilitarea unei școli, demolarea coșului și construirea altuia nou la Spitalul de Psihiatrie din Roman, proiectul Axialului etc, afaceri despre care atacul.ro a relatat la vremea respectivă. Ulterior, firma gălățeană a obținut mai multe contracte finanțate din bugetul Consiliului Județean Galați. De altfel, „explozia economică” a acestei societăți comerciale este una care ar stârni invidia oricărui afacerist, fie el român sau de aiurea. Firma Ideal Windows a fost înființată în luna iunie 2014, având doi asociați ce dețin părți sociale egale. Este vorba de Iulian Cristian Răileanu și Ionuț Silviu Bahnaru. Inițial,  obiectul principal de activitate al societății, după cum arată datele oficiale, a fost „Comerțul cu ridicat nespecializat”. În anul 2014, firma a avut o cifră de afaceri de 47.027 lei, cu zero angajați, iar în 2015 – 298.519 lei, cu 6 angajați. Lucrurile aveau să se schimbe radical în anul 2016 când, coincidență, Oana Bulai (foto) a ajuns la Consiliul Județean Neamț.

În 2016, Ideal Windows a avut o cifră de afaceri de, atenție, 2.471.464 lei, un profit de 55.101 lei și 5 angajați. Între timp, societatea și-a schimbat obiectul principal de activitate în „Lucrari de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”, iar cifra de afaceri a ajuns de la 2,4 milioane, în 2016, la 8.617.198 lei în anul 2017. Profitul pentru acest an a fost de 475.530 lei. Aceste performanțe au fost atinse numai cu 8 angajați, ceva extraordinar pentru o firmă de construcții.

Cu cine concurează oferta asocierii conduse de Aqua Parc SRL

În cursa pentru proiectul „Extindere și modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galați” s-au înscris alte trei asocieri de firme.

Prima este formată din Implenia Baugesellschaft M.B.H., Freyrom, si Integrated Road Solutions SRL, Tiab SA, Metabet CF SA. O altă asociere este formata din societățile Tancrad SRL, Vega 93 SRL, Consitrans SRL. În lupta pentru cele 25 de milioane de euro a intrat și asocierea format din Operes, Franco Giuseppe SRL, Cosedil SPA, Consitrans SRL, Verta Tel SRL, Terratest Geotehnic SA și Eurocogen Filiala Aninoasa. Criteriul de atribuire a contractuluiu va fi cel mai bun raport  calitate/preț. Acum, procedura se află în faza de evaluare calificare/tehnică a ofertelor, data limită fiind 14 martie 2019. Până la acest termen va fi finalizată și evaluarea financiară. Va urma deliberarea și atribuirea contractului. Valoarea estimată a achiziţiei este de 98.927.434,90 lei fără TVA, adică 117.796.212 (25,2 milioane de euro la cursul BNR de azi), cu TVA inclus. Durata prestării serviciilor de proiectare este de 150 de zile calendaristice (grafic februarie 2019 – iunie 2019) de la predarea amplasamentului, iar pentru execuția lucrărilor nu se va depăși termenul de 30 iunie 2021 (grafic iunie 2019 – iunie 2021)

(Sursa foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

Citeste si:

Firma prietenilor lui Bulai, mâna dreaptă a șefului CJ Neamț, a dat lovitura: 100.000 de euro pentru reabilitarea unei școli

Proiectul Axialului – executat de o firmă de comerț. „Este o adevărată afacere cu aceste proiecte, iar la Consiliul Județean sunt persoane care știu acest lucru!”

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. Ilarion 17 decembrie, 2018 at 22:09 Răspunde

    Poate că nu intamplator ADI NIȚĂ și-a achiziționat în urmă cu două luni un Peugeot hibrid de ultimă generație tocmai cu numere de Galați. O fi un avans dintr-o Mega afacere?

  2. valisor 18 decembrie, 2018 at 07:45 Răspunde

    Dacă nu ar avea treabă cu Administrația Publică, cuplul Oana-Adrian, având altă atitudine ar avea și altă bi-față, una decentă probabil!… Eu cred că și unui cârcotaș înrăit cei doi i-ar apărea ca un cuplu drăgălaș dacă ar fi decât ei și nica-n îmbârligături.

  3. moroiuaurel92@gmail.com 26 decembrie, 2018 at 09:25 Răspunde

    O gașcă de golani care își bat joc de banul public în interes personal. Ușor lațul se strânge inclusiv pentru cei care țin dosarele prin fișete dar au primit funcție de conducere in ultima perioadă de timp.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.