Arsene și-a pierdut ministrul. Macho man Laufer, propus pentru Ministerul Dezvoltării, refuzat de președintele Iohannis

3
386

Remanierea Guvernului Dăncilă a dus la dispariția lui Dănuț Andrușcă de la Ministerul Economiei, măsură așteptată din ianuarie, adică din momentul în care a fost făcută numirea târgnemțeanului în această funcție. Andrușcă a fost omul PSD Neamț în guvern sau, mai corect, omul lui Ionel Arsene. Cu toată prietenia dintre Arsene și Dragnea, Andrușcă nu a mai putut fi ținut în guvern, iar dacă ne gândim numai la ce spunea Țuțuianu despre ministrul Dănuț măsura este de înțeles. Cu toate acestea, PSD Neamț nu trebuia să rămână fără un minister. Despre faptul că Ilan Laufer (foto), membru PSD Neamț, apropiat al lui Ionel Arsene, a fost propus să preia Ministerul Dezvoltării, s-ar putea spune că inculpatului din fruntea CJ Neamț i-a crescut influența în partid, chiar dacă l-a pierdut pe Andrușcă. Explicația este simplă: Ministerul Dezvoltării este mult mai important decât Ministerul Economiei. Numai că președintele Klaus Iohannis a respins propunerile PSD pentru Dezvoltare, dar și pentru Transporturi, acolo unde ar fi trebuit să ajungă Olguța Vasilescu. Președintele nu a explicat și de ce i-a refuzat pe cei doi, însă în cazul lui Laufer unul dintre motive ar putea fi presupusa legătură pe care acesta ar avea-o cu Serviciile. Nu știm dacă ale noastre sau ale lor, însă se spune că aceste informații privind prespuse legături necurate ale profesorului de sport cu servicii secrete ar fi dus la pierderea de către acesta a  Ministerului Mediului de Afaceri. Se spune chiar că Dragnea a fost cel care nu l-a mai dorit pe Laufer ministru. Trecerea timpului l-a făcut pe liderul PSD să-și reconsidere poziția față de Laufer și să-l accepte ca propunere la cel mai important minister. Surpriza a venit însă de la Iohannis care i-a dat lui Arsene planurile peste cap.

Laufer a devenit membru PSD Neamț în iulie 2017, când era ministrul Mediului de Afaceri din Guvernul Tudose. Un subiect des dezbătut de presa mondenă, Laufer a apărut de mai multe ori în presa tabloidă. El a ajuns în atenția jurnaliștilor de monden, după ce s-a căsătorit cu fosta soție a vedetei de la Antena 1, George Papagheorghe. Ca și șeful său pe linie de partid, Ionel Arsese, Laufer are o firmă în faliment, așa că, din acest punct de vedere, cei doi au ce să-și împărtășească. La „discuții” ar putea participa și Ion Asaftei, vice al CJ Neamț, președinte de ALDE, întrucât și el a cam dat chix în afaceri. De altfel, pe cei trei i-ar putea lega și saltul făcut în politică, nu doar eșecul în afaceri. Laufer, profesor de sport la bază, a derulat afaceri în domeniul imobiliar înainte de a intra în politică. Una dintre societățile pe care le deține, Retail Group SRL, a intrat în faliment anul trecut, dosarul fiind încă pe rolul Tribunalului București. Chiar în ziua în care instanța a acceptat cererea debitorului de intrare în faliment, Laufer s-a retras din acționariatul firmei, cesionând acțiunile fratelui său, Yonatan. Cu alte cuvinte, Ilan Laufer, care fusese numit secretar de stat în Guvernul Grindeanu, și-a lăsat fratele să se descurce cu firma intrată în impas. Mișcarea este de înțeles, pentru că nu ar fi dat bine ca un secretar de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri să aibă o firmă în faliment. Deci, mișcarea PSD – ului prin numirea acestui tânăr într-o funcție atât de importantă ar putea fi utilă pentru mediul de afaceri din România, cel puțin în domeniul falimentelor. Revenind la firma pe care a deținut-o, Retail Group SRL, trebuie spus că aceasta a avut în anul 2016 cifra de afaceri 0, iar datoriile erau de 1.109.404 lei.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Dan 21 noiembrie, 2018 at 19:43 Răspunde

    Deja ne-a obisnuit Ciorapel (forma de alint a lui soseta, promovata pe posturile TV nationale) cu alegeri tampite, de acelasi calibru cu el. Dupa nominalizarea lui Andrusca, dovedit drept cel mai idiot ministru pe care l-a avut vreodata Romania, reusind sa detroneze Vasluiul din topul prostiei transpusa in bancuri, ciorapel mai face o propunere tampita. Ilan, acest Botezatu al politicii, cu un caracter dosnic, a avut o tresarire de orgoliu dupa refuzul presedintelui de a-l numi ministru. Ce e mai rau, astazi, penalul Dragnea si proasta Romaniei s-au dezis de tot ce a declarat Ilan, considerand totul doar un incident de securitate. Adica l-au scapat la microfon in ciuda masurilor draconice. Dupa o lecturare de nivel gimnaziu a mesajului de aseara, Ilan s-a facut de ras in intreaga lume mintind inclusiv in privinta locului nasterii. In mesajul de aseara transpar foarte usor harabagismele, asa ca nu avem dubii in privinta autorului real. Cert este ca ciorapel a dovedit inca o data, daca mai era nevoie, ca „valorile” promovate de judetul Neamt sunt de fapt niste analfabeti caracterizati de un handicap moral si profesional. Stim, OB a avut si ea contributia ei la promovarea dosnicului papusel, mai ales dupa chefurile interminabile udate din belsug cu bauturi fine si afumate cu anumite substante in subsolurile berarilor. Principalul papagal in tumultul ultimelor zile este Ciorapel. A cedat locul debilului de la economie sperand ca reevaluatul fost colaborator al serviciilor sa devina ministru peste muntele de bani alocati administratiei. Va dati seama ca absolut toata administratia din tara ar fi ajuns la borsul analfabetului de Grumazesti? Dumnezeu nu uita cate nenorociri a facut. Acum nu mai are niciun minister la cheremul sau.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.