O afacere care pute, acoperită de „zeii” de la Consiliului Județean Neamț

9
979

 

Dezvăluirile publicației atacul.ro nu le-au picat și nu le pică deloc bine vremelnicilor care administrează banii județului. Zecile de dosare penale, inclusiv cele înregistrate la Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău, care au la bază articole publicate în atacul.ro, sunt greu de digerat de „jupânii” și „jupânesele” care se învârt în jurul sacului cu bani publici. Asta poate fi explicația pentru comportamentul unora din Consiliul Județean Neamț, care confundă instituția publică cu o societate comercială și refuză să pună la dispoziția publicației noastre informațiile pe care le-am solicitat pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Nu este pentru prima oară când cei de la Consiliul Județean Neamț refuză să ne comunice informațiile solicitate, deși de această dată am ales să cerem datele și responsabilului cu aplicarea Legii 544 din instituția publică. Așa cum ne-am obișnuit, solicitarea pe care am făcut-o a rămas fără răspuns. Iar la mijloc nu pare a fi vorba numai de o răzbunare puerilă a „jupânilor” din CJ pe publicația noastră, ci de un interes maxim pentru a ascunde informații care odată publicate ar putea să oblige sistemul judiciar să reacționeze. Cum nu am primit documentul solicitat, ar fi indicat ca organele de cercetare penală să încerce să-l obțină și să-l analizeze. Nu credem că tupeul poate fi atât de mare, încât polițiștii sau procurorii să fie refuzați așa cum am fost noi.

Caietul de sarcini al proiectului pentru brandul turistic al județului Neamț, ascuns de ochii cetățenilor

Publicația atacul.ro a cerut Consiliului Județean Neamț, în data de 13 septembrie, printr-o adresă oficială, să pună la dispoziție caietul de sarcini al contractului „Brand turistic al județului Neamț (identificare și creare)”, pentru care CJ-ul va achita suma de 133.280 lei (TVA inclus) societății Babilon Press SRL, unde administrator și acționar majoritar este jurnalista Floriana Jucan. Firma Babilon Press editează și revista „Q Magazine” care îi atacă pe adversarii echipei lui Dragnea din PSD, echipă din care face parte și Ionel Arsene, șeful PSD Neamț și președintele CJ Neamț. Așa cum se vede și din captura de mai jos, la descrierea achiziției se face mențiunea „Conform caietului de sarcini ce va fi transmis de adresa dumneavoastră pe e-mail”.

Exact caietul de sarcini l-am solicitat și noi de la Consiliul Județean Neamț. În acest sens, am trimis o adresă oficială la Consiliul Județean Neamț, una purtătorului de cuvânt, una la Serviciul Comunicare și una persoanei responsabile cu informațiile publice.

Ei bine, termenul limită prevăzut de lege, cel de 30 de zile, a fost depășit si caietul de sarcini nu l-am primit. Cum purtătorul de cuvânt al CJ Neamț refuză să comunice cu atacul.ro, am contactat-o pe Dumitrița Poiană, responsabila cu informațiile de interes public la Consiliul Județean Neamț. Poiană a confirmat primirea adresei noastre în data de 13 septembrie, precizând că a trimis-o la Registratură, cu recomandarea de a ne interesa aici. Nu am mai făcut-o, pentru că lucrurile sunt mai mult decât clare, respectiv că cineva, vreun „jupân” sau „jupâneasă”, a dat ordin să nu răspundă adresei atacul.ro, care arăta astfel:

Interesant este că răspunsul putea fi oferit în doar câteva minute, pentru că documentul solicitat de noi fusese trimis prin poșta electronică firmei câștigătoare. Au refuzat fie pentru că au ceva de ascuns, fie pentru că unii încă îl ascultă orbește pe „menestrelul” presei nemțene, cel care a ajuns la concluzia că pentru a nu avea impact, publicația atacul.ro trebuie ignorată de jefuitorii de bani publici, dar si de către subalternii acestora, fie ei pe linie politică sau administrativă.

