Nicoleta Pene, „vedeta” de la Tel Drum SA, și afacerile din Neamț

2
2904

 

Nicoleta Pene (foto), directorul comercial al companiei Tel Drum SA, societate controlată de Liviu Dragnea prin interpuși, este personajul principal în ultima investigație a Rise Project. Jurnaliștii au publicat mai multe documente, facturi, fotografii, dar și alte informații, care ar aparține Nicoletei Pene. Aceasta, înainte de percheziția procurorilor DNA, din vara anului trecut, de la sediul Tel Drum SA, ar fi golit computerul de informații și le-ar fi descărcat pe un hard care, împreună cu o tabletă ce a aparținut lui Petre Pitiș, directorul general al Tel Drum, un stick și alte hârtii au fost introduse într-o valiză care, nefiind ascunsă cum trebuie, a ajuns în curtea unui teleormănean, iar de aici la jurnaliștii Rise Project. Conținutul valizei a atras deja atenția procurorilor DNA, datele și informațiile confirmând strânsa legătură a lui Dragnea cu cei care conduc Tel Drum SA.

Printre personajele vizate de investigația jurnaliștilor de la Rise Project, la loc fruntaș se află Nicoleta Pene și Petre Pitiș (foto), directorul comercial, respectiv directorul general al Tel Drum SA, cei doi fiind văzuți ca principalele piese în păienjenișul de firme țesut în jurul Tel Drum SA.

Pene și Pitiș au făcut afaceri si în Neamț, fiind implicați în ceea ce presa a numit firma „Tel Drum de Neamț”. Vobim de societatea 3 T Construct SRL, o firmă de construcții ce se află în insolvență de mai bine de patru ani, cu șanse slabe de redresare. Societatea a fost controlată ani buni de Pitiș, care a detinut 80% din acțiuni. Cu două zile inainte de a intra în insolvență, Pitiș s-a retras din acționariatul firmei, cesionând părțile sociale Nicoletei Pene. În acest moment, nici aceasta nu mai deține părți sociale la firma nemțeană, renunțând la acțiuni cel mai probabil în cursul anului trecut. Acum, acționar majoritar este Ana Pop, care a condus firma și în calitate de administrator, părți sociale deținând și soțul ei, Gheorghe Pop.

Societatea 3 T Construct SRL  adunat datorii de zeci de milioane de lei, pe tabelul creditorilor înscriindu-se peste 100 de firme și foști angajați. La ultimul termen al dosarului de pe rolul Tribunalului Neamț, din data de 19 septembrie, instanța a acordat un nou termen pentru 5 decembrie în vederea continuării procedurii de valorificare a bunurilor din patrimoniul societății. Printre creditori se află inclusiv societatea Tel Drum SA Teleorman.  

Dosar la DNA

Potrivit unor informatii, DNA-ul ar avea în lucru un dosar privind modul în care firma 3 T Construct  a primit mai multe lucrări de construcții în valoare de zeci de milioane de euro. Denunțul a fost făcut de fostul senator PSD Valer Marian, care a arătat că, în urmă cu vreo șase ani, s-au făcut presiuni uriașe asupra primarului de Satu Mare pentru ca edilul să atribuie firmei din Neamț un contract (lucrări de apă și canalizare – fonduri europene) de câteva milioane de euro. 3 T Construct SRL a mai lucrat și în județul Suceava, în orașul Fălticeni, dar și în alte zone ale țării. Deși își are sediul în Piatra Neamț, societatea nu a prins nicio lucrare în Neamț. În cursul anului 2014, Culiță Tărâță, președinte al Consiliului Județean Neamț la acea vreme, l-a acuzat public pe Liviu Dragnea, ministrul al Dezvoltării, că a făcut presiuni asupra sa pentru a acorda contracte unei anume societăți comerciale. S-a spus atunci că firma pe care Dragne voia s-o vadă cu multe contracte din banii județului Neamț era 3 T Construct SRL. Aceasta a fost înființată în anul 2007, cu sediul în comuna Săbăoani, județul Neamț. Societatea avea ca obiect principal de activitate „construcţii de clădiri şi lucrări de geniu”. În 2010, acționariatul s-a schimbat, iar Petre Pitiș, directorul general al Tel Drum SA, a devenit, cu 70% acțiuni, majoritar în societate. Schimbarea acționariatului a adus firmei pentru prima dată o cifră de afaceri de ordinul milioanelor de lei.

