Reacția unui deputat la informația că Arsene ar fi vrut să schilodească un jurnalist. Ministrul Justiției, interpelat pe subiect

3
1053

 

Deputatul USR Iulian Bulai (foto) este singurul parlamentar de Neamț care a reacționat la informațiile din presa locală privind existența unui plan pe care Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și l-ar fi dorit pentru a-l pune la punct pe un jurnalist nemțean. Dintre cei 11 parlamentari de Neamț: trei senatori (2 PSD și 1 PNL) și opt deputați (5 PSD, 2 PNL, 1 USR), doar un singur parlamentar a considerat că are  obligația de a trage un semnal de alarmă cu privire la informațiile apărute în presă. Dacă nu aveam nicio pretenție din partea parlamentarilor PSD, șapte la număr, altfel stau lucrurile în cazul celor trei aleși liberali trimiși de nemțeni în Parlament. Nici senatorul Țapu, dar nici deputații Leoreanu sau Cozmanciuc nu au avut vreo luare de poziție în acest sens.

Planul lui Ionel Arsene, așa cum reiese din rechizitoriul procurorilor, ne demonstrează încă o dată cum gândesc acești politicieni fără scrupule și de ce sunt în stare atunci când cineva publică informații despre ei sau despre afacerile lor pe bani publici. Dacă te simți nedreptățit ca politician, de un jurnalist, ai multe metode de a-ți face dreptate, însă violența cu siguranță nu este una dintre ele. Pe lângă acest aspect, Ionel Arsene, deputat la acea vreme, a avut și o încercare de a ataca libertatea de expresie a presei. Din păcate, realitatea ne arată că tot mai mulți politicieni s-au obișnuit să arunce în stânga și în dreapta cu bani, de multe ori publici, pentru a nu se scrie, nu negativ, ci nici măcar imparțial despre ei, iar când cineva nu se conformează pot apărea și astfel de cazuri regretabile și condamnabile”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Într-un comunicat de presă, deputatul USR afirmă că susține libertatea de expresie a mass – mediei românești și condamnă orice formă de îngrădire a acesteia, mai ales prin agresarea jurnaliștilor. În ceea ce privește așa zisul plan de răzbunare al lui Arsene la adresa unui jurnalist nemțean, Iulian Bulai a adresat o interpelare ministrului Justiției, Tudorel Toader, în care a expus speța prezentată de instituțiile media nemțene, a solicitat clarificări în privința obligativității procurorilor de a se autosesiza în acest caz și informații despre cazuri asemănătoare.

Interpelarea deputatului Iulian Bulai poate fi cititiă aici: Interpelare

Daniel MURARU

Citeste si:

Arsene, amicul lui Liviu Dragnea, plan mafiot pentru schilodirea unui jurnalist. Cui îi pasă?

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Viorica Raspopa 21 septembrie, 2018 at 00:36 Răspunde

    Domnule Muraru, sunteti un manipulator. Asa scrie Iosub in siteul lui anexa a lui Arsene ca toti cei publicati si astfel de detalii despre apucaturile acestui baron local sunteti niste manipulatori odiosi.
    nu am vazut text mai abject si mai mizerabil decat publica de acest IOSU-BANUL LUI ARSENE in aceasta seara.
    Eu ma intreb cum de institutii ale statutului sau din administratia locala platesc asa-zise publicitati (cele pe bani publici evidement aranjate, dupa cum da chiar el de inteles in alt text de acum cateva zile, despre banii de la Primarie) accepta sa-si legea numele de o astfel de publicatie efectic (***).
    deci de asta primeste IOSUBAN bani publici de la CJ si Primarie, ca sa va injure pe dumneavoastra, jurnalistii care ne spuneti adevarul.
    La Piatra Neamt, (***) este siteul lui Iosub.

  2. valisor 22 septembrie, 2018 at 08:44 Răspunde

    Despre bășinuțurile pasoptiste ale USeReului nu comentez că cât de mâhnit mă simt dezamăgit de atitudinea de pufuleți de-a politica care decât se fac că fac da mai mult tac că nu știu politică și în general… ei nu știu ce până la cum. De ce totuși au promis? că eu am votat cu ei. Bine, recunosc, careul cu USR de pe buletinul de vot a fost singurul pe care am putut punea ștampila că nu mi s-a umplut cu vomă iar de votat am știut că, vreau-nu-vreau, chiar și fără să pricep de ce, aghiazmă trebuie să beau. Deci, că un tiner care promite ea poziție… fix fâs!
    Mă îngrijorează, pe categoria de fapte reprobabile pusă în discuție, declarația derbedeului local că el merge până la capăt cu derbedeul paralel general, că, la congres, când ăla a întrebat pesedimea dacă merge cu el până la capăt, noi n-am înțeles din prima la ce gaze se referea. Oare ist’lalt vorbește aceeași limbă rusă la care ne vine mai târziu subtitrarea, oare decât citește ca Veorica vrerea la alți, că nu înțelege ori că n-are încotro?!…
    Oricum, îmi pare că, iar asta nu doar de azi, Neamț se cam făcu Teleorneamț!?

  3. Ionel 25 septembrie, 2018 at 08:04 Răspunde

    Nu reacția unui deputat ma interesa, ci reacția politiei! Locul lui Arsene e la puscărie printre ai lui! Si a lui Iosub! Ca si asta e pericol public!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.