Ca la noi la nimeni. Primarul de Alexandru cel Bun și președinte la ADI „Urbtrans” și-a angajat fiica la… ADI „Urbtrans”

19
2523

 

Fost primar al municipiului Piatra Neamț (foto), din 1996 până în 2004, cînd a fost detronat de Pinalti, Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru cel Bun, aflat la al treilea mandat, face administrație și politică de mai bine de 20 de ani, însă experiența nu l-a ajutat deloc atunci când a decis să-și angajeze fata la ADI „Urbtrans”, asociație pe care o păstorește în calitate de președinte. Dupa modelul senatoarei Emilia Arcan a cărei fiica a fost angajată vicepreședinte (funcție cu rang de secretar de stat) la Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP), dar și al ex-deputatului Munteanu al cărui fiu a fost numit secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, iar mai nou administrator al bursei de energie, Ion Rotaru și-a angajat fiica la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „URBTRANS”. Laura Oprea lucrează cu jumătate de normă ca inspector trafic rutier, funcție pe care a obținut-o extrem de ușor. Nu a mers pe normă întreagă pentru că mai are un job, așa că de la ADI „Urbtrans” câștigă în jur de 1.500 de lei net/lună, plus toate dările la stat achitate (cas, cass etc). Nu, nu a fost niciun concurs pentru ocuparea funcției, lucrurile desfășurându-se în stil clasic românesc: a solicitat să fie angajată, iar cei de la ADI „Urbtrans” au spus da, pentru că, ce coincidență, chiar aveau nevoie de un controlor rutier trafic. 

„Nu, nu a fost concurs”

„Da, este angajată din primăvară, dacă nu mă înșel, ca inspector trafic rutier. Nu, nu a fost concurs. Noi aveam nevoie de inspector trafic, iar dânsa a venit cu solicitarea. Avea nevoie de job, iar noi de om. Ca și atribuții, doamna face controale pe traseu, oprește mașinile și verifică documentele, verifică dacă este respectat orarul, timpii etc. Dacă sunt abateri, le înregistrează. Ulterior, se merge în echipă extinsă și se aplică sancțiuni conducătorilor auto”, a declarat Adrian Grigoraș, directorul ADI „Urbtrans”.

Întrebat dacă Laura Oprea este singurul inspector control trafic, Grigoraș a declarat că asociația mai are un inspector în persoana lui Cucoreanu, fost angajat al Troleibuzul SA.

Grigoraș a mai spus că, din câte știe, Ion Rotaru nu a avut nicio contribuție la angajarea fiicei sale. Asta în condițiile în care cel care a semnat contractul de muncă al Laurei Oprea a fost Ion Rotaru, președintele ADI „Urbtrans”. Tatăl a semnat pentru angajarea fiicei pe o  funcție ce este remunerată din contribuțiile comunelor care fac parte din aceasta asociație. Nu vorbim de un job la privat, ci de un job plătit cu bani publici.

Ion Rotaru, primarul cu cinci mandate, așa cum îi place să se laude, este atât președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „URBTRANS”, dar și președintele Adunării Generale a Acționarilor (AGA), funcția sa nefiind remunerată. ADI „Urbtrans” a fost  înființată în anul 2008, la un an după desființarea societății Transurban (devalizată de oamenii lui Pinalti), firma de transport public a Primăriei Piatra Neamț. Din ADI „Urbtrans” fac parte asociații: Consiliul Județean Neamț, Consiliul Local Piatra Neamț, Consiliul Local Roznov, Consiliul Local Alexandru cel Bun, Consiliul Local Dumbrava Roșie, Consiliul Local Săvinești, Consiliul Local Gârcina. Înființarea asociației urmărește organizarea în comun, cu participarea UAT-urilor amintite, a serviciului de transport public persoane pe raza administrative teritorială a localităților Piatra Neamț, Alexandru cel Bun, Dumbrava Roșie, Gârcina, Roznov și Săvinești. Principalele surse de venit ale asociației sunt contribuțiile periodice vărsate la bugetul asociatiei de la bugetele locale ale UAT-urilor membre și redevența aferentă serviciului de transport local de persoane prin curse regulate vărsată de operatorii cărora li s-a atribuit contractul de delegarea a gestiunii serviciului din responsabilitatea asociatiei. Situația fiicei primarului Ion Rotaru a atras și atenția Asociației Avertizorilor Nemțeni, care a reclamat, la jumătatea lunii trecute, Agenției Naționale de Integritate (ANI) faptul că Ion Rotaru se află în conflict de interese pentru că și-a angajat fiica la asociația pe care o păstorește. După numai câteva zile, inspectorii de integritate au răspuns că petiția a fost clasată, întrucât Rotaru este personal contractual care nu este obligat să-și declare averea și interesele. Inspectorii au sugerat că aspectele semnalate ca fiind posibil conflict de interse ar putea fi transmise spre competentă soluționare organelor de cercetare penală. Astfel, președintele Asociației Avertizorilor Nemțeni (Jănel Iosub) a depus o plângere penală împotriva lui Ion Rotaru la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra Neamț.