Ulterior, Pitiș a ajuns să dețină 80% din acțiuni, iar Gheorghe Viorel Pop și Ana Pop câte 10%, cea din urmă fiind și administratorul firmei. Odată cu aceste modificări s-a schimbat și sediul social al firmei din comuna Săbăoani în orașul Piatra Neamț, într-un imobil de pe strada Petru Movilă. După ce a intrat în insolvență, firma și-a mutat sediul într-un apartament din Piatra Neamț.

Pene îi ia locul lui Pitiș în acționariatul firmei

În 14 octombrie 2014, cu două zile înainte să-și ceară intrarea în insolvență, firma își schimbă acționariatul. În ședința AGA din 14 octombrie, se ia decizia majorării capitalului social, dar se face și o schimbare în acționariatul firmei. În urma deciziei, structura acționariatului arăta astfel:

  • asociatul PENE NICOLETA va detine un numar de 80 parti sociale, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, însumand 800 lei, reprezentand 80% din capitalul social al societatii;
  • asociatul POP GHEORGHE-VIOREL va detine un numar de 10 parti sociale, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, insumand 100 lei, reprezentand 10% din capitalul social al societatii;
  • asociatul POP ANA va detine un numar de 10 parti sociale, cu o valoare nominala de 10 lei fiecare, insumand 100 lei, reprezentand 10% din capitalul social al societatii.

Directorul general al „Tel Drum” SA a renunțat la acțiunile pe care le deținea la „Tel Drum de Neamț” în favoarea colegei sale din conducerea firmei teleormănene. Între timp, și Pene a renunțat la părțile sociale în favoarea administratorului Ana Pop. Liviu Dragnea, liderul social democraților, Petre Pitiș, dar și alții, fac obiectul unui dosar penal aflat în lucru la DNA în legătură cu afacerile derulate de Tel Drum SA Teleorman.

Numele lui Pop Ana și Pop Gheorghe Viorel au apărut într-o notă SRI. Respectiva notă a fost fotografiată de un ofițer judicar de la DNA București. Gestul său i-a adus ofițerului o condamnare la închisoare cu executare.  În nota SRI se face referire la Tel Drum SA, acționarii 3 T Construct SRL Piatra Neamț și Liviu Dragnea.

Daniel MURARU

Citeste si:

SRI a pus ochii pe oamenii lui Dragnea de la Neamț

PRIETENII LUI DRAGNEA, RATEURI ÎN AFACERI. „TEL DRUM DE NEAMȚ”-DATORII DE MILIOANE

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. janel iosub 6 noiembrie, 2018 at 18:54 Răspunde

    Dupa cum arata e o alta mimoza care face orice numai la afaceri nu se pricepe. Observ fara sa fac trimitere la aceasta fatuca, faptul ca partidele politice sunt invadate de curve deoarece marlanii care au plecat de pe islazuri si au ajuns in functii mari, nu vad in fata ochilor decat p…..a!! Acesta este nivelul de gandire si virtutea dupa care alearga niste smintiti! Nu pot si nu-mi permit sa scriu asa cum gandesc fiindca va respect spatiul public, insa cititorii inteleg ce limbaj trebuie folosit!

  2. G Popa 7 noiembrie, 2018 at 08:42 Răspunde

    Pai daca pe islaz au vazut doar p…a de taranci nespalate ce-au zis vacarii? Hai frate ca a zis Soseta ca la Bucale p…a miroase a colonie. Pa ea cai buna!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.