(Surse) Liberalii din CJ Neamț nu vor vota pentru finanțarea Galei Moroșanu

4
551

Astăzi, începând cu ora 16.00, la Consiliul Județean Neamț este programată cea de-a treia ședință extraordinară din această lună, unul dintre proiectele ce vor fi discutate fiind finanțarea cu 156.000 de lei a Galei K1 programată pentru acest sfârșit de săptămână la Piatra Neamț. Până acum, liberalii din legislativul județean nu au fost de acord cu acest proiect, iar gala a rămas fără finanțarea promisă de Ionel Arsene luptătorului Cătălin Moroșanu. La ședința din 2 octombrie, liberalii și popularii s-au abținut de la vot, iar cele 17 voturi ale social democraților și aldiștilor au fost insuficiente ca proiectul să fie aprobat. La ședința din 9 octombrie nu a fost cvorum, liberalii și cei de la PMP au absentat, așa că nici de această dată nu au fost alocați banii pentru Gala K1. Așadar, astăzi este cea de-a treia tentativă și ultima, pentru că nu mai este timp pentru o altă ședință extraodinară, în caz de eșec, ca organizatorii acestei gale să primească banii promiși. Suma nu este deloc una de neglijat, la mijloc fiind vorba de 156.000 de lei, bani care ar urma să fie folosiți pentru cazarea, transportul, masa sportivilor, arbitrilor și echipei de filmare de la Pro TV, dar și pentru plata altor servicii. Proiectul a fost inițiat de Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și are la bază două adrese ale Direcției Județene pentru Tineret și Sport Neamț, unul dintre organizatorii galei. Cel de-al doilea organizator este Asociația Sportivă Scorpions Târgu Neamț care a reușit să obțină de la Primăria Piatra Neamț, pentru gala de sâmbătă, suma de 40.000 de lei și Sala Polivalentă cu tilu gratuit.

Cât privește votul de astăzi, informațiile pe care le deținem în acest moment arată că liberalii vor rămâne pe aceeași linie, adică nu doresc ca această gală să fie finanțată din bani publici. În legislativul județean sunt 16 consilieri PSD, 2 ALDE, 14 PNL și 2 PMP. În total 34 de aleși, un mandat care aparține PSD-ului nefiind ocupat din cauză lipsă de supleanți. Așadar, presupunând că PNL-ul va merge ca și până acum cu PMP-ul, rezultă că alianța PSD-ALDE are nevoie de toate cele 18 voturi pe care le deține pentru ca ședința să aibă loc și proiectul să treacă. Dacă liberalii și popularii vor boicota din nou ședința, iar un ales al Puterii va lipsi, din lipsă de cvorum nu se va trece la vot, iar gala va rămâne fără banii publici ai CJ-ului. Pentru ca alianța PSD-ALDE să nu aibă surprize, trebuie ca toți cei 18 consilieri să se prezinte, astăzi, la ședință. La ședința din 9 octombrie, cel care a lipsit a fost Ionel Arsene, aflat la Bruxelles. Cu doar 17 consilieri, ședința nu a putut să aibă loc din  lipsă cvorum. Consilierii liberali au lăsat să se înțeleagă, pentru că un comunicat oficial nu a fost redactat în acest sens, că poziția lor față de finanțarea Galei Moroșanu de la Piatra Neamț are legătură numai cu grija față de cheltuirea banului public și nicio treabă cu Moroșanu care este liberal cu funcție pe regiunea Nord-Est. Rămâne de văzut dacă liberalii vor boicota sau nu și ședința de astăzi, că de partea cealaltă este greu de crezut că Arsene nu va reuși să aducă la vot toți consilierii județeni PSD si ALDE pentru a trece proiectul. Este puțin probabil ca vreun social democrat să miște în front în fața lui Arsene, chiar dacă printre ei se află și persoane care nu-l agrează deloc pe liderul PSD Neamț.

Daniel MURARU

Citeste si:

Gala Moroșanu de la Piatra Neamț: un „ghiveci” cu bani publici, jocuri politice și multă ipocrizie

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

  1. Stefan 17 octombrie, 2018 at 11:10 Răspunde

    Dar „liberalii” din Consiliul local Piatra Neamt au votat pentru acordarea de bani lui Morosanu (tot vreo 150.000 lei)!Mie mi se pare ca toata operatiunea asta semana cu Gala Bute!

  2. Maria Sfetcu 18 octombrie, 2018 at 08:11 Răspunde

    Parte frumoasa si as spune si belicoasa cu bugetul judetului si cu habotnicia si neseriozitatea tuturor politicienilor vine din caracterul lor de fiinte marunte. Hai sa spunem ca nu sunt de acord cu risipirea banilor pe chestii de genul gala Bute, Morosanu sau un concert, dar sa dai bani cu nemiluita catre biserica ca sa iti asiguri niste voturi când cu acei bani, hai sa spunem ca s-ar putea reamenaja Statiunea Negulesti (sau amenajata Statiunea Oglinzi) si transforma intr-un Camin de Batrani smecher as fi de acord. Deci interesul mercantil si demagogia ne conduc. Peste tot. Iar gainarii sunt prezenti si ies in fata tot timpul.
    O zi frumoasa!

  3. Stefan 18 octombrie, 2018 at 08:25 Răspunde

    Valisor, Udrea e „parfum” pe langa personajele locale!Nu poti compara o dama de companie de 300 euro/ora cu o centurista de 80 de lei „una scurta”!Parerea mea!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.