Judecat pentru fapte de corupție, primarul Chitic are termen azi la Curtea de Apel Bacău

2
458

Procesul în care primarul orașului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, este judecat pentru fapte de corupție, alături de fostul secretar al primăriei, Vasile Vișan, omul de afaceri Mihai Apopii, notarul Alexandru Casapu, fostul șef al serviciului , Marin Bordei, fost șef Serviciu Administrare Patrimoniu în cadrul Primăriei Piatra Neamț, are stabilit astăzi un nou termen de judecată la Curtea de Apel Bacău. Este cel de-al doilea termen al dosarului, după ce la primul termen, cel din 23 august, inculpații au formulat cereri de amânare.

Chitic a fost trimis în judecată, fiind acuzat de procurorii DNA Bacău de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (vezi comunicatul DNA aici: http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8663) În perioada 20 – 28 ianuarie 2010, spun procurorii DNA, inculpații Chitic și Vișan, primul în calitate de viceprimar, al doilea de secretar, beneficiind și de ajutorul inculpatului Bordei, încălcând dispozițiile legale, au semnat și avizat mai multe documente care au stat la baza emiterii, de către Consiliul Local Piatra Neamț, a unei hotărâri prin care a fost inventariată, la o valoare mult diminuată, o suprafață totală de 21.055 mp de teren de pe raza orașului Piatra Neamț. În baza acelei hotărâri, pe 18 februarie 2010, a fost încheiat un contract prin care Consiliul Local Piatra neamț, reprezentat de inculpații Chitic și Vișan, a cedat inculpatului Mihai Apopii proprietatea suprafeței de 21.055 mp, evaluat la suma de 576.278 lei, în schimbul unui teren în suprafață de 11.156 mp situat tot pe raza orașului Piatra neamț, în apropierea cimitirului Pietricica. Procurorii anticorupție afirmă că inculpații Chitic și Vișan au încheiat această tranzacție, deși știau că, din punct de vedere economic, era defavorabilă municipalității și că privea inclusiv o suprafață de teren care făcea parte din domeniul localității. Diferența de valoare, de 397.351 lei, a fost achitată de muncipiul Piatra Neamț lui Mihai Apopii în data de 27 ianuarie 2015. Terenurile primăriei, afirmă anchetatorii, au fost subevaluate de inculpatul evaluator Vasile Zăpor cu suma totală de 1.089.170 lei. De asemenea, în rechizitoriu se menționează că notarul Casapu a autentificat contractul de schimb cu încălcarea dispozițiilor legale, pentru că știa că una dintre suprafețele de teren ce făcea obiectul schimbului (9.874 mp), făcea parte din domeniul public al orașului Piatra Neamț. Prejudiciul a fost stabilit la 1.089.170 lei, Primăria Piatra Neamț constituindu-se parte civilă pentru recuperarea acestuia. După ce a fost trimis în judecată, inculpatul Chitic a declarat că este nevinovat și că va demonstra acest lucru în instanță. Și omul de afaceri Apopii a declarat că schimbul de terenuri s-a făcut cu respectarea legii. Mihai Apopii ne-a declarat că este absolut nevinovat în dosarul în care este judecat, alături de Chitic și alții, pentru transferul de terenuri pe care l-a făcut cu primăria.

(Sursa foto: Facebook.com/dragos.chitic)

Daniel MURARU

Citeste si:

Mafia schimburilor de terenuri din Primăria Piatra Neamț. Tarlaua care l-a băgat pe Chitic în „malaxorul” DNA

Primarul Chitic a fost trimis în judecată de DNA. Edilul inculpat: „Încălcarea legii este străină pentru mine”

Tun imobiliar de 3,8 milioane de euro. Unde s-au dus banii pe care trebuia să-i câștige Primăria Piatra Neamț

Ce are de ascuns primarul Chitic în afacerea „Tun imobiliar de 3,8 milioane de euro”?

Procesul de corupție în care este judecat primarul Chitic a început cu o amânare. Următorul termen, peste 67 de zile

Inculpatul Chitic vrea 500.000 de lei de la atacul.ro

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. stupidsocks 30 octombrie, 2018 at 17:22 Răspunde

    Deci, dom’le, astia-s nevinovati! Apopii s-a imbogatit din schimburi de terenuri cu primaria (bine, el a mai schimbat avantajos niste terenuri si cu manastirea Bistrita, ca doar si acolo banu’ e la fel de ochios!), orasul a pierdut sume imense din tranzactiile astea, bani care i-au intrat lui Apopii in buzunar, da’ el e nevinovat, dom’le! Ca doar n-a obligat el orasul sa-i dea terenurile… Ce vina are el ca s-a imbogatit din asta? Chitic, saracul, ce sa zica si el? Doar n-o sa recunoasca tocmai el ca e vinovat de ceva! El a facut cu respectarea legii… Legea lui Pinalti si a lui Apopii… Cei care i-au fost sefi si care i-au spus ce sa semneze…
    Ce e uluitor, nu e tupeul cu care se bat astia in piept ca-s nevinovati (la urma-urmei, la cat se fura prin judetul asta, ce-au facut ei e chiar aproape nevinovatie), ci tocmai cinismul situatiei! Ia ganditi-va: Chitic, primarul, e inculpat, iar primaria, institutia pe care o conduce, e parte civila in proces! Adica institutia trebuie sa pretinda in proces ca a fost pagubit orasul si ca vrea despagubiri de la Chitic… Dom’le oamenii astia ne fura si apoi ne rad in fata!

  2. FLORIN 31 octombrie, 2018 at 09:07 Răspunde

    De vina sunt cei care au acoperit aceste hotii adica PARCHET/IPJ/DIICOT/SRI.

    Acestea sunt adevaratii vinovati.

    Sub patronajul lor aceste hotii au avut loc.

    Fara complicitatea acestor institutii mafiote, Apopii si Chitic nu puteau jefui acest oras facind milioane de euro cu schimburi de terenuri.

    Iar aceste institutii mafiote cu oameni care sunt platiti cu salarii colosale degeaba si pensii speciale au acoperit aceste hotii.

    Slugile fara caracter din aceste institutii trebuie sa se duca la puscarie pe viata.

    Ei sunt cei mai vinovati.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.