Omul lui Ponta de la Neamț, coleg la Apa Serv cu cumnatul lui Arsene

6
653

 

Aurelia Simionică, fost viceprimar al orașului Piatra Neamț, fost președinte la PSD Piatra Neamț, reprezintă partidul lui Victor Ponta în județ. Simionică a participat la recentul congres al Pro România în calitate de șef interimar al organizației Neamț a partidului fondat de fostul premier Victor Ponta. Fost om de bază în PSD, conducând ani buni organizația municipală Piatra Neamț, Simionică și-a dat demisia din partid înainte de alegerile locale din 2016, când a candidat pentru fotoliul de primar din partea PSRo, partidul fondat de Mircea Geoană. Inițial, a avut discuții cu UNPR-ul, însă, în cele din urmă, a candidat din partea PSRo. Decizia Aureliei Simionică de a părăsi PSD-ul înainte de alegerile locale i-a dăunat grav lui Liviu Harbuz, candidatului acestei formațiuni politice la funcția de primar. Candidatul PSD-ului a obținut 8.752 voturi, față de 11.541 ale lui Dragoș Chitic (PNL), cel care avea să fie ales primar.

Dacă analizăm acum la rece bătălia electorală pentru Primăria Piatra Neamț, observăm că, dacă ar fi avut și voturile lui Drăgușanu, candidatul ALDE la primărie, Harbuz ar fi fost ales primar al orașului. Tocmai de aceea și acum, la doi ani distanță de la alegeri, este greu de înțeles de ce partenerii PSD-ALDE au ales să meargă cu candidați proprii pentru fotoliul de primar la Piatra Neamț, cu toate că aveau șanse mult mai mari cu un candidat susținut de amblele formațiuni, fie Harbuz, fie Drăgușanu. De asemenea, este evident că și Aurelia Simionică, votată de o parte a social democraților, a rupt din voturile lui Harbuz. După bătălia de la locale, a apărut informația că Aurelia Simionică s-a înscris în PNL, aceeași traiectorie având-o și Vlad Marcoci, care își dăduse demisia din PSD, dar și Cătălin Drăgușanu, plecat de la ALDE.

În primăvara acestui an, Victor Ponta a anunțat că-și face partid – Pro România. La Neamț, de partidul lui Ponta urma să se ocupe Vlad Marcoci, numai că lucrurile au luat o altă turnură: Marcoci a fost numit director la ABA Siret (funcție obținută cu sprijinul PSD), iar Aurelia Simionică a ajuns în Consiliul de Administrație la compania județeană Apa Serv. Totodată, Aurelia Simionică a fost numită președinte interimar la Pro România, filiala Neamț, funcție pe care ar fi trebuit să o ocupe Marcoci. Sursele noastre afirmă că Simionică a obținut sinecura la Apa Serv cu sprijinul fostului deputat Ioan Munteanu, dar și a lui Vlad Marcoci. Și uite așa, Ponta, care se află la cuțite cu Liviu Dragnea, ar avea un om al PSD-ului în coasta sa. Este greu de crezut că Ionel Arsene, șeful PSD Neamț, ar fi fost de acord ca Aurelia Simionică, care a părăsit partidul înainte de alegerile locale din 2016, să fie numită în Consiliul de Administrație la Apa Serv SA, dacă cea din urmă nu ar fi beneficiat de sprijin. Altfel, fostul șef al organizației PSD Piatra Neamț nu s-ar fi aflat acum într-o companie mai mult decât „selectă” la Apa Serv SA, unde este colegă de CA cu Mihai Dominte, cumnatul lui Ionel Arsene, Gheorghe Stanciu, fostul ofițer SIPI; Ana Monda, fost viceprimar la Piatra Neamț și candidat în 2016 la Primăria Piatra Neamț din partea M10; Viorel Grădinaru, fost ofițer de poliție, și Ioan Lăpușneanu.

Daniel MURARU

Citeste si:

Un fost ofițer SIPI, membru în CA la Apaserv

Este Arsene în conflict de interese? A votat validarea membrilor ATOP, pe listă fiind și cumnatul său

Fost viceprimar al orașului Piatra Neamț, incompatibil. Soțul Aureliei Simionică, afaceri cu CMI Urban

Jănel Iosub și cumnatul lui Arsene, cu un picior în Consiliul de Administrație al Troleibuzul SA

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. janel iosub 26 octombrie, 2018 at 02:18 Răspunde

    Dominte cumnatul lui arsene, cat si stanciu fost sipi sunt si in consiliul de administratie la Troleibuzul si au pus umarul la destituirea mea abuziva di consiliul pt ca le stricam morisca1 Si uite asa, fel de fel de institutii publice sunt perpetuate cu rude si fosti militieni sau scursuri de prin servicii care doresc sa se pricopseasca din banul public, fara sa stie o iota despre cum se administreaza o societate! Pe Simionica incompatibila au pus-o acolo in speranta ca psd-ul in cadere libera mai combina ceva de prin alte partide cu membrii care incap intr-un lift!! Iluzii mari!!!

  2. Ion 26 octombrie, 2018 at 07:34 Răspunde

    Indiferent de partidul la care migrează, tot ei sunt! Uitati-vă bine la ei si la alegeriile viitoare nu uitati ca saracia si prostia in care vă scaldati li se datorează! Oricum, într -o țară normală, ăstia erau la pirnaie de mult!

  3. constantin 26 octombrie, 2018 at 08:38 Răspunde

    Imi trebuie multe lamai cand vad fete spalacite de politica care alearga aiurea dupa un os.Pe madam, PSD a umflat-o ca pe o gogoasa politica.In alt partid nu face nici cat o ceapa degerata.Probabil ca Ponta ia promis contracte pe croitirie in campania electorala.Incolo aceasta femeie nu pricepe nimic politic.Intr-un interval scurt a trecut pe la vre-o trei partide , apoi a milogit la munteanu ceva malai.

  4. jan 29 octombrie, 2018 at 17:43 Răspunde

    Ciurucuri. Aaa!! Salariatii Consiliului Judetean sunt alaturi de domnul Presedinte Ionel Arsene la greaua suferinta pricinuita de pierderea celui mai competent consilier – dl Gheorghe Stanciu. Nu-l vom uita niciodata!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.