„Călare pe români și stăpâni pe situație, dracii s-au dezlănțuit și au pătruns și în biserici”

1
985

Iadul

Este posibil ca raiul să fie în cer, pentru că pe pământ cu siguranță nu este, cel puțin la noi, deși România este așa de frumoasă. În schimb, iadul a prins rădăcini pe meleagurile mioritice și nu se mai dă dus. Noi am ales varianta cea mai afurisită a lui, pentru că alternativa raiului nu există pe plaiurile noastre. Toate personajele politice de la noi sunt bălării otrăvitoare care s-au declarat flori, dar au răspândit miasmele lor peste țară și peste un popor naiv și docil, dispus să creadă în vorbe, dar niciodată în fapte. Profitând de letargia seculară a românilor, dracii au preluat conducerea țării și au început să facă ce știu ei mai bine – drăcii. Pentru ca localnicii să nu-și dea seama, nu s-au prezentat cu numele din iad, Scaraoțchi, Nechipercea, Michiduță, Talpa Iadului, ci și-au luat nume ca Dragnea, Beorica, Blaga, Băse amețind un popor și așa destul de amețit de promisiuni sau de alcool. Călare pe români și stăpâni pe situație, dracii s-au dezlănțuit și au pătruns și în biserici unde țin ședințe pentru purificarea celor mulți, pentru că ei, dracii, s-au declarat curați.
Pentru că nu știu să vorbească, dracul șef le-a interzis să mai scoată sunetele acelea ciudate care se doreau a fi cuvinte, mai ales Beoricăi, care la cinci grăiri, face șapte greșeli. El este acum totul și pentru că mai este agasat de niște judecători vrea să schimbe nu numai legile, ci și iadul. Dar atunci ce vei mai inventa, Tartore șef ? Noi știm că există doar raiul, pentru noi intangibil și iadul atât de cotidian. Vei crea ceva mai rău ca iadul, căci văd că poți!

(Sursa foto:www.libertycadre.com)

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

Vălu Năstăselu este profesor de istorie la Școala „Ion Creangă” din Humulești, Târgu Neamț. Născut în data de 13 august 1953, în comuna Valea Stanciului din județul Dolj, Vălu Năstăselu a urmat cursurile liceale la București și apoi facultatea pe care a absolvit-o în anul 1976. A primit repartiție în Neamț în același an, iar de atunci a predat la mai multe unități de învățământ, atât din mediul rural, cât și urban. Din 1999 este profesor de istorie la Colegiul Național „Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.