„Suntem conduși de vietăți care nu stăpânesc bine vorbirea, mai mult rag sau cotcodăcesc”

0
1438

Părem plecați pe un drum fără întoarcere, fără direcție și fără sfârșit. Orice drum începe dintr-un punct și duce în altul, altfel nu ar mai fi drum. Noi, românii, am plecat de undeva, dar nu știm încotro mergem. Suntem conduși de vietăți care nu stăpânesc bine vorbirea, mai mult rag sau cotcodăcesc, dar acest lucru nu contează pentru români, ei își urmează buimaci și confuzi conducătorii. În ce direcție și pentru ce, nu-i interesează. Merg așa, să vadă și ceilalți că și românii se deplasează, chiar dacă mișcarea lor nu are scop și sens. Ei își urmează liderii, chiar dacă aceștia nu mai au de mult trăsături umane, nici nu știm dacă au avut vreodată. Resemnarea și fatalitatea sunt trăsăturile cele mai evidente ale mulțimii, prostia, mârlănia și incultura sunt caracteristicile conducătorilor. 
În lumea normal, liderii au idei clare și trag popoarele după ei spre progres și bunăstare, dar acești lideri sunt oameni culți, raționali, fac parte din elită. Au cumva asemănări cu ai noștri ? Eu, personal, nu am găsit niciuna. Dacă acest popor și-ar pune întrebarea cum sunt cei ce ne conduc, am găsi începutul drumului. Dacă după ce i-a analizat face și ce trebuie, a găsit și direcția, dar are de muncit până să ajungă la capăt. De muncit, nu de furat !
Mai este foarte puțin până la centenar, v-ați pus întrebarea cine îi va omagia pe eroii și foștii conducători ai românilor ? Mie îmi pare o blasfemie ca personaje precum Dăncilă, Dragnea, Nicolicea și alții să-și dea cu părerea despre Rațiu, Goldiș, Vaida-Voevod, Halipa și ceilalți corifei ai unirii. Partea bună este că spiritele celor ce au făcut România Mare nu vor înțelege discursurile Vioricăi Dăncilă, pentru că nu le va ține în limba română, ci în păsăreasca de Teleorman pe care șeful ei încearcă să o impună ca limbă oficială în această țară.

(Sursa foto: www.laoblogger.com)

Prof. Vălu Năstăselu

Vălu Năstăselu este profesor de istorie, prospăt pensionar. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 a fost profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.