Consiliul Județean Neamț suferă la capitolul transparență, informații importante privind cheltuirea banului public fiind ascunse de ochii cetățenilor. Nu ne așteptăm ca Prefectura Neamț să aibă vreo reacție în urma acestui articol. Nu, pentru că reprezentantul guvernului în teritoriu are alte priorități. De exemplu, să-și facă imagine, poate în vederea unei candidaturi politice, folosindu-se de funcția pe care o ocupă cu bunăvoința lui Ionel Arsene, inculpat în două dosare pentru fapte de corupție.

Daniel MURARU

Citeste si:

Consiliul Județean Neamț, condus de inculpatul Arsene, plătește 133.280 de lei revistei care o atacă pe Gabriela Firea

Super afacere cu brandul turistic al județului! CJ Neamț face treaba firmei care încasează 130.000 de lei pe contract

Firea și Pandele au chemat în instanță firma ziaristei Jucan. Babilon Press SRL încasează bani frumoși de la CJ Neamț

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. MIHAELA 15 octombrie, 2018 at 15:21 Răspunde

    Domnule Muraru, vad ca iar nu va abtineti sa nu faceti trimitere la domnul (***), pe care il numiti intr-o tenta calomniatoare, „menestrelul presei nemtene”. Este deja hartuire ceea ce faceti dumneavoastra. Eu cred ca procedati astfel din dorinta de a va face remarcat, va legati aiurea de un om care face atatea pentru oras si pentru judet doar ca sa aveti si dumneavoastra impact cu aceste articole insultatoare.
    Din pozele de mai sus rezulta clar ca acel Caiet de Sarcini poate fi trimis la adresele de email ale celor care partiipau la licitatie. Nu e cazul dumneavoastra. Poate acolo sunt informatii confidentiale, cifre si situatii care nu ar fi corect sa fie oferite gratuit altora, sa le foloseasca in alte proiecte.
    Si bine fac domnii Arsene si (***) ca nu va acorda nicio atentie. Nici nu meritati asa ceva iar cand te bagi in tarate te mananca porcii…

    Admin.: N-am mentionat cine-i menestrulul (sunt mai multi). Definitia menestrelului in cazul nostru: personajul care „canta” pe bani publici. De unde stiti dumneavoastra la cine am facut referire? Domnului pe care il amintiti ii arogati cam multe merite, nu credeti? In ceea ce priveste caietul de sarcini, acesta este un document public. Avem de-a face cu un contract incheiat pe bani publici, nu din banii domnului care a facut atat de multe pentru acest oras si judet. Inca ceva: caietul de sarcini nu contine date confidentiale. Capisci? Hai, pa!

  2. stupidsocks 15 octombrie, 2018 at 16:21 Răspunde

    Domnule, daca aveti cu adevarat interesul sa obtineti acel document, ca de altfel orice alt document care are caracter de document public, iar indivizii nu vor sa vi-l dea, puteti foarte bine sa va adresati instantei de judecata, pentru a solicita sa-i oblige sa vi le puna la dispozitie. Adica sa-i oblige sa respecte legea. Instanta va constata, in mod logic, ca dvs. cereti un lucru de bun simt si va dispune onorarea acelei solicitari. Diferenta va fi ca de data asta, Arsene sau vreun alt bagator de seama nu vor mai putea refuza sa respecte decizia instantei, pentru ca asta inseamna dosar penal, daca nu ma inseala putina mea cultura generala.

  3. janel iosub 15 octombrie, 2018 at 18:14 Răspunde

    Va spun in cunostiinta de cauza ca tot ce inseamna angajari in C.J sau in societatile subordonate CJ-ului, cat si licitatiile totul este stabilit dinainte cu aprobarea lui arsene. Asa ca cine viseza ca se poate angaja sau castiga vreo licitatie, somn usor incontinuare. Stiu exact cum proceda arsene, oana bulai, soroceanca si toti care faceau parte din camarila lor de lingai

  4. Viorel 15 octombrie, 2018 at 19:42 Răspunde

    Pînă se termină judecata acestui proces, dacă Muraru ar acționa CJ în instanță, Arsene si ai lui sunt deja la bulau! Menestrelu a ajuns sa dea sfaturi conducătorilor iubiți? Hai că e tare asta! Bleah

