Mitropolia cere, Consiliul Județean Neamț execută: 1.130.000 de lei pentru 29 de biserici

Home » Administratie/Politica » Mitropolia cere, Consiliul Județean Neamț execută: 1.130.000 de lei pentru 29 de biserici

By admin on octombrie 2, 2018. 3 Comments

În ședința extraordinară a Consiliului Județean, programată astăzi (cu patru zile înainte de organizarea referendumului pentru familie), începând cu ora 16.00, la primul punct se va discuta proiectul de hotărâre privind acordarea de sprijin financiar unor unități din județul Neamț ce aparțin cultelor religioase recunoscute în România. Suma ce ar urma să fie alocată unor unități de cult, 29 la număr, este de 1.130.000 de lei. Proiectul, care cu siguranță va fi aprobat de către consilieri, a fost inițiat de către Ionel Arsene (foto), președintele Consiliului Județean Neamț, inculpat pentru fapte de corupție. Expunerea de motive a șefului CJ Neamț are la bază 23 de adrese ale Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, trei adrese ale Arhiepiscopiei Romanului si Bacăului și trei adrese ale Arhiepiscopiei Romano-Catolice Iași. Banii care vor ajunge la cele 29 de unități de cult din județ vor fi folositi, în general, pentru lucrări de reparații, dar și construire a unor biserici.

Lista cu bisericile care vor beneficia de sprijin financiar, dar și valoarea acestuia:

Din documentele Consiliului Județean Neamț nu reiese că instituția a făcut vreo verificare pe teren pentru a vedea dacă solicitările privind alocările unor sume de bani se justifică. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă reprezentanții bisericii, pentru banii pe care îi primesc de la bugetul Consiliul Județean Neamț, este acela de a depune documente justificative.

(Sursa foto: facebook.com)

Daniel MURARU

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

3 Comentarii la Mitropolia cere, Consiliul Județean Neamț execută: 1.130.000 de lei pentru 29 de biserici

 1. stupidsocks   octombrie 2, 2018 at 4:21 pm

  Ca se cumpara in felul asta bunavointa si sprijinul electoral al purtatorilor de sutana, nu mai e nicio noutate! Dar e greu de priceput de ce, daca tot nu au alte prioritati, stabii de la ceje nu se orienteaza catre parohii mici, de la sate, mai ales unde sunt biserici care de ani de zile sunt in constructie si probabil nu vor fi terminate in urmatorii zece ani. Astia dau sute de milioane pentru lumanarar la o biserica din centrul orasului Piatra Neamt, unde numai saraca nu e parohia si unde nu-i voteaza decat eventual 2-3 pensionare, dar nu le pasa de satele alea amarate, unde parohiile sunt foarte sarace. Se dau bani la protopopiat, care ar putea lesne face cheta printre popii care-si plimba fundurile in audi sau mercedes si se scalda in banii adunati din parohiile lor bogate, dar nu exista nici cel mai mic interes fata de acele catunuri unde din banii adunati de la cei cativa batrani ramasi nu se aduna nici de lemne pentru incalzit biserica in duminicile din iarna.

  Răspunde
 2. Apostol   octombrie 2, 2018 at 5:02 pm

  Un pervers care crede ca isi cumpara iertarea cu banii nostri. Iar reprezentantii bisericii au devenit o gasca de oportunisti care fac orice pentru inavutire. Cred in Dumnezeu, nu in reprezentantii bisericii care au devenit mult mai pacatosi decat noi, crestinii de rand.

  Răspunde
 3. Mimoza   octombrie 3, 2018 at 1:36 am

  I-a citit lui o mimoza numita Nicol dintr-o carte ca ii vor fi iertate pacatele daca da ceva arginti preotilor. Iar Sosetel nu a inteles ca la Dumnezeu nu merge ca la ANI, cu spaga.
  Apropos, care mai e stadiul procesului acestui penal?
  Mai are timp de multe sedinte foto cu slugile dupa el, pe poduri si pe drumuri stricate?
  Rusine Arsene!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.