Poze de colecție: Inculpatul Chitic, Triboi și ciurul lui Piti de la Pro România. Cetățenii din Gara Veche, nemulțumiți

3
666

Chiar în ziua în care Dragoș Victor Chitic, primarul inculpat pentru fapte de corupție al orașului Piatra Neamț, a discutat on-line cu cetățenii, Serviciul de Comunicare a remis presei un comunicat, însoțit de mai multe fotografii, din care aflăm că edilul a verificat stadiul lucrărilor propuse de primărie pentru acest an, dar și pentru a stabili ce lucrări trebuie să mai facă Publiserv, societatea Consiliului Local Piatra Neamț, pentru a pregăti orașul pentru sezonul rece. Primarul Chitic apare în fotografii alături de Gheorghe Triboi, directorul Publiserv SA, în jurul unor muncitori și utilaje. În două fotografii, pe lângă cei doi apare și autotuilitara DAF, pe care Publiserv a cumpărat-o anul trecut de la firma fostului prefect, Vasile Panaite. 12.500 de euro, fără TVA, a plătit Publiserv pentru „Ciurul lui Piti” și a mai băgat încă 13.100 de lei numai în piese pentru a-l face funcțional. DAF-ul lui Piti este etalonul jafului practicat la Publiserv SA de-a lungul anilor. Panaite, alintat de prieteni „Piti”, tocmai și-a anunțat candidatura la Primăria Piatra Neamț din partea partidului lui Victor Ponta-Pro România. Iar dacă domnul Triboi tot este la serviciu și nu răspunde la apelurile noastre telefonice, îi reamintim pe această cale că încă mai așteptăm răspuns la întrebările pe care i le-am adresat, având la bază Legea 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Pietrenii au dreptul, printre altele, să afle cu ce preț a vândut Publiserv, în anul 2006, un teren de 2,7 hectare situat lângă Sala Polivalentă din Piatra Neamt, firmei Tehnoprod SRL Piatra Neamț. Asupra acestui subiect, dar și a conținutului adresei la care nu am primit răspuns, deși au trecut peste 40 de zile, o să revenim în curând.

O altă poză în care apar primarul și Gheorghe Triboi, cu DAF-ul în plan secund și trotuarul plin de buruieni, a atras atenția unui pietrean care a comentat, făcând haz de necaz. „Ce mândru este domnul primar, dar iarba care este pe trotuar nu o vede! Scuze, trotuarul este din statul paralel, nu al primăriei!”

„Primarul nu mi-a citit mesajul”

Mirel Andrișoaei, un pietrean nemulțumit de faptul că un teren din apropierea locuinței sale, ce aparține societății Publiserv SA, este folosit pe post de groapă de gunoi de firma primăriei afirmă că cetățenii din Gara Veche au ajuns la capătul răbdării.

„Este terenul Publiserv care a fost îngrădit în perioada în care a fost Niță director. Trei ani ne-am rugat să-l îngrădească. Ziua, cei de la Publiserv cară molozul acolo din zonele în care au ei lucrări, iar noaptea vin unii și încarcă bucățile de beton. Zgomot și mizerie. Când plouă, tot molozul este transportat pe roțile mașinilor în stradă. Dacă ei au lucrări prin tot orașul, noi, cei din Gara Veche, trebuie să suportăm praful, mizeria și zgomotul zi de zi ?”, a declarat Mirel Andrișoaei. Acesta mai afirmă că a încercat să aducă situația din Gara veche în atentia primarului Chitic, însă nu a găsit deschidere din partea acestuia.

„Aseară (n.r. ieri), domnul primar a avut cu publicul audiențe și i-am scris despre problemele din Gara Veche, respectiv de mizeria cărată pe terenul Publiserv ce le aparține. Nici nu a citit mesajul, a sărit peste, dar vor veni alegerile și poate dă dracu’ să-l prind cerșind voturi pe la poarta mea”, a conchis Andrișoaei. Acesta mai spune că, din informațiile pe care le are de la oameni din Publiserv, terenul firmei primăriei ar urma să fie înstrăinat unui afacerist apropiat al PMP-ului din Neamț.

Andrișoaei mai spune că locuitorii din Gara veche s-au adresat și Gărzii de Mediu, personal comisarului șef Iftimie, căruia i-au comunicat cum sunt depozitate deșeuri pe terenul Publiserv, însă au trecut 30 de zile și nu au primit niciun răspuns. Oamenii probează acuzațiile pe care le fac cu materiale video în care se poate observa cum sunt abandonate deșeurile pe terenul Publiserv. Numai că cei de la Garda de Mediu și Primăria Piatra Neamț nu sunt interesați. Cum primarul Chitic nu mai are dialog cu noi si nici Gheorghe Triboi, așteptăm un punct de vedere din partea acestora pe adresa redacției.

Daniel MURARU

Citeste si:

(DOCUMENT) Cum a făcut ex-prefectul Piti 22.000 de euro în câteva minute

Ciururile ex-prefectului „Piti”, cumpărate de Publiserv cu 25.000 de euro, evaluate de experți la nici 3.000 de euro

 

 

 

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Ana 8 noiembrie, 2018 at 08:25 Răspunde

    Va incepe batalia pentru ciolanul de la primarie, atunci sa vezi distractie. Chitic, Piti si care o mai fi. Scantei, scantei si iar scantei.

  2. V.Vasile 8 noiembrie, 2018 at 08:54 Răspunde

    Ca tot veni vorba de Gara Veche, nu trebuie sa fii in domeniu ca sa vezi cat de ,,profesionisti,, sunt cei ce au turnat covorul asfaltic.
    Pe la 1870 cand a fost inventat asfaltul, ce de atunci sigur erau mai priceputi. Dupa ce ca a durat mult ,f. mult aceasta lucrare, a fost facuta si in bataie de joc. Jenant d-le primar ca se mai lucreaza in anul 2018, unul cu lopata, unul cu roaba si 3 cu mapa.
    Mai taiati o panglica!?

  3. anca 11 noiembrie, 2018 at 11:54 Răspunde

    daca suntem ignoranti si dorim un alt pinalty la Primarie..il alegem pe Piti…Omul nu are nici masura, nici educatie, nici bun simt, nici simtul realitatii…Cum dracul, esti implicat in scandaluri, in vanzari diverse, in achizitii cu cantec, in contracte cu statul etc, iar tu vrei la Primarie..ori ne considera niste prosti ori este de o crasa nesimtire..

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.