„Piscina” din beciul casei, „profesioniștii” de la Apaserv și cum a fost inundată investiția cumătrului

Home » Atac la nesimțire » „Piscina” din beciul casei, „profesioniștii” de la Apaserv și cum a fost inundată investiția cumătrului

By admin on septembrie 12, 2018. 5 Comments

Familia Podaru, care locuiește de ani buni în Piatra Neamț, într-o casă ce se află pe strada Petru Movilă, colț cu Arcului, se confruntă de aproape două luni și jumătate cu o situație disperată care arată cât de profesioniști și interesați sunt „specialiștii” companiei județene Apaserv. Concret, beciul gospodăriei familiei se tot umple cu apă de vreo 80 de zile și nimeni nu este în stare să identifice cauza și să remedieze problema, deși lucrurile par a fi mai mult decât clare în ceea ce privește sursa „izvorului” – o avarie la magistrala principală care alimentează orașul cu apă de la Vaduri. Dimensiunea financiară a dezastrului este necunoscută, deși la cum se umple beciul (8 metri lungimeX4 lățime ajunge la adâncimea de 0,70 metri în aproximativ 6 ore) vorbim de câteva mii de lei în fiecare zi.

Și spunem asta, pentru că nu numai familia Podaru este afectată de avaria de la Apaserv, ci și cele două blocuri situate în apropiere, ale căror subsoluri sunt pline cu apă. Unul dintre blocuri, aflat în reabilitare, ar fi, spun cei care locuiesc în zonă, proprietatea unei firme ce aparține afaceristului Ginel Vlase, patronul Aqua Parc SRL și cumătrul inculpatului Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Așadar, compania Apaserv SA, condusă de Vlad Angheluță, omul lui Arsene, crează probleme cumătrului președintelui Consiliului Județean Neamț, lucru de neacceptat, deoarece apa din subsolul blocului cumpărat de Ginel împreună cu un personaj pe nume Cosma (sau Cozma) ar putea să dăuneze grav structurii de rezistență a imobilului.

„Am dat în judecată Apaserv. Nu pot să stau cu apă în beci toată viața”

Doinița Podaru afirmă că este disperată din cauza situației în care se află de la sfârșitul lunii iunie și că din cauza prejudiciilor suferite a dat în judecată compania Apaserv SA.

„Problema am sesizat-o la sfârșitul lunii iunie, când am găsit apă în beci. Am crezut că este cauzată de ploi și am solicitat ajutorul pompierilor. Cei de la ISU Neamț, foarte amabili, au venit de nenumărate ori și au scos apa din beci cu pompele. La sfârșitul lunii iulie, când ploile s-au mai rărit, am constatat că nu din cauza asta am apă în beci, ci din cauza unei alte probleme, respectiv o avarie la magistrala de apă. Am reclamat problema la Apaserv SA, iar după ceva vreme au venit niște angajați și au verificat. Nu au reușit până acum să descopere locul avariei, deși au recunoscut că problema este de la magistrală. Au săpat în două locuri, însă degeaba. Au luat probe de apă, iar răspunsul lor a fost de genul că apa ar avea ceva urme de clor, semn că este din magistrală. Și directorul Angheluță, la care am fost săptămâna trecută în audiență, a recunoscut că este de la ei și a promis că se va rezolva. A trecut săptămâna și nu s-a rezolvat nimic, iar eu, pe banii mei, scot apa din beci cu pompa. Mi-au răspuns, într-o adresă, că aspectele rămân în atenția lor, însă nu mai pot! I-am dat în judecată pentru ceea ce mi se întâmplă. Este clar că apa provine din magistrală. Subsolurile blocurilor de lângă locuința noastră sunt pline cu apă. Căminul din curtea mea, unde am apometrele, este plin cu apă, căminele de pe trotuar la fel”, a declarat Doinița Podaru.

Răspunsul primit de Doinița Podaru de la șefii Apaserv SA:

Investiția cumătrului, inundată de compania condusă de omul lui Arsene

Într-adevăr, subsolul blocului de lângă locuința familiei Podaru, imobil care ar aparține cumătrului Ginel și unei alte persoane, este plin cu apă. Cel de-al doilea bloc are, la fel, subsolul inundat, administratorul fiind nevoit să folosească des pompa. În fața celui de-al doilea bloc se vede cum apa izvorăște de undeva din apropierea căminului Apaserv SA, lucrurile fiind mai mult decât clare. Dacă cei de la Apaserv SA nu identifică și remediază rapid problema, locuințele pot fi grav afectate.