  5. dzzz 15 octombrie, 2018 at 21:50 Răspunde

    Pai sapa pana la capat: poți înainta o plângere la secția de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială se află sediul autorității ori al instituției publice, iar instanța poate obliga autoritatea sau instituția publică să furnizeze informațiile de interes public solicitate și să plătească daune.
    Absolut toate contractele pe bani publici de la CJ au fost date cu dedicatie, cui trebuia si-n timp record.
    De aceea, aproape orice act ai cere de la aia, tratamentul o sa fie acelasi.
    PS Pupatoarea-n c.. de mai sus, care ne explica noua ca documentele publice sunt secrete-n cifre si situatii trebuie sa afle neaparat ca un menestrel a facut pt oras si pentru judet fix chestia de care e murdara ea pe la botic.

  6. valisor 15 octombrie, 2018 at 22:19 Răspunde

    Dom’ Jănele, da tot ce știi mata ții ca pe respectiva scrisoare pierdută ca să dai la momentul oportun „la gazetă la Războiu”? Halal spirit civic! Dar mai bine tac, că „orce om i-e frică-n viață”.

  7. Mihai 15 octombrie, 2018 at 22:45 Răspunde

    Cu respect, cei care cred ca e asa usor sa obtii o copie dupa un act, public de altfel, al unei institutii din Romania, probabil fie n-au cerut vreodata unul fie nu atingea vreun interes actul respectiv si l-au obtinut usor. Mai incet cu contenciosul administrativ, din nou, credeti ca e tzac-pac de azi pe maine nu primul termen fixat la anul pe vremea asta, 2 amanari, inca 9 luni sa se solutioneze, inca vreo 6 sa iti dai seama ca ii doare undeva de hotararea ta judecatoreasca, plangere penala, 6 luni ca „suntem aglomerati”, primesti o copie fie dupa altceva fie ce ai cerut dar intr-o forma complet ne-inteligibila dar nah, au respectat hotararea si poof! face plangerea ta penala ca nu il intereseaza pe domnul politist decat ca ei zic ca eu trimis. Mai oameni buni, dati un pic cu batul la stupul de viespi si o sa vedeti si cat de putreda e legislatia si cat de dezinteresati sunt cei care cica ar trebui sa o aplice.

  8. valisor 16 octombrie, 2018 at 09:15 Răspunde

    Mihai, comentariul tău ar trebui să aibă relevanță și pentru cei mai relaxați la creieri dintre „blajânii” care până în pânzele albe merg la urne să-i voteze pe tâlhari și să-i mai și iubească după aia, că așa sunt sclavii liberi în atitudinea de a fi până la moarte „violați” în cap în suflet și în buzunare. Dar nici măcar nu sunt dintre ei cei care vin cu comentarii în care indică soluții stupide, ci așa își șâșâie șosetele răpănoase mai mult șopârle care una zic cu gura da alta fac cu mâna că e și ei cocoțați cumva pe leuroiu public; e deci decât piste false.
    Departe de mine vorba să zic că zici degeaba cum zici ce zici! Sunt foarte mulți cititori de atacul.ro care se bucură să citească așa, unora le e teamă să zică și ei, alții nu prea cunosc la fel de ușor ca tine să găsește cuvintele potrivite, dar celor mai mulți le-ar fi mai la îndemână să „scrie” cu parul decât cu creonu. Cum facem să găsim curaj să ne deschidem cale să retezăm capul videlei și videlea cu totul?

  9. janel iosub 16 octombrie, 2018 at 12:56 Răspunde

    @Valisor. Va inselati amarnic ca subsemnatului ii este frica sa vorbeasca despre ce a vazut si auzit in preajma mimozei sau a lui arsene!! La emisiune la 1tv la Catalin Naclad le-am dat de le-au sarit mucii, asa ca urmariti si dupa va pronuntati parerea1 Si ca sa pot spune treb un interviu nu sa scriu eu romane pe net!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.