Tace Chitic, tace și Triboi. (Surse) Ce ar mai pregăti Publiserv pentru vânzare     

6
1109

Dragoș Victor Chitic, primarul orașului Piatra Neamț, inculpat într-un dosar penal privind fapte de corupție și suspect în alt dosar penal, tot pentru fapte de corupție, s-a supărat rău de tot pe publicația atacul.ro. Atât de rău, încât a considerat că trebuie să ne dea în judecată, cerându-ne daune morale de 500.000 de lei. Mai mult decât atât, Dragoș Chitic refuză să mai comunice cu atacul.ro. Același comportament l-a adoptat și Gheorghe Triboi, directorul societății Publiserv SA, firmă a Consiliului Local Piatra Neamț. De mai bine de o lună îi solicităm să ne răspundă la o serie de întrebări, însă degeaba. În plus, răspunsul unei adrese formulata în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public a fost incomplet. I-am comunicat acest lucru directorului Triboi în a doua jumătate a lunii octombrie și am primit promisiunea că vom obține răspunsuri la toate întrebările, însă nu s-a întâmplat așa. În plus, directorul Triboi nu mai răspunde la telefon, dar nici la mesaje. Exact ca primarul Dragoș Chitic, care a refuzat să mai comunice cu reprezentantul atacul.ro.

(Surse) Un teren al Publiserv ar urma să fie vândut unui afacerist PMP

Societatea Publiserv SA nu se află într-o situație economică de invidiat, datoriile către furnizori, inclusiv către cel de bitum, fiind, la începutul lunii octombrie, de ordinul milioanelor de lei. Printre măsurile luate de către conducere a fost cea de tăiere a salariilor unor angajați. În același timp, spun sursele noastre, Publiserv se pregătea să renunțe la comenzi în favoarea unei societăți comerciale agreate, afacere pe care o vom prezenta într-o alta ediție. Informațiile noastre mai arată că la Publiserv SA s-ar pregăti terenul (hotărâri AGA și CA) pentru înstrăinarea unor bunuri, a se citi terenuri. Este vorba, în primul rând, de un teren de aproximativ 6.000 de metri pătrați, situat în Gara Veche, teren ce urmează să fie vândut la un preț fără concurență unui om de afaceri abonat la lucrări cu primăria și apropiat de PMP.

Terenul are ieșire la strada Gara Veche, dar și la strada Izvoare. Dezvoltatorii imobiliari afirmă că locul este ideal pentru construirea de blocuri. (Sursa foto: google.ro/maps)

De asemenea, o altă informație care circulă pe surse și o oferim ca atare, ar fi aceea că Publiserv ar urma să vândă, de această dată unui om de afaceri apropiat de PSD, o suprafață de teren situată în spatele cafenelei Casablanca din Piatra Neamț. Am verificat și am reușit să aflăm că respectivul teren nu mai aparține companiei Publiserv, ci Primăriei Piatra Neamț. Că va fi sau nu vândut, rămâne de văzut. Pe de altă parte, nu este deloc de neglijat informația care circulă în anumite medii privind interesul unora ca Publiserv SA să dispară. Acest lucru s-ar putea face prin faliment, situație în care cei care dețin mari sume de bani ar putea să pună mâna pe patrimoniul firmei (spații, utilaje etc). Nu ar fi deloc de neglijat nici contractele, în valoare de aproximativ 2 milioane de euro pe an, pe care Publiserv le are cu primăria. În cazul în care firma Consiliului Local ar dispărea, contractele de asfaltări, plombări, reparații diverse ar fi executate de alte societăți comerciale.