(Sursa Foto: Facebook/Laura Oprea si Primaria Alexandru cel Bun)

Daniel MURARU

Citeste si:

Fiica senatoarei Arcan, șefă peste funcționarii publici din toată țara

Scandalos! Fost portar de fotbal, fiul ex-deputatului PSD Munteanu, numit administrator al bursei de energie

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

19 comments

  1. Doina State 23 noiembrie, 2018 at 15:40 Răspunde

    Alt cancer al judetului Neamt acest Ion Rotaru un smecher care pe unde a trecut a ars locul in urma lui. La Alexandru cel Bun a umplut comuna de datorii si lucruri facute alandala in stilul sau caracteristic. A se vedea marele fas numit Aqua Park care a sufocat comuna si acum este in faliment, istazurile comunei vandute , angajarile ilegale ale apropiatilor o societate SC Al Bun pe care a bagat-o la DNA cu vanzari si cumparari de terenuri fictive si apoi a falimentat-o,si o comuna plina de gunoaie si chiciuri.

  2. Doina State 23 noiembrie, 2018 at 15:43 Răspunde

    La Alexandru cel Bun mismasurile cu terenuri sunt la ele acasa. Impreuna cu Emil Frasinaru secretarul sau preferat vand totul. Mai nou, primarul porno cum este poreclit cel care nu te asculta niciodata in schimb te scuipa cand vorbeste si-a tras masina din banii primariei pe care o foloseste in interes personal. Ai inteles Janel? Pe el!

  3. Gherghelas 23 noiembrie, 2018 at 15:47 Răspunde

    Oare exista partid pe care sa nu-l fi murdarit elefantul acesta?Tineti-va bine: Partidul Agrar, PD, PDL, PNL _PSD de vreo 5 ori plus partidul lui Oprea.Va amintiti cum ii lingea labutele lui EBA si chiloteii lui Udrea spunand ca are sange in instalatie? Mare libidinos!

  4. janel iosub 23 noiembrie, 2018 at 16:17 Răspunde

    Daca fata lui Rotaru a oprit sau va opri in trafic vreun buss, eu ma sinucid!! Nu va este rusine bai golanilor sa mintiti in halul asta? Dar cand vorbeam in CJ EU, ROTARU, ARSENE si OANA BULAI sa-l dea afara pe DIR. GRIGORAS si sa ma numeasca pe mine cum era bai lotriilor? Mint eu cu ceva? Iar eu, caracter nu am vrut si am spus,….ce aveti cu Grigoras fiindca Cucoreanu are centura neagra la ciordit. Ati uitat, daca da, va reamintesc cand va trebui, iar cu LAURA controloare in trafic, SICTIR, SICTIR, SICTIR!!

  5. janel iosub 23 noiembrie, 2018 at 16:21 Răspunde

    Si a mai fost unul din psd angajat dar si-a luat zborul ca nu i placea decat carnea macra! Cum mintiti bai nenorotitilor si DNA in secunda asta trebuia ca pe ARSENE, ROATARU SI CUCOREANU SA I RIDICE! Tara condusa de vagabondi, cu justitie comandata politic si nu mai spun fiindca vomit cu bolta!

  6. janel iosub 23 noiembrie, 2018 at 16:29 Răspunde

    APOPO, dar de rapoartele CURTII DE CONTURI UNDE ERAU FACTURATE DE N;SPE ORI ACELEASI MATERIALE NU SE AUDE NIMIC, SAU ARSENE SI-A FOLOSIT INFLUIENTA CA DL PRIMAR SA NU-L TOARNE LA DIICOT CATI BALOTI DE BANI PUBLICI SE FURA???? DLE PRIMAR ATI VOTAT SI CU MAINILE SI CU PICIOARELE EXCLUDEREA MEA ABUZIVA DIN C.A DE LA TROLEIBUZUL IMPREUNA CU VAJNICII SECURISTI DAN CONSTANTIN SI RADU TUDOREL, CAT SI DE POTOPUL DE PROSTIE REPREZENTAT IN UAT-URI DE NISTE PRIMARI DE COMUNE CU 3 CLASE. ATI UITAT / DACADA, EU NU!

    • horea 23 noiembrie, 2018 at 18:45 Răspunde

      Dl Rotaru nu este un primar cu 3 clase Janel,este economist.A devenit intelectual la 70 de ani in ziua in care a primit diploma de econom. Piz dai tu seama ce otrepe are acest PSD?