„Pereții casei s-au crăpat, tencuiala din beci cade. Eu ce fac, unde o să-mi pun zarzavatul? La iarnă ce o să se întâmple? O să-i chem pe cei de la Apaserv să se dea pe patinoar, că asta va fi aici dacă nu repară avaria”, a adaugat Doinita Podaru.

Magistrala care transportă apa de la sursa subterană de la Vaduri este foarte veche și cu foarte mari probleme. Nu cu mult timp în urmă, atacul.ro relata despre o avarie care datează de ani, tot pe strada Petru Movilă, pe unde se pierde apă în valoare de milioane de lei. Cei de la Apaserv cunosc problema, promit că o rezolvă, însă nimic nu s-a intamplat. 

Daniel MURARU

Citeste si:

Revoltător! Locul unde Apaserv pierde 150 mc de apă pe oră! Cine o plătește?

Apaserv confirmă dezvăluirile atacul.ro. Pierderile de apă, ținute la secret

Facebooktwittergoogle_pluslinkedin

5 Comentarii la „Piscina” din beciul casei, „profesioniștii” de la Apaserv și cum a fost inundată investiția cumătrului

 1. Maria Sfetcu   septembrie 12, 2018 at 6:55 pm

  Impotența continuă să fie principala trăsătură a celor de la conducerea Apa Serv. Dacă de atâta vreme știu că au o problemă gravă și nu fac nimic și ne sfidează, eu zic ca Barosanu’ Arsene să-și ia gașca de “super profesioniști și super meseriași” care i-a numit în funcții și să plece pe jos spre Briusel ( cum spune Veorica) ca să poată ajunge până la 01.01.2019.
  Să îl vedeți pe meseriașul domnul Stanciu polițistul de la 2,15 care e CA la Apa Serv și la Troleibuzul. Mai rămâne să fie numit și pe la Spital ca să fie tot spectrul atins. Doamne cât de sărăcuți cu duhul putem fi să ne lăsăm prostiți de ăștia?
  O seară frumoasa tuturor.

  Răspunde
 2. Cristian   septembrie 13, 2018 at 7:35 am

  Ia sa-i tii pe arsene si agheluta in bataia unui furtun cu apa rece din magistrală! Eu sunt dispus sa plătesc pierderea! Incompetenți e putin spus

  Răspunde
 3. V.Vasile   septembrie 13, 2018 at 9:07 am

  Ca sa fie tacamul complet poate ar fi de explicat ce cauta in conducerea executiva a companiei, un licentiat in aruncarea ciocanului care sigur da un plus competentei menegeriale….
  p.s. multi nemteni stiu de ce..

  Răspunde
 4. mihnea1   septembrie 13, 2018 at 3:34 pm

  Din tot tabloul lipseste Barbulet, care inregistreaza jurnalistii. De altfel, colegul lui in ale consilierii, mosul ala de zici ca are 100 de ani si se crede mare spion, dupa ce l-a deconectat de la cablurile denuntatoare, i-a transmis sa stea un umbra sa nu mai fie prea vizibil. Cei care au comentat au sesizat foarte bine hibele si vinovatii. Este o companie care in scurt timp isi va da obstescul sfarsit, asa cum au distrus si alte companii judetene. Cred ca nu asteptati sa mearga Arsene sa faca un selfie si sa puna pe FB ca e preocupat de problemele nemtenilor. Sau sa posteze balena roz care se autosesizeaza doar la anonime.

  Răspunde
 5. valisor   septembrie 17, 2018 at 7:34 am

  Dar… vorba lui Celentano… “Ce, e foc? E apă. ‘Să o scoată cu găleata’!”. Părerea mea e totuși că și apa asta ar trebui scoasă cu… furca… cu toporul… dacă ar fi să ne mai găsim vreodată noi pe noi și să ne amintim unde le-am îngropat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.