Mesaje dure pe pagina de Facebook a unui apreciat stareț: „CATEDRALA NEAMULUI  ESTE #COLECTIV! DUMNEZEU IUBEȘTE LEMNUL ȘI SPAȚIILE MICI!”

2
2524

De mai bine de 24 de ore, pe pagina de Facebook a părintelui Hrisostom Filipescu, starețul Schitului Țibucani, din județul Neamț, apar mesaje ciudate. Credincioșii, care au văzut ultimele postări ale părintelui, cred că mesajele nu aparțin acestuia și că, de fapt, autorul lor este o altă persoană care i-ar fi spart contul. Tocmai de aceea au fost și internauți care au propus să reclame postările la Facebook pentru a-l bloca. Mai mult decât atât, postările au fost publicate și pe pagina de Facebook a Schitului Țibucani, pagină care ar fi administrată, spun enoriașii, tot de părintele Hrisostom. Informația pe care o deținem, în acest moment, arată că părintele ar fi plecat în cursul zilei de miercuri la Iași, iar de atunci nu mai știe nimeni nimic de el. Nu ar răspunde la telefon, în schimb postează pe Facebook. Apropiații afirmă că de la Iași, starețul ar fi trebuit să ajungă la București cu treburi, însă nimeni nu are confirmarea că părintele a trecut prin Capitală. Sunt voci care afirmă inculsiv că părintele ar fi fost dat dispărut la Poliție, deoarece nu se mai știe nimic de el de zile bune. Polițiștii spun că nu există o plângere oficială în acest sens. Lucrătorii de poliție din Țibucani, sesizați și ei cu privire la postările de pe pagina de Facebook a starețului, s-ar fi interesat de soarta acestuia și ar fi aflat că părintele ar fi plecat În Grecia, la Muntele Sfânt, fie în Franța. Oficialii de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei nu au comunicat nimic oficial privind postările din mediul online. În schimb, părintele Visarion Alexa a postat un mesaj în care anunță că părintele Filipescu ar fi făcut o „cădere psihică grea”.

„Pr Hrisostom Filipescu a facut o cadere psihica grea. Este o recidiva. A plecat in Franta, nu se stie pe unde. In perioada aceasta a postat pe pagina personala de fb, lucruri care sunt rezultatul acestei caderi. Sa ne rugam pentru el. V-as ruga sa va linistiti cu comentariile, curiozitatile inutile si rautatile gratuite. Ce spun nu este o dezavuare a parintelui , dealtfel prieten bun. Decat judecata, mai bine rugaciune. Sa speram ca e bine si ca se va intoarce in mijlocul nostru cu povetele blande si luminoase.  Mesajul acesta l-am postat pentru ca deja jurnalisti cunoscuti au postat cuvinte dezaprobatoare despre parintele.  O atitudine crestina din partea noastra, pentru un frate drag , n -ar strica”, se arată în postarea părintelui Alexa.

Pe pagina de Facebook a părintelui Filipescu, dar și a Schitului Țibucani, sunt mai multe postări recente care i-a surprins pe enoriași: mesaje dure la adresa Patriarhiei, televiziunii Trinitas TV, despre care spune că este templul masonilor, articole critice la adresa unor fețe bisericești, mesaje dure la adresa PSD-ului, dar și viceoclipuri cu formația Bug Mafia și Vunk.

Ieri, la prânz, părintele Filipescu sau cel care postează în numele său, a venit cu un mesaj în care își arată indignarea față de situația tânărului rănit în incendiul de la Piatra Neamț pentru care nu a fost găsit un pat, deoarece, la trei ani de la tragedia de la Colectiv, România are doar 11 paturi pentru marii arși. Dacă postările aparțin într-adevăr părintelui Filipescu, înseamnă că acesta a trecut ieri prin Londra, Viena și Paris.

 

Daniel MURARU

Luni dimineață, părintele Hrisostom Filipescu a trimis pe adresa mai multor redacții un articol pe care îl puteți citi mai jos:

 

Fenomenul Rădeni – între patologie psihiatrică și delir religios în masă

 

„Vor lupta împotriva ta, dar nu te vor birui, pentru că Eu sunt cu tine,

 ca să te scap şi să te izbăvesc, zice Domnul.

(Ieremia 15,20)”

De vreo câțiva ani, Arhiepiscopia Iașilor, se confruntă cu un neoplasm duhovnicesc în zona Neamțului. Desigur că păstorul nostru duhovnicesc, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a încercat, ca un doctor foarte priceput al sufletului și al trupului, luminat de Duhul Sfânt, să ofere acestor „pacienți” diferite forme de tratament (chimioterapia rugăciunii, radioterapia smereniei, citostaticele ascultării și așa mai departe), dar nici un folos. A apelat apoi la preoții profesori, la preoții de parohie, la unii stareți de mănăstiri mai deschiși spre dialog și misiune, dar, ca Proorocul s-a întors descurajat, fiind parcă singur într-un câmp de război: „Dacă cineva va mai da năvală, nu este pornită de la Mine, şi cine se hărţuieşte cu tine va cădea în lupta împotriva ta!” (Isaia 54,15). Era să ne fie mitropolitul nostru, dragul de el, alături de vlădica Calinic, „carne de tun” pentru binefăcători! Slavă Domnului că Dumnezeu mai întârzie, dar nu uită niciodată!

Apoi, din darul lui Dumnezeu, ne-am alăturat câțiva specialiști (medici psihiatri, psihologi clinicieni, psihoterapeuți sistemici de familie și mulți alții) pentru a ne susține mitropolitul și a aduce argumentele noastre pentru a atrage atenția opieniei publice că ave,m de-a face nu doar cu un fenomen religios periculos, ci mai ales cu o patologie psihiatrică foarte periculoasă care hipnotizează masele de oameni cu vulnerabilități psiho-emoționale. Desigur că nu ne vom apuca acum să facem anamneza acestui fenomen pentru a nu încărca materialul de față cu termeni de specialitate, ci doar amintim public că avem o problemă de siguranță națională și rugăm autoritățile civile și bisericești să-și facă datoria cu responsabilitatea cuvenită spre binele Bisericii și demnitatea poporului român!

Așadar, Părinte Mitropolit Teofan și Părinte Episcop Calinic și alți ierarhi de bine, echipa de specialiști interdisciplinari vă susținem și vă suntem alături în toate demersurile! Înveliți-ne în continuare cu iubire duhovnicească părintească. Știți cum este să ne fie frig prea mult timp! Bucurie sfântă!

„Dar vă îndemn, fraţilor, pentru Domnul nostru Iisus Hristos şi pentru iubirea Duhului Sfânt, ca împreună cu mine să luptaţi în rugăciuni către Dumnezeu pentru mine.” (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel 15,30)

Protosinghel Hrisostom Filipescu

Egumenul Schitului Țibucani,

Psiholog Clinician la C.R.R.P.H. Păstrăveni

și doctorand în Neuroștiințe la Universitatea de Medicină și Farmacie

„Carol Davila” din București

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. valisor 3 noiembrie, 2018 at 06:40 Răspunde

    Criminalul Stat Român Bolșevic. Societatea civilă de pe tot întinsul țării este unic spital de boli psihice pentru cronici, în România. Altă formă de instituționalizare NU EXISTĂ! Ca la noi, nici în „Congo”!

  2. Doina State 4 noiembrie, 2018 at 14:07 Răspunde

    Parerea mea este ca tot acest circ penibil este regizat de niste popi umflati carora le-a scazut bugetul fiindca oamenii mergeau si il ascultau pe pr Filipescu.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.