Triboi refuză să spună cu cât a vândut Publiserv, în 2006, un teren de 27.000 mp societății Tehnoprod

Gheorghe Triboi, directorul Publiserv SA, refuză, așa cum spuneam, să mai răspundă întrebărilor atacul.ro. De exemplu, l-am întrebat pe Gheorghe Triboi dacă societatea va organiza licitație pentru un spațiu situat în buricul târgului a cărui valabilitate expira în data de 1 septembrie. Ne-a amânat cu un răspuns, însă nu a mai făcut-o, ca, ulterior, să aflăm că respectivul contract a fost prelungit, deși cel care îl folosește plătește o chirie modică. I-am solicitat directorului Gheorghe Triboi să ne pună la dispoziție, atenție, câteva informații privind o tranzacție cu un teren pe care Publiserv a făcut-o în anul 2006. Întrebarea, trimisă prin mesaj pe telefon directorului Triboi în data de 29 octombrie, suna astfel:  Cu ce preț a vândut, în anul 2006, societatea Publiserv SA suprafața de aproximativ 26.000 de metri pătrați (teren situat lângă Sala Polivalentă) firmei Tehnoprod SRL? L-am întrebat, de asemenea, cât plătește chirie Asociația Future pentru un spațiu închiriat de la Publiserv SA lângă Școala nr. 3. Pe 8 noiembrie l-am mai întrebat pe Triboi despre reducerile salariale și nu numai, însă nu am primit niciun răspuns. Suntem convinși că Triboi tace pentru că așa dorește el, să nu mai vorbească cu atacul.ro, iar decizia sa nu are nicio legătură cu primarul orașului, Dragos Chitic. Chiar dacă unii ar putea suspecta faptul că, de exemplu, Triboi nu vrea să ne spună cu cât a vândut Publiserv 27.000 de mp de teren firmei Tehnporod SRL, acolo unde Chitic a fost director comercial până în 2008, pentru că așa vrea primarul, noi nu credem.

Totuși, cei de la Publiserv au răspuns unor întrebări adresate de către atacul.ro, chiar dacă au făcut-o în bătaie de joc. Iată ce i-am întrebat în 31 august:

  1. Care este fondul de publicitate alocat pentru presa in anul 2018?
  2. Care sunt publicatiile (firmele) cu care ati incheiat contracte si care este valoarea acestora (defalcat pe societati/institutii de presa)?
  3. Care au fost criteriile luate in considerare la incheierea acestor contracte?
  4. Care a fost bugetul de publicitate pentru anul 2017 si modul in care acesta fost impartit (defalcat firme/institutii media)>
  5. De asemenea, va rugam sa ne puneti la dispozitie bugetele (defalcat pe ani) de publicitate din anii 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 si care au fost firmele/institutiile media beneficiare (separat pentru fiecare in parte). 

Și iată ce ne-au răspuns pe 17 octombrie:

  1. Conform BVC pentru anul 2018, aprobat prin HCL nr 107/24.04.2014, este prevazuta suna de 30.000 lei pentru cheltuieli de reclama si publicitate.
  2. SC Publiserv SA a incheiat contracte pentru publicitate cu urmatoarele societati :

–          SC K NEAMT MEDIA – valoare 3000 lei

–          SC GHICI COMPUTERS SRL – valoare contract 1500lei/luna

–          SC Euromedia TV SRL – valoare contact 500 lei

valoare contact 400 lei

Am atras atenția că răspunsul este incomplet, însă degeaba, semn că cineva are comportament de vătaf pe propria moșie sau încă mai crede că trăim în epoca lui Pinalti.

Observăm că Publiserv are un buget de publicitate de 30.000 de lei pentru acest an. Banii sunt cheltuiți, de regulă, pe articole laudative la adresa conducerii sau cu articole informative gen Publiserv a asfaltat strada X. Mai observăm că unii, ăia foarte citiți, au contracte lunare, iar alții, doi la număr, pe tot anul. Ghici Computers (ziarpiatraneamt.ro) înghite 18.000 de lei din bugetul de publicitate. Însă nu toți banii, pentru că o parte din ei, mică ce-i drept, rămâne la Publiserv SA în contul chiriei pentru spațiul din zona Băii Comunale. Să nu vă gândiți la ilegalități. Nu, totul este corect. A constatat și auditul Primăriei Piatra Neamț ce a fost trimis în control de însuși primarul (inculpat pentru fapte de corupție) Dragoș Victor Chitic.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Vasile 29 noiembrie, 2018 at 15:25 Răspunde

    Din cate stiu acolo a fost fosta statie de asfalt a publiservului, iar acolo a ramas ingropat un tanc de bitum, ceea ce face imposibil vanzarea terenului, fiind un deseu foarte periculos. Oare garda de mediu stie de asa ceva?

