„Bătălia Moldovei”, prezentată în știrile Pro TV fără să fie amintit locul disputării. 196.000 lei cash, sprijin pentru gală din bani publici

2
480

Gala K1 Dynamite Fighting Show , cunoscută și ca Gala Moroșanu, a avut loc vineri, 19 octombrie, la Piatra Neamț și a însemnat un efort financiar important din partea locuitorilor județului Neamț. Pietrenii au contribuit cu suma de 40.000 de lei și au pus la dispoziție Sala Polivalentă cu titlu gratuit, iar toti cetățenii județului  cu 156.000 de lei. Decizia, în numele pietrenilor, a fost luată de Consiliul Local Piatra Neamț, iar în celălalt caz, cei care au decis contribuția financiară au fost consilierii județeni PSD și ALDE, pentru că liberalii au boicotat votul, iar cei doi consilieri PMP s-au abținut.  În total, Gala Moroșanu a beneficiat de un sprijin în valoare de 196.000 de lei cash, plus Sala Polivalentă pusă la dispoziție cu titlu gratuit, ceea ce înseamnă că și încasările din bilete, aproximativ 250.000 de lei, au fost „curate” pentru organizatori. Acestor sume li se mai adaugă cele din sponsorizări și, probabil, cele din drepturi de televizare, știut fiind faptul că galele Dynamite Fighting Show sunt organizate în parteneriat cu Pro TV. Organizatorii evenimentului de la Piatra Neamț nu au oferit informații cu privire la premiile oferite sportivilor, în cazul în care acestea au existat. Se știe doar că banii ceruți Consiliului Județean Neamț și Consiliului Local Piatra Neamț au avut ca și justificare acoperirea costurilor cu clipurile de promovare, cazarea, masa și transportul sportivilor și arbitrilor.

Atât Dragoș Chitic, primarul orașului Piatra Neamț, cât și Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, s-au arătat încântați de organizarea galei la Piatra Neamț, considerând că prin aceasta orașul și județul vor fi promovate la nivel național.

Că o fi fost sau nu așa, numai o analiză profesionistă ar putea stabili. Cert este că Pro TV, partenerul galei, a cărei echipă (reporteri/operatori/șoferi etc) a fost cazată și hrănită pe banii nemțenilor (n.n. cazarea echipei Pro TV a fost asigurată din banii alocați de la bugetul Consiliului Județean Neamț) nu prea s-au ocupat și de promovare. Altfel nu se explică de ce în știrile sportive din dimineața de sâmbătă, 20 octombrie, numele orașului Piatra Neamț și cel al județului Neamț nu au fost pomenite.

 „Pro TV are încheiat un precontract cu noi. Ei au drept de televizare, iar noi le asigurăm cazarea și masa. Îi ținem aici, de la șofer la operator. Ei ne promovează, în schimb, evenimentul și județul”, declara Gheorghe Paisa, directorul DJTS Neamt.

Redactorii Pro TV au „uitat” să amintească unde a avut loc „Bătălia Moldovei”. Evenimentul a fost găzduit de Sala Polivalentă din orașul Piatra Neamț, județul Neamț.

Știrea a fost redactată în așa fel încât telespectatorii nu au aflat unde a avut loc gala. Expresia folosită a fost „Bătălia Moldovei”, fără a se face mențiunea că aceasta a avut loc „aseară la Piatra Neamț” sau în Neamț. La fel au stat lucrurile și la știrile din seara de 20 octombrie, de la Știrile Pro TV. Am aflat, ca și dimineață, că Moroșanu i-a rupt piciorul turcului Mehmet în „Bătălia Moldovei”, fără să fie amintit locul „bătăliei”: orașul Piatra Neamț, care a oferit 40.000 de lei și gratis Sala Polivalentă și județul Neamț care a oferit 156.000 de lei pentru acel show. 

(Sursa foto: captura youtube.com/Stirile Pro TV)

Daniel MURARU

Citeste si:

Gala Moroșanu de la Piatra Neamț: un „ghiveci” cu bani publici, jocuri politice și multă ipocrizie

(Surse) Liberalii din CJ Neamț nu vor vota pentru finanțarea Galei Moroșanu

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Stefan 23 octombrie, 2018 at 08:18 Răspunde

    O bataie de joc pe bani publici!Aceste lupte golanesti de strada nu se incadreaza in niciun fel de activitate sportiva, sunt niste facaturi de cea mai joasa speta!E un spectacol pentru interlopi si pentru redusi intelectual, nu ar fi trebuit sa primeasca niciun leu de la stat!Daca Arsene si Chtic ce=red ca si-au facut capital politic din asta , se inseala!Daca au luat para-ndarat, va fi deranj mare!Cu banii astia se puteau finanta echipe de traditie din sportul nemtean- volei, handbal, etc..

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.