Boschetari, acționari la firme fantomă, folosiți într-o rețea infracțională de evaziune fiscală. Prejudiciul-2 milioane de lei

1
386

Mai mulți indivizi din Neamț sunt vizați într-un dosar penal de evaziune fiscală aflat în lucru la Parchetul de pe lângă Tribunalul Mureș. Cei mai mulți dintre suspecții din anchetă sunt persoane cunoscute ca făcând parte din categoria oamenilor fără adăpost. Firmele, în care cei din urmă figurau ca fiind administratori și acționari unici, au fost implicate într-o schemă infracțională care a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 2 milioane de lei. Este evident că planul a fost pus la cale de alți indivizi, nu de oamenii străzii care figurează în acte ca fiind deținători de firme. Ancheta a pornit de la ANAF Mureș care a constatat că reprezentanții unei societăți comerciale din Târgu Mureș, având ca obiect de activitate servicii de pază, a înregistrat în contabilitate, în perioada 2016-2018, facturi fiscale fără conținut economic real. Facturile erau emise de societăți comerciale cu un comportament de tip firmă fantomă. În acest fel, firma mureșeană a beneficiat de deduceri fiscale, prejudiind bugetul de stat cu aproximativ 2 milioane de lei. Cazul a ajuns pe masa polițiștilor mureșeni care, sub coordonarea unui procuror, au demarat o anchetă penală ce s-a extins în 10 județe. În total, astăzi au fost efectuate 87 de percheziții în județele Mureş, Alba, Argeş, Arad, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Cluj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală.

Cele 12 societăți comerciale, care „livrau” facturi pentru firma din Mureș, își au sediile în județele menționate. În Neamț au fost efectuate 12 percheziții. La acțiunea de astăzi au participat polițiști, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și jandarmi. La finalul zilei vor fi puse în executare 16 mandate de aducere. Este vorba despre suspecți care vor fi audiați de către procurorii mureșeni. Informațiile noastre arată că toate cele 12 societăți comerciale, care au eliberat facturi fiscale pentru firma de pază din Mureș, sunt „controlate”, în acte ce-i drept, de oameni fără adăpost.

(Sursa foro: captura Youtube.com)

D.MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. FLORIN 18 octombrie, 2018 at 19:11 Răspunde

    Dupa cum observati toate anchetele care mai apar in Neamt nu au punct de plecare NICIODATA ….vreo institutie din Neamt.

    Peste tot in tara asta se mai face cevainsa,in acest judet….NIMIC.

    NIMIC TATA/NIMIC=ZERO

    Nu exista oameni mai corupti si mai incompetenti ca cei care lucreaza
    la PARCHET/DIICOT/IPJ/SRI-ul din Neamt.

    Aceste specimene care populeaza aceste institutii sunt o rusine pentru toata societatea.Ca sa-ti infunzi buzunarele luna de luna cu kg de bani nemeritati si pensii speciale nefacind nimic si patronind jaful din acest judet arata ce oameni de nimic sunt.

    Pina nu vor fi dati afara TOTI nu se va schimba nimic in aceasta tara.

    Aceste specimene reprezinta statul paralel si sunt partasi la delapidarea si devalizarea acestei tari.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.