Consiliul Județean Neamț, condus de inculpatul Arsene, plătește 133.280 de lei revistei care o atacă pe Gabriela Firea

10
2577

 

* firma care editează revista Q Magazine, o publicație care atacă adversarii PSD, a câștigat un contract în valoare de 133.280 lei cu Consiliul Județean Neamț * o postare recentă a lui Arsene pe Facebook pare a fi serios inspirată dintr-un articol publicat în Q Magazine în care este criticată Gabriela Firea * SC Babilon Press SRL, fostă Doi Și Un Sfert SRL, care editează revista, este deținută de jurnalista Floriana Jucan, cea care în 1996 a provocat un imens scandal după ce s-a descoperit că avea o relație cu ambasadorul Elveției la București * pentru banii pe care îi ia de la CJ Neamț, firma Babilon Press trebuie să identifice și să creeze brandul turistic al județului Neamț *

Relația de prietenie dintre Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț și președintele PSD Neamț, inculpat în două dosare penale pentru fapte de corupție, și condamnatul Liviu Dragnea, liderul PSD la nivel național, este de acum de notorietate. Arsene a fost și este unul dintre cei mai mari susținători ai lui Liviu Dragnea, fiindu-i alături acestuia ori de câte ori a avut de dus „războaie” în partid. Așa se întâmplă și acum, când Dragnea are de dus o luptă destul de grea în interiorul partidului , de această dată având-o ca adversar pe Gabriela Firea, primarul Bucureștiului. Ca și în alte situații similare, Ionel Arsene își susține și acum mentorul, Liviu Dragnea, omul care l-a ajutat în politică. Fără sprijinul lui Dragnea, cel mai probabil Arsene nu ar fi ajuns niciodată președintele PSD Neamț, deputat sau președinte al CJ Neamț, funcție din care gestionează cel mai mare buget din județ. Așa că Arsene este obligat să întoarcă serviciile pe care Dragnea i le-a făcut de-a lungul timpului. Tocmai de aceea vedem că toate declarațiile inculpatului din fruntea CJ neamț, vizavi de problemele care apar în interiorul partidului, sunt net în favoarea lui Dragnea.

Q Magazine crează brandul turistic al județului 

În data de 31 august, Consiliul Județean Neamț introduce în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) un anunț conform căruia caută o firmă care să creeze brandul turistic al județului Neamț. Peste câteva zile, pe 5 septembrie, contractul de „servicii de consultanță în publicitate”este atribuit, prin „cumpărare directă” firmei Babilon Press SRL București, care editează revista Q Magazine, o publicație care critică adversarii liderilor PSD. Valoarea contractului este de 133.280 lei, TVA inclus, bani care vor intra în conturile firmei bucurestene, în schimbul cărora trebuie să creeze brandul turistic al județului Neamț.

Pe 6 septembrie, adică la o zi după ce Babilon Press SRL câștiga contractul cu CJ Neamț, Q Magazine, condusă de jurnalista Floriana Jucan, publica articolul „Clanul Pandele gazează PSD. Dragnea nu cedează… Marea Neagră”. Titlul spune suficient, iar conținutul că Firea și sotul, primarul de Voluntari, sunt de partea „statului paralel”, dar și a celor care vor ca gazele din Marea Neagră să fie vândute pe nimic, în timp ce Dragnea nu vrea să… cedeze Marea Neagră și este adevrsarul „statului paralel”.

Pe 8 septembrie, Ionel Arsene publică pe pagina sa de Facebook un mesaj în care ne explică că nemulțumirile din sânul PSD sunt o falsă temă și că, de fapt, discuția este despre România, despre resursele ei și refuzul lui Dragnea de a face compromisuri, adică de a da de pomană gazele din Marea Neagră bandiților care au supt sângele poporului.

Mesajul lui Arsene pare a fi serios inspirat din articolul publicat în revista Q Magazine cu o zi înainte. Sau, cine știe, poate Arsene este sursa despre care vorbește autorul articolului că ar fi oferit scenariul cu Firea și soțul ei, că prea seamănă mesajul lui Arsene cu „dezvăluirile” publicației câștigătoare a unui contract de aproape 30.000 de euro cu CJ Neamț.

Victor Ponta – „PSD își desființează adversarii prin fake-news”

Săptămâna trecută, mai exact pe 7 septembrie, Victor Ponta, fostul premier al României, afirma pe pagina sa de Facebook că PSD primește 130.000 de euro de la stat, bani care ajung la niște firme de partid ce promovează „mizerii pe Facebook”. Postarea se referă la atacul îndreptat împotriva Gabrielei Firea și are atașată o captură de pe pagina PSD Vâlcea cu articolul din Q Magazin.

