O mașină a Gărzii de Mediu Neamț, făcută praf într-un accident rutier. Cum l-a pedepsit șeful Gărzii pe autor

3
518

 

Un eveniment rutier petrecut în urmă cu câteva săptâmâni în comuna Girov, pe DJ 208G, în care a fost implicat un autoturism al Gărzii de Mediu Neamț, a fost la un pas să se transforme într-o tragedie. Aflat la volanul autoturismului de serviciu, o Dacia Duster, un comisar se deplasa, în jurul orei 09.00, spre comuna Războieni. La câteva sute de metri după ce a virat stânga pe 208G spre Hanu Ancuței, comisarul s-a angajat în depășirea unei autoutilitare, moment în care și șoferul celei din urmă s-a angajat în depășirea unei căruțe. Pentru a evita impactul cu autotulitara din fața sa, comisarul a tras stânga de volan, iar autoturismul a ieșit în decor, intrând în coliziune cu  gardul unei gospodării. În urma impactului, comisarul a scăpat fără leziuni, însă autoturismul a fost serios avariat. Cercetările polițiștilor rutieri au stabilit că vinovat de producerea accidentului este comisarul care nu a adaptat viteza la condițiile de drum. Mai exact, angajatul Gărzii de Mediu Neamț a circulat cu viteză și s-a angajat într-o depășire riscantă, aspecte care au dus la sancționarea lui cu amendă și puncte de penalizare. În plus, cum mașina nu avea CASCO, costurile reparațiilor va fi suportat de comisarul vinovat.

Iftimie Petrariu, comisarul șef al Gărzii de Mediu a confirmat evenimentul, spunând că a raportat incidentul atât superiorilor săi, cât și Inspectoratului Teritorial de Muncă. Petrariu spune că subalternul său se afla în timpul serviciului, ducea niște documente la Primăria Războieni, unde cu o zi înainte făcuse un control. Cum în procesul verbal al Poliției se spune clar că vinovat de producerea accidentului se face comisarul de la Garda de Mediu, șeful acestuia, Petrariu, afirmă că-l va sancționa pe autor și că nu-l va mai lăsa să conducă niciun autoturism. Durerea este cu atât mai mare cu cât mașina accidentată este ultima din seria celor patru Dacia Duster aduse la Garda de Mediu Neamț.

„Nu era băut! Accidentul a avut loc dimineața, la ora 09.00. Nu este nimic dubios cu acest eveniment și-mi asum ceea ce afirm. El este responsabil pentru producerea accidentului. Prima măsură luată este să repare mașina, iar acum umblă pe la dezmembrări să găsească piese ca să o repare. A doua măsură: să nu mai primească mașina în veci, cât sunt eu comisar șef la Gardă. E clar că el este vinovat, nu putem acuza pe nimeni. El a greșit, pentru că trebuia să fie disciplinat, să meargă în coloană, nu să intre într-o depășire pe care nu era sigur că o poate face. Să răspundă fiecare pentru faptele lui. Mașina era ultima adusă și m-am certat cu fostul comisar general pentru ea, iar acum am fărâmat-o. Dacă nu era el vinovat, repara mașina pe autorizația celui care spune el că i-ar fi tăiat calea, dar nu se poate face dovada că cel din urmă a greșit. Mașina nu era asigurată CASCO, pentru că nu sunt bani. Nicio mașină de la Gardă nu are CASCO, ci numai asigurări obligatorii”, a declarat Iftimie Petrariu.

Garda de Mediu Neamț deține opt autoturisme fabricate după 2015, patru Dacia Logan și patru Dacia Duster, care sunt folosite de cele șapte echipe care ies pe teren în control.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. FLORIN 18 octombrie, 2018 at 19:33 Răspunde

    Alti paraziti patologici alaturi de institutiile clasice IPJ/DIICOT/PARCHET/SRI si DNA.

    Alta institutie inutila care trebuia inchisa demult.

    Judetul Neamt este o cloaca de mizerie iar ei se plimba toata ziua prin oras cu masinile…NOI sau le vezi in fata sediului parcate.

    Toti trebuie dati afara.

  2. valisor 19 octombrie, 2018 at 09:05 Răspunde

    Florine, hai să închidem România! Dar mai întâi închidem Serviciul Bolșevic Român Dragnea, în totalitate, până în toate șleahtele și șleahtuțele locale din cele mai uitate de timp și oameni cătunuri din văi și vâlcele, apoi vom mai videlea că ce și cum. În ordinea alfabetică de la care cap se împute! Așa deci propun, că de aici, din unghiul din care te citesc eu, îmi se pare că de-a valma pe care o promovești e o „capu-cam-lipsă”.
    Despre acșident nu știu ce să zic. Am înțeles că la Gardă nu se bea până în ora 9 dimineața, dar din răspuns pricep să cred că Petrariu a răspuns după ora 9 dimineața, deci nu sunt chiar așa de sigur ce din ceața aia își asumă și ce nu. Să-i înțelegem și pă dânșii! Dacă nu pot să are mașini… că doar nicio instituție nu și le cumpără din șpăgi.

  3. Ioan 22 octombrie, 2018 at 14:19 Răspunde

    GNM sta f bine la capitolul masini si dotare parc auto; ca tot veni vorba de ITM, ia vedeți ce masini au ei acolo! Solenza și primele Loganuri de pe care cad tablele!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.