Fost viceprimar al orașului Piatra Neamț, incompatibil. Soțul Aureliei Simionică, afaceri cu CMI Urban

5
892

 


Aurelia Simionică, fost consilier local și viceprimar al orașul Piatra Neamț, a fost găsită în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate (ANI).

Inspectorii de integritate au constatat că: ”În perioada exercitării mandatului de consilier local (2012 – 2016), societatea Lissacom SRL, în cadrul căreia soțul Aureliei Siumionică deține calitatea de asociat și administrator, a încheiat un contract de servicii în valoare totală de 25.636,75 lei cu Compania Municipală de Investiții Urban S.A. „Conform situației plăților efectuate pe parcursul derulării contractului, valoarea totală a produselor furnizate a fost de 24.850,60 lei”, se arată într-un comunicat al ANI.

Simionică ar fi  încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003. 

 art. 90 din Legea nr. 161/2003potrivit căruia „(1) Consilierii locali şi consilierii judeţeni care au funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, manager, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor ori alte funcţii de conducere, precum şi calitatea de acţionar sau asociat la societăţile comerciale cu capital privat sau cu capital majoritar de stat ori cu capital al unei unităţi administrativ-teritoriale nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care fac parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective. (2) Prevederile alin. (1) se aplică şi în cazul în care funcţiile sau calităţile respective sunt deţinute de soţul sau rudele de gradul I ale alesului local”

 Aurelia Simionică a fost  informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază, respectiv de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Raportul ANI poate fi contestat în instanță. Acum, Aurelia Simionică este membru al partiudlui Pro România, filiala Neamț. De asemenea, Simionică este membru în Consiliul de Administrație la Apaserv SA, compania județeană controlată de PSD.

Incompatibil a fost găsit și Virgil Enache, viceprimar al comunei Doljești.

În mandatul 2012 – 2016 a deținut simultan funcția de viceprimar al comunei Doljești, Județul Neamț și calitatea de administrator al S.C. Puy Invest S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”, se arată într-un comunicat al ANI.

(Sursa foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. constantin 24 octombrie, 2018 at 13:56 Răspunde

    Totul a devenit o parodie cu „marele descoperiri” marca ANI.Dureaza 2(DOI)ani pana ce ANI da verdictul.Vine apoi justitia si face din pelteaua lui ANI o apa de ploaie pe durata a 4-5 ani.Totul se termina cu un mare fas.Exemplific din judetul nostru:fostul deputat Harbuz-dosar la Inalta CURTE de vre-o 5 ani.;fostul consilier local acum primar la Borlesti-a pierdut la Bacau, ratacit dosarul pe la Inalta Curte;Bordea Petru- fost si actual primar- nimeni nu mai stie nimic;Nedelcu Maria-pnl- consilier local- nimeni nu stie nimic.In situatia in care dupa ce se pronunta ANI, CEL IN CAUZA AR FI SUSPENDAT DIN FUNCTIE TOTUL AR DEVENI OPERATIV.Actuala procedura permita sa tragi de timp iar daca secretarul primariei vrea o lungeste mult si bine.Cred ca ar fi bine ca din cand in cand sa se mai publice despre stadiul dosarului in cauza.Aceeasi procedura o va aplica si Simionica care in continuare trege sfori.

  2. valisor 24 octombrie, 2018 at 22:57 Răspunde

    Pe actualii or să-i găsească cumva peste vreo ANI, când nu vor mai fi de actualitate și or să-i arză după cum bine a arătat constantin cu două comentarii mai sus, ca nu cumva să-i deranjeze de la furăciuni pe cei ce vor fi atunci pe cai. ANI ar trebui dat la DNA!… dacă n-ar trebui actualul DNA dat dracului de mioritz sugaci în devenire a lu Dragnea prin grija lu Buborel Ciumic. Ar trebui să ceva! dar nu spun ce, ca să nu se interpreteze greșit ca instigare la omor deosebit de grav prin ce nu s-a văzut nici în toate filmurile de groază însumat.

  3. Costel 25 octombrie, 2018 at 14:38 Răspunde

    Ba cum apar stirile astea cateodata…special pe anumite persoane parca ar fi santaj…dar nu exista in presa asa ceva..bani negri, chestii nasoale…de sus pana jos presa e cancer…ca in orice alt domeniu din tara asta evident.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.