Nu avem niciun motiv să nu credem informațiile furnizate de Ponta, mai ales că a fost pesedist de frunte mult timp. Bine, nu știm dacă Babilon Press SRL a primit bani de la firme ce gravitează în jurul PSD-ului (poate știe Ponta), însă știm că firma care editează revista Q Magazine ce desființează adversarii PSD are relații contractual cu CJ-ul lui Arsene.

Întrebări pentru Arsene

Inculpatul Arsene iese la rampă de fiecare dată atunci când șeful său pe linie de partid, condamnatul Dragnea, este atacat din interiorul partidului și nu numai. Tocmai de aceea credem că ar trebui să fie la fel de deschis și atunci când discutăm de banii județului. Cum Arsene, dar și cei din Consiliul Județean Neamț refuză de luni bune orice dialog cu atacul.ro, ne gândim că aleșii din Opoziție îl vor soma pe inculpatul Arsene să răspundă la unele întrebări legate de acest subiect. O pot face la următoarea ședință ordinară. De exemplu, domnul Arsene, reprezentant al executivului CJ, ar trebui să dea explicații cu privire la acest contract în valoare de 133.280 lei, câștigat de firma jurnalistei Floriana Jucan. Chiar dacă nu știm ce conține caietul de sarcini, suma pare destul de mare. În primul rând, CJ Neamț are un Serviciu de Turism în care lucrează vreo 10 angajați, cei mai mulți dintre ei plătiți regește. Oare nu ar fi fost indicat să încerce aceștia să identifice un brand turistic sau asta nu intră în sarcina lor de serviciu? Cum nu intră nici organizarea târgurilor de crăciun, de sunt nevoite „bietele” firme private să presteze, pe sume considerabile, în locul lor, adică a angajaților Serviciului Turism din CJ Neamț? Sau nu era mai bine și de bun simț să fie lansat un concurs în vederea identificării celui mai frumos și inteligent brand? Județul Neamț are oameni creativi, dispuși să se implice în astfel de activități. Oare nu ieșea mai câștigat Consiliul Județean Neamț dacă oferea, de exemplu, un premiu de 10.000 de lei pentru cea mai bună propunere de brand turistic? Bineînțeles, aceasta urma să fie aleasă de un juriu format din oameni pricepuți.

Oare în Neamț a mai rămas de rezolvat doar brandul turistic?  

Drumul național DN 15, Bicaz-Poiana Teiului, care șerpuiește pe lângă Lacul Bicaz, o zonă superbă, se prăbușește la propriu. Drumurile județene arată deplorabil, vezi Axialul. Podul de la Preluca, chiar dacă nu intră în competența de rezolvare a CJ-ului, nu a fost reparat nici acum, deși se împlinesc, în curând, trei ani de când se circulă pe un singur fir. Lacul Bicaz, una dintre atracțiile turistice ale județului, este mai tot timpul sufocat de gunoaie și nimeni nu pare a fi în stare să identifice o rezolvare. Județul geme sub gunoaie și de indiferența primarilor care nu se implică. Tocmai de aceea, atacul.ro consideră că, în acest moment, dată fiind situația, brandul turistic al județului Neamț ar putea fi reprezentat de un pod pe care se circulă pe un singur fir (podul de la Preluca) și mesajul „Neamțul, tărâm de poveste”. Sau, de ce nu, o imagine cu jegul plutitor de pe Lacul Bicaz, gropile din Axial, dar și de pe alte drumuri județene. Iar exemplele ar putea continua.

Floriana Jucan (Sursa foto: www.qmagazine.ro)

Revenind la afacerea încheiată de revista Q Magazine cu Județul Neamț, să spunem că Floriana Jucan, cea care o conduce, nu este nimeni alta decât jurnalista care, în anul 1996, a fost implicată într-un imens scandal când s-a aflat că este amanta ambasadorului Elveției la București. Revista, deși este distribuită masiv în mediul on-line de social democrați a avut, în luna august, doar 118.000 de vizite, în condițiile în care în martie numărul vizitelor nu a depășit 35.000. Cu toate acestea, firma care o editează se poate lăuda cu cifre de afaceri importante.