  2. janel iosub 29 noiembrie, 2018 at 21:05 Răspunde

    Garda de mediu stie unde sunt porcii la protap si tancurile cu vin. Eu am fost in C.A la Publiserv si stiu ca totul este gajat la banca care a acordat creditul pt iesirea din insolventa! In plus dezvaluirile lui ciobanel sunt paatzuri cu stropi mici si sa nu se stropeasca singurel pe fata!!

  3. FLORIN 29 noiembrie, 2018 at 21:06 Răspunde

    Daca nu ar fi citiva ziaristi nu am fi stiut de absolut nici o hotie din acest oras.

    NIMIC.ZERO BARAT.

    Acesti ziaristi cu putinile resurse pe care le detin riscindu-si integritatea fizica si materiala au facut treaba institutiilor mafiote corupte Parchet/Ipj/Diicot/Sri platite de noi sa previna si sa ancheteze aceste hotii colosale,la lumina zilei,care se vad si pe google maps??

    Sute de paraziti care se ascund prin birouri,care vind informatii din anchete,care bagatelizeaza anchetele,care compromit anchetele,va dati seama ce dezastru e in aceasta tara?

    Pe linga ca nu fac absolut nimic,acesti nenorociti au patronat toate hotiile din acest oras/judet fiind complici la toate aceste hotii pe care le aflam din presa,altfel nu ar fi putut sa aiba loc.

    Toate aceste institutii trebuie desfiintate altfel aceasta tara se va dezintegra.

  4. Iulian 30 noiembrie, 2018 at 02:50 Răspunde

    Nu pot sa cred! Acel Valentin Ciobanu care se da ultracinstit si-l tot ciupeste de fesa stanga pe Dragos Chitic este directorul care a încheiat contractul cu Robert Iosub de 1500 lei lună. deci de 18000 lei pe an, adică 4000 euro?
    Si amandoi, si Ciobanu si Iosub ne explica pe un grup cum alti politicieni si mafioti au jefuit orasul si ei nici usturoi nu au mancat?
    Iosub plateste pentru 80 mp de spatiu in imobil langa Scoala e mai putin decat plateste un amarat cu un chiosc de 4 metri patrati.
    Domnule Muraru intrebati si la Primarie cat a incasat in 2018 acest Pinochio care nu stie nici sa scrie romaneste corect.
    ce ai facut Ciobanule cu banul public de care te tot faci ca nu mai poti de grija? Ce ai facut Chiticule cu acest oras, te-ai inhaitat cu oamenii lui Sosetel ca sa-ti cumperi protectie de la cel care mintea un judet intreg spunand ca spatanul lucreaza la miezul noptii cand ceasul era 7 seara?
    Acest Chitic, urmas al lui Penal-ti nu a facut nici o investitie importanta in acest mandat! Rusine Ciobanu, Triboi, Obreja, Barjoveanu si Chitic! O sa vina si ziua in care veti raspunde!!!

  5. janel iosub 30 noiembrie, 2018 at 03:22 Răspunde

    Florine stai sa vezi documente care ne arata cum camera de conturi nu mai incape de cuculetul meu, de parca sunt ALCAPONE!!!!! Institutii aflate sub butonul lui soseta si vacaroiu-stalinskaia!!!!!

  6. Cristian 4 decembrie, 2018 at 08:09 Răspunde

    Cind domnia voastra, Daniel Muraru, ne dati de stire ca cei care conduc acest oras nu vor sa justifice actiunile lor care afecteaza comunitatea, consider ca ne sfideaza pe noi, contribuabilii! Este evident ca au de ascuns multe, altfel nu se justifica acest comportament. Ar trebui sa raspunda, mai ales ca nu-l inghesuie nimeni cu intrebari! Ca si colegii d-voastra tac chitic! Ce frumos e la Piatra Neamt! Hai cu mascatii odata, ca ne.am saturat d

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.