  7. Cristi 23 noiembrie, 2018 at 21:15 Răspunde

    Rotaru, Grădinărit si Nici bani (consilier UAT) apar alături de 3 mari „gospodari” sătești ca principalii faptuitori intr-un dosar ce sta pe masa S.I.C.A de vreo 2 ani, dosar care are aproape 200 de pag de anexe și include inca câțiva băieți deștepți de pe la Apele Române Neamt si Ocolul Silvic Vaduri. O suita de falsuri, uzuri de fals si abuzuri mari cat casa toate probate cap coada cu acte oficiale….dar dacă nu intereseaza pe nimeni ce sa-i faci 🙂

  8. janel iosub 24 noiembrie, 2018 at 01:37 Răspunde

    Cunosc direct de la surse cate dosare penale cu un probatoriu indubitabil stau pe mesele procurorilor din cadrul D.N.A si ma mir cum de nu se misca nimic!!!!! Dar poate MOS CRACIUN sa aduca de sarbatori cateva mandate pt mai marii jefuitori ai judetului!! Cine stie si ii mai intelege?!

  9. constantin 24 noiembrie, 2018 at 13:19 Răspunde

    Rotaru devine tot mai mic si fara caracter daca practica smenuri de doi lei.Sa-ti murdaresti blazonul pentru 1.500 lei lunar inseamna ca esti un om de nimic.Pe Farcaseanu l-am inteles dar pe Ion nu.Eu cred ca la Alexandru cel Bun afara e vopsit gardul incolo dezastru.Dar cum de nu si-a bagat fata la Aqua Parc.Si acolo director era tot unul Oprea o fi rude sau ceo fi.Doamne fereste sa te apuci sa vezi de anumite terenuri, devii dusman pe viata.Oameni nevinovati au pierdut ha. de teren pe aiurelile secretarului.Nimeni nu se baga.

  10. Maria Sfetcu 25 noiembrie, 2018 at 23:38 Răspunde

    Doamne cum mai zboara timpul! Parca mai ieri era primar la Piatra si a facut manevra cu bordurile, ale turnate la loc, pe repede-nainte. Doamne, ce vremuri bune! Si asa zisele parculete pentru copilasi. Doamne, cum mai sifona banii! Dar nu a avut noroc mai mare decat sa ajunga la comuna unde s-a dezlantuit! Oare Curtea de conturi ce face? Oare celelalte „organe” (chiar ca-si merita numele!) ce naiba fac? Dorm? Nu ca l-as plange de mila pe Pinalty, dar cred ca Nea Nelu e mai tare decat Pinalty! In primul rand ca e in libertate. Ce ironie!
    Si apropo, sa nu o uitam pe Domnisoara secretara (de la Piatra, când nea Nelu era primar) ajunsa ulterior Doamna Primar si ex-doamna primar!
    O zi frumoasa tuturor.

  11. FLORIN 28 noiembrie, 2018 at 07:32 Răspunde

    Rizi si cu curu de explicatiile acestui (***) Adrian Grigoras.

    Ca (***) asta sunt toti din administratia acestei tari de aia Romania e ultima tara din emisfera nordica.

    Numai hoti si analfabeti.

    Nici un tinar de calitate nu va ramine in aceasta tara.Toti vor emigra.Romania nu are nici un viitor.Nu ai cum sa-ti gasesti un job pe merit.Toate structurile acestui stat mafiot sunt populate numai cu (***) ca asta din poza.

  12. valisor 28 noiembrie, 2018 at 11:18 Răspunde

    „Ulterior, se merge în echipă extinsă”… Adică are și nepoți pe drumuri? Lăsând gluma la o parte, vreau să mă râz și de ceilantă parte. Măi Alegzandre cel Bun, voi nu are prim-ministru comunal?! Sunt disponibil! Voi nu aveți, iar eu am nevoi. Dil? Atârta despre subect, că mie mi s-a pus pe un comentator mai rău decât pă(sau viceversa, că s-ar putea ca de fapt „pe” să este pluralul dă la „pă”) ei!
    Deci,
    Jănele, văd că de la o vreme sari la jugulare într-o turbăciune pe care mă faci s-o suspectez tematică. Că adică, preferatul dumneatalei, care-l nu ratai să latri și să „mușcă-l dă varice!”, era primarele Chitic, dar poate că ai descoperit ceva ce într-ale șfințeniei îl pune departe de orice suspiciuni perianale din care decât mănâncă ciuperci Moș Denea (dar nu fața întunecată tot pictată de Florin) și porcoaie de înjurături de la necredincioșii frustrați (că am pictat cu ștampila pe hârtie). Relevează „fraierimei” magia ta neștiută și nu ne lăsa pe noi pe întuneric, că cam umblă vorba pin târg că iscusința lu matale e sudoarea cu electrozi fake la puntea de trecut cu dracu care-ți bagă ochiu-n buzunar. Adică, dom’ Vice (ajung și la gluma asta acușica), dacă e decât gura lumii, atunci pardon! dar dacă altminteri, atunci ai rogu-te-n… decența să nu mai fii nici nu știu mai care dintre Iosubi! Și am ajuns și la aia, că Io înseamnă „eu, cel uns să stăpânesc peste prostime”, așa că nu e limbologic corect Iosub, ci mai degrabă SubIo, adică și mai bine ViceIo și ar mai fi varietăți. Poate că alta e e-team-ologirea cuvintelor limbei rumânești și p-ambele două ia-le cape caterinci!… sau nu!
    Hai pa!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.