Gospodari cu „greutate”… în nesimțire. Care ți-ai pierdut, mă, televizorul în pârâul Secu?

Home » Atac la nesimțire » Gospodari cu „greutate”… în nesimțire. Care ți-ai pierdut, mă, televizorul în pârâul Secu?

By admin on septembrie 10, 2018. 4 Comments

Pârâul Secu, cel care se află la granița dintre comunele Alexandru cel Bun și Pângărați, este efectiv sufocat de gunoaie, iar situația nu pare a-i deranja nici pe cei care au locuințe în zonă, dar nici pe angajații acelor primării. Altfel, nu se explică nu numai mizeria din pârâu, ci și grămezile de deșeuri aruncate deoparte și de alta a albiei. Imaginea dezolantă poate fi întâlnită aproape la fiecare pas. Mai mult decât atât, într-o zonă care pare a fi un fel de platformă de gunoi, mizeria zace de săptămâni, dacă nu cumva de luni bune.

Este evident că o mai mare implicare a celor două administrații, din Alexandru cel Bun și Pângărați, ar putea duce la eliminarea mizeriei, dar și la identificarea celor care aruncă gunoaiele la întâmplare, după cum le taie capul. Pedepsirea nesimțiților cu amenzi drastice, dar și mediatizarea lor ar mai tăia din elanul celor obișnuiți să arunce gunoiul „la râpă”. Este un prost obicei împământenit în zona rurală, locul denumit astfel fiind, de regulă, albia principalului curs de apă care traversează localitatea. Mai nou, unora le este lene să transporte sacii cu gunoi la platformele special amenajate, preferând să le arunce în tufișurile de  pe traseu, în locuri mai puțin circulate.

În ceea ce privește imaginile scandaloase cu albia pârâului Secu plină de deșeuri (hârtii, pungi, pet-uri, cutii de conserve, carcase TV etc), nu putem decât să spunem că avem cea mai bună explicație la ceea ce se întâmplă cu Lacul Bicaz care, primăvara, se umple de gunoaie. Pârâul Secu se varsă în Lacul Vaduri, iar când plouă torențial toate gunoaiele ajung aici. Mai departe, jegul ajunge în Lacul Bâtca Doamnei, sursa de apă potabilă a  zeci de mii de consumatori din oraș. Ipotetic, gunoiul aruncat pe Secu poate ajunge în râul Bistrița, iar de aici în Siret și tot mai departe până la Dunăre și Marea Neagră. Tocmai de aceea, comisarii Gărzii de Mediu Neamț ar trebui (nu în weekend, Doamne Ferește, că-s liberi!) să facă o vizită pe malul pârâului Secu și să vadă cu ochii lor gravul atentat comis de unii la adresa mediului înconjurător. După aceea, să le arate domnii comisari și domnilor primari, Bordea-Pângărați și Rotaru-Alexandru cel Bun, nenorocirea, că poate nu știu ce se întâmplă prin comunele lor. Nu în ultimul rând, poate reușesc specialiștii de la Mediu să-i identifice pe nemernicii care aruncă mizeria la voia întâmplării, în special pe deșteptul ăla care și-a „pierdut” televizorul în pârâu.

Informație pentru specialiștii de la Garda de Mediu Neamț: pozele au fost făcute acum câteva zile în apropierea podului de pe DN 15 care traversează pârâul Secu. Da, vorbim de podul care se află în reparații de trei luni și pe care se circulă pe un singur fir de vreo trei ani.

Daniel MURARU

Facebooktwitterlinkedin

4 Comentarii la Gospodari cu „greutate”… în nesimțire. Care ți-ai pierdut, mă, televizorul în pârâul Secu?

 1. Doina State   septembrie 10, 2018 at 1:45 pm

  De-aia nu mai poate Rotaru si Bordea.Doi elefanti pe care ii intereseaza doar imaginea inainte de alegeri. Asfalteaza cate 10 m de drum comunal , dau cate o punga cu pasta de dinti (porcii!) la fraieri si adio…

  Răspunde
 2. Radu Nastasă   septembrie 10, 2018 at 2:24 pm

  Ar trebui să vezi cum e la Borca… De multe ori văd locuitori din zonă care aruncă sacoșele și saci de gunoaie în Bistriță, de pe puntea din fața casei mele. Degeaba anunță cineva autoritățile, nu face nimeni nimic! Primarul are nevoie de voturi la alegerile viitoare, nu-și permite să se certe cu alcoolicii care împrăștie gunoiul aiurea…

  Răspunde
 3. Costel Roca   septembrie 10, 2018 at 6:04 pm

  Asa e peste tot Radule! Daca cetatenii dau voturi, poa sa se cace in mijlocul strazii. Elefantii nu-si risca scaunul de primar si nu-i zadareste

  Răspunde
 4. Vladimir   septembrie 11, 2018 at 7:10 am

  Ăsta e județul, asta e țara! Unde e Arsene? Nu-l pozează Iosub si pe gunoaiele astea? Sau pe alea de pe Bistrița? E si o sugestie! Ar fi reprezentativ!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.