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Norocel Harabagiu, omul PSD-ului, amicul lui Arsene și Dragnea, pușcărie pentru șantaj și țeapă la Aeroportul Henri Coandă

Mișcare suspectă! Arsene a renunțat la firma de termopane după concediul petrecut cu Dragnea în Insulele Maldive

Liviu Dragnea despre Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, reținut de DNA: „Vrea să meargă în Parlament, nu pentru el, ci pentru cei care-l aleg!”

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. constantin 12 septembrie, 2018 at 13:14 Răspunde

    Ma intreb cine o sa mai fie Arsenie dupa ce Dragnea nu va mai fi sef.Arsenie nu are interes ca valea muntelui sa fie atractie turistica.Tot efortul financiar si politic este canalizat pe zona TG.Neamt.Sa nu uitam ca si autostrada este Iasi-TG.Neamt.De cand este Arsenie sef s-a circulat greu spre Tg.Neamt?De aceea si povestea cu podul de la Preluca.Arsenie este prieten cu sful de la Iasi dar nu are interes.La iarna se va circula si mai greu pe acest pod si vor fi multe evenimente rutiere.Nimeni nu doreste sa fie facut podul de la Preluca.Domnii de la Iasi asteapta invitatie speciala sa termine noul proiect.Cred ca societatea civila trebuie sa intervina chiar daca va fi gazata din nou.Cu banii dati aiurea pe publicitate se puteau face lucruri mai utile.

  2. Dragos 12 septembrie, 2018 at 17:46 Răspunde

    Contractul pentru alergatoarea prin lenjeriile de pe paturile altora este o rasplata pt articolul si pozitionarea fara rezerve in favoarea sefului hotilor, Dragnea. Seful debililor din Neamt are probabil o altfel de relatie cu specialista in paturile celor cu bani multi. Asa a inceput si cu revista OK, amintit-va, cu un articol despre cat de frumos si destept este, apoi a promovat-o administratorul judetului. Cu cea in cauza nu e la fel de usor, pt ca nu o convinge sa vina in Neamt. In schimb o poate tine aproape doar cu bani multi. Stiti ce-l transforma intr-un personaj demn de toata mila pe Arsene? Faptul ca nu el le-a ales, ci ele, prin smecherie, dorinta de imbogatire, prostitutie, l-au facut sa le ciuguleasca din palma. Dupa ce va merge la puscarie niciuna nu-l va mai baga in seama si nici nu-i vor mai scrie scrisori de dragoste.

  3. Maria Sfetcu 12 septembrie, 2018 at 18:42 Răspunde

    Domnule Muraru, hai să facem o mică analiză: așa mult așteptata autostradă Moldova, aia de leagă nicăieri Ungheni de megalopolisul Tg Neamț, tot un nicăieri chiar nu își are rostul! Doar dacă cauciucarii din megalopolisul Tg Neamț nu realizează tronsonul Tg Neamț până la Tg Mureș ca un covor continuu de cauciuc tip bandă transportoare. Numai aberații și inepții de șmenari analfabeți ce se vor șmecheri! Din alea peste 800 milioane lei investiții promise cu surle și trâmbițe acum aproape doi ani în urmă, oare ce s-a realizat? Canci e cred cuvântul potrivit. După era Piatra Neamț de unde au plecat strict politicienii, continuând cu Republica Roman și Megalopolisul Tg Neamț, în ordine firească este să ne așteptăm pe la anul să vină rândul Pașalâcul Roznov al Sultanului Ciubotaru iar peste vreo cinci ani a enclavei Bicaz von Sălăgeanu, așa cam cum e cu rotația în cadrul U.E.. Hopa, culmea, de la 01.01.2019 cică ne vine rândul la președenția U.E. Tare bine ar fi ca să nu ne facem de rușine să ne sară tura asta fiindcă s-ar putea ca Tg Neamț să devină polul european al economiei datorită mega-ministrului Andrușca. Atunci să vezi când de investitori în industria cauciucului!!!!!
    O seara frumoasa tuturor!

  4. stupidsocks 12 septembrie, 2018 at 20:36 Răspunde

    Dom’le, cata ignoranta! Cum face omul ceva bun, cum ii sariti in cap! Pai e o cinste deosebita sa se ocupe duduia de brandul nostru! Aveti idee ce scoruri are duduia in cauza? Ce viata rafinata duce? Pai duduia e numai prin avioane, hoteluri luxoase, sali de muzeu, de opera, etc de renume… O astfel de dama se atrage cu cheltuieli mari, nu e ca pipitele pe care si le-a adus in ultimii ani prin preajma lui si pe care le-a cumparat cu o suta de euro si o functie, per serviciu prestat! Si ce voiati, sa scoata Soseta banii din buzunarul lui?
    Acuma, incercati sa intelegeti ca un taranoi agramat ca Arsene nu-i poate trezi vreun interes duduii Jucan, pentru simplul motiv ca ea mai pune o conditie pe lamga bani! Iar conditia aia nu va fi indeplinita de Soseta nici daca toarna un vagon de Armani pe el! Duduia isi ia banii de la PSD din mai multe surse, iar Soseta agramata e una dintre ele…
    Si inca un lucru: rasfoiti-i duduii Jucan revista si veti vedea ca ea a avut intotdeauna legaturi stranse cu baietii cu ochi albastri! Doar nu va imaginati ca acum nu le mai are! Crede careva ca taranoiul ala de Dragnea e mancat de servicii? El are o problema ca nu=l mai inghit unii cu functii de la servicii si ca nu vor sa-l mai protejeze…

  5. mihnea1 13 septembrie, 2018 at 16:03 Răspunde

    Periodic, inculpatul mai gaseste cate o botulinica pe care o finanteaza, dupa ce se prefac a fi topite dupa dominatia lui de mascul feroce, dupa multitudinea de contacte din telefon, dupa cash-ul la purtator in valori f mari. A mai fost una care ne scotea din anonimat, acum a gasit-o pe asta care a jucat in alta liga. Cand s-a saturat de japoneza a promovat-o in functia de consiliera a Veoricai tocmai in domeniul educatie. Si asa cum ne-a scos din anonimat, asa a consiliat-o pe Veorica pana au scos de la editura cele mai idioate manuale scolare care au existat vreodata. Asta ca sa intelegeti cine se va ocupa de brandul judetului. Mai hotilor, judetul asta se „vinde” si singur turistilor daca voi va faceti treaba pt care ati fost votati, adica sa reparati/creati infrastructura. De asta are nevoie judetul pentru a-si valorifica potentialul, nu de a veni o individa de o moralitate indoielnica sa ne spuna ca brandul Neamtului sunt zimbrii, avand pe fundal Cetatea de la Targu Neamt si Barajul Bicaz. Ca sa nu mai vorbim despre calificarea ce o recomanda sa identifice brandul judetului. Poate face un sondaj cu Pieleanu. Stiti ca circula o vorba romaneasca faina- cand esti prost de mic, atunci cand ajungi mare doar te joci. Nu stiu daca am redat-o exact, dar asta sunteti. Poate promovarea o faceti prin presa locala tip trompeta, care se autositueaza in topurile privind raiting-urile, evident, in urma unor algoritmi si formule matematice. Altfel, riscati sa scrie despre voi ca aruncati bani multi aiurea pe niste lucruri pe care ei le-ar fi facut mult mai bine si mai ieftin. Pentru toti turistii care ne-au vizitat judetul in ultimii 2 ani adevaratul brand, dar cu o puternica si negativa conotatie, il reprezinta podul de la Preluca dar si dezastrul de pe drumurile judetene.

  6. Radu 15 septembrie, 2018 at 00:38 Răspunde

    Domnule Muraru, sa va fie rusine! Am citit mai devreme in siteul de stiri al tovarasului Arsene (care e condus prin interpusul Iosub) ca din cauza presei carcotase nu vin investitorii in Neamt. Eu credeam ca orice firma serioasa, care ar veni din afara judetului se uita la potentialul economic, face un studiu de piata, apoi un alt studiu tehnic legat de starea drumurilor, a accesului la utilitati, disponibilitatea fortei de munca, de capabilitatea administratiei de a sprijini sau macar de a nu incurca investitorii.
    Dar gata!, m-a lamurit pupincuristul lui Sosetel ca toate sunt ca unse in Neamt si numai voi cei din presa sunteti o piedica serioasa in calea progresului.
    Asa ca ori inchideti acest site care anunta numai nenorociri ori va aliniati curentului de elogii si de maine scrieti frumos de Sosetel, de mimozele lui, de Andrusca Tjmid-Balbaitul, de Prea Stimata Tovarasa Prefect. Ati inteles?

  7. Rasvan 16 septembrie, 2018 at 10:40 Răspunde

    Las’ că o profesionistă cu vechime ca dsra Juncan va ști să-i repereze onoarea lu’ Sosetuta la fel cum i-a reperat-o și lu’ de-alde bietu’ Vettovaglia.
    Între timp au mai trecut vreo 20 de ani, la câtă experiență are Florina, o să lustruiască brandul … să merite toți banii.
    Asta e: găina bătrână … cu cheltuială se